Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Nem kellett volna előbb tőlem...

Nem kellett volna előbb tőlem kérnie a pénzt, mielőtt mindenkinek szétkürtöli, hogy nem adtam vissza?

Figyelt kérdés
Néhány hónapja kölcsönkértem a tesómtól, és az az igazság, hogy múlthónapban kellett volna visszafizessem. Csakhogy teljesen megfeledkeztem róla, pedig megvolt a pénz, és a tesmóm sem szólt, hogy ideje visszaadnom. Időközben pedig az egész családnak és ismerősöknek szétkürtölte, hogy én milyen megbízhatatlan vagyok, mert nem adtam vissza a pénzét.

aug. 15. 15:52
1 2 3 4 5
 1/48 anonim ***** válasza:
29%
Nem kellett volna. Bunkó.
aug. 15. 15:56
 2/48 anonim ***** válasza:
93%
De hogy lehet elfeledkezni arról, hogy tartozol valakinek? Ugyan már....
aug. 15. 15:58
 3/48 anonim ***** válasza:
96%

"szétkürtölte, hogy én milyen megbízhatatlan vagyok"

És nem vagy az? Az ilyesmikről illik ám nem "elfeledkezni" "Tök véletlenül"

aug. 15. 15:59
 4/48 anonim ***** válasza:
92%
Kölcsön adott és még neki kellett volna a pénze után mennie? Nem, neked kell észben tartanod. Kérj elnézést, a rokonoknak meg lehet mondani, hogy kicsit kicsúsztál az időből, ennyi.
aug. 15. 16:24
 5/48 anonim ***** válasza:
94%

De igen még kérvényt is kellett volna írnia, hogy add vissza a pénzt.

Igen, megbízhatatlan vagy.

Ha meg volt a pénz akár előbb is mi a fenéért nem adtad vissza rögtön?

Ez a szép a kölcsönadásban. Segítenek rajtad, te baszod visszaadni és még te haragszol. Ha a tesódnak van egy csöpp esze, többet nem ad neked.

aug. 15. 16:35
 6/48 anonim ***** válasza:
97%
Te mit tettél volna a helyében?
aug. 15. 16:38
 7/48 anonim ***** válasza:
93%
Testvéredként talán tényleg jobb lett volna, ha előbb Veled beszél. Úgyis épp elég baj van, minek még rátenni. A gyárból kijövö termékeket is minden oldalról igyekszenek biztonságossá tenni, nem koppra vannak kicentinzve.
aug. 15. 16:51
 8/48 anonim ***** válasza:
94%
Jegyezd meg, kérdező: Bárkinek is tartozol, legjobb ha mihamarabb viaszaadod. Nem muszáj kivárni a hónapokat. Sőt én mellé adtam volna még egy doboz bonbont is gesztusként. Neked most nem háborognod kellene és újjal mutogatni a tesòdra, hogy ő milyen, hanem szégyellned magad, hogy nem figyeltél eléggé. A minimum hogy bocsánatot kérsz tőle. Ezek után pedig ne csodálkozz, ha legközelebb nem ad majd kölcsön.
aug. 15. 16:52
 9/48 anonim ***** válasza:
92%

Szerintem meg az szégyellje magát aki elfelejti visszaadni a pénzt.

Milyen dolog az, hogy valaki segít neked te meg hupszi elfelejtettem.

Ezt nem lehet elfelejteni, ha még is akkor veled komoly gondok vannak.

aug. 15. 16:57
 10/48 anonim ***** válasza:
13%

Aki idős rokont ápol, lehet, hogy tényleg néha ki sem lát a gondokból. Jólesik az embernek ilyenkor bármi plusz figyelem amit kap, még akkor is, ha túlmutat a kötelező papírformán vagy ha akár éppen ő hibázott. Igen, jobb lett volna, ha testvéred szól. Én sosem tudom, mikor vesztem el végleg a valósággal a kapcsolatot és jönnek újra elő régi elmebetegségeim, azonkivül a régi gyerekkori verések után most pont a másik szerencsétlen szerep van műsoron: a valaha bántalmazó idős rokon ápolása, ráadásul állandó részegeskedése mellett.

A kérdéshez kapcsolva: El tudom képzelni, hogy a lövészárokban élő embernek jólesik, ha akkor is kap egy kis plusz gondosságot, ha éppen ő botlott meg.

aug. 15. 17:10
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!