Nem kellett volna előbb tőlem kérnie a pénzt, mielőtt mindenkinek szétkürtöli, hogy nem adtam vissza?
Neked lett volna kötelességed az igért határidőig megadni!
Ennyi...
Akik itt hőbörögnek, még sosem feledkeztek el egy csekk befizetéséről?
Velem már előfordult. Nem gyakran, de kb. 50 esetből egyszer megesik, hogy csak pár nappal a lejárat után kapok észbe.
És persze a szolgáltató sem azzal kezdi, hogy kikapcsol a szolgáltatásból, hanem egy kis büntetőkamattal megfejelve felszólít a fizetésre.
Pedig ő egy szolgáltató, aki nem kell, hogy szeresse az ügyfeleit. Egy testvér meg normális esetben igenis szereti az embert.
Szóval én megértem a kérdezőt, és nagyon rosszindulatúnak tartom a testvérét.
1. Ha valaki tartozik, az ö kötelessége számontartani a határidöt és felszólítás nélkül visszaadni. (16-os: egy normálisan gondolkodó ember nem felejt el csekket, az alap, hogy a pénzzel nem szabad könnyelmüsködni)
2. Nem kizárt, hogy ez nem az elsö eset, amikor a kérdez megfeledkezik arról, ami a kötelessége lenne -"mondvacsinált casus belli, hogy legyen ürügye lejáratni engem" - ez arra utal, hogy volt elözménye a dolognak.
3. Ha megbízhatatlan a kérdezö, akkor a testvér részéröl tökéletesen jogos egyszer mások elött lejáratni, hátha végre észbekap.
4. Az biztos, hogy a kérdezönek nem fog senki kölcsönadni ilyen elözmények után, és teljesen jogosan. Az emberek többségének a pénz nem csak úgy jön, ha kölcsönkérnek töle, és nem adják vissza határidöre felszólítás nélkül, akkor ö lesz bajban.
"Csakhogy teljesen megfeledkeztem róla, pedig megvolt a pénz, és a tesmóm sem szólt, hogy ideje visszaadnom."
Aha, mese habbal. Remélted, hogy ő nem szól, és akkor nem kell visszaadni. Ismerem ezt a fajta tesót, nem kell bemutatni.
Jól nézünk ki, hogy a kölcsönadó szaladjon a pénze után...
Birom ezt az "jaj elfelejtettem visszaadni".
Eleve irtad, hogy megvolt az osszeg, amit vissza kellett adnod, de valahogy megsem jutott eszedbe, hogy az a penz valojaban mast illet meg.
Ha kolcsonketek, akkor az a minimum, hogy nem felejtem el, illetve soha nem hoznam magam olyan helyzetbe, hogy a kolcsonadonak keljen szaladnia utanam, mig en elvagyok mint Marci hevesen!
Nekem az jon le, hogy nem vagy annyira oda a tesodert, de akkor miert tole kertel kolcson? Miert nem a Csanyitol? Ok nem kurtolik szet, csak kapsz egy fizetesi felszolitast. Jah, mert ott nem lehet "elfeleteni"? 🙂
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!