Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Nem kellett volna előbb tőlem...

Nem kellett volna előbb tőlem kérnie a pénzt, mielőtt mindenkinek szétkürtöli, hogy nem adtam vissza?

Figyelt kérdés
Néhány hónapja kölcsönkértem a tesómtól, és az az igazság, hogy múlthónapban kellett volna visszafizessem. Csakhogy teljesen megfeledkeztem róla, pedig megvolt a pénz, és a tesmóm sem szólt, hogy ideje visszaadnom. Időközben pedig az egész családnak és ismerősöknek szétkürtölte, hogy én milyen megbízhatatlan vagyok, mert nem adtam vissza a pénzét.

aug. 15. 15:52
1 2 3 4 5
 11/48 anonim ***** válasza:
86%
Én ezek után biztosan nem segítenék neked többet.
aug. 15. 17:13
 12/48 anonim ***** válasza:
50%
De miért nem szólt a tesód?
aug. 15. 17:28
 13/48 anonim ***** válasza:
100%
Hát azért elég gáz, hogy elfelejtetted. Ez tipikusan olyan dolog, ami neked kell, hogy eszedbe jusson. Te nem éreznéd egy kicsit cikinek, ha a tesód után kéne rohangálnod, hogy "na, akkor tessék szépen visszaadni a pénzt"?
aug. 15. 17:43
 14/48 A kérdező kommentje:
Szerintem ez csak mondvacsinált casus belli, hogy legyen ürügye lejáratni engem. Ugyanazzal az erővel, amíg másoknak fecseg , ugyanúgy tőlem is megkérdezhette volna, hogy mi van a pénzzel? Azonnal elnézést kértem volna a késedelemért, és visszafizettem volna.
aug. 15. 17:46
 15/48 anonim ***** válasza:
89%

Neked lett volna kötelességed az igért határidőig megadni!

Ennyi...

aug. 15. 18:16
 16/48 anonim ***** válasza:
24%

Akik itt hőbörögnek, még sosem feledkeztek el egy csekk befizetéséről?

Velem már előfordult. Nem gyakran, de kb. 50 esetből egyszer megesik, hogy csak pár nappal a lejárat után kapok észbe.

És persze a szolgáltató sem azzal kezdi, hogy kikapcsol a szolgáltatásból, hanem egy kis büntetőkamattal megfejelve felszólít a fizetésre.

Pedig ő egy szolgáltató, aki nem kell, hogy szeresse az ügyfeleit. Egy testvér meg normális esetben igenis szereti az embert.

Szóval én megértem a kérdezőt, és nagyon rosszindulatúnak tartom a testvérét.

aug. 15. 18:18
 17/48 anonim ***** válasza:
85%

1. Ha valaki tartozik, az ö kötelessége számontartani a határidöt és felszólítás nélkül visszaadni. (16-os: egy normálisan gondolkodó ember nem felejt el csekket, az alap, hogy a pénzzel nem szabad könnyelmüsködni)

2. Nem kizárt, hogy ez nem az elsö eset, amikor a kérdez megfeledkezik arról, ami a kötelessége lenne -"mondvacsinált casus belli, hogy legyen ürügye lejáratni engem" - ez arra utal, hogy volt elözménye a dolognak.

3. Ha megbízhatatlan a kérdezö, akkor a testvér részéröl tökéletesen jogos egyszer mások elött lejáratni, hátha végre észbekap.

4. Az biztos, hogy a kérdezönek nem fog senki kölcsönadni ilyen elözmények után, és teljesen jogosan. Az emberek többségének a pénz nem csak úgy jön, ha kölcsönkérnek töle, és nem adják vissza határidöre felszólítás nélkül, akkor ö lesz bajban.

aug. 15. 18:28
 18/48 anonim ***** válasza:
93%

"Csakhogy teljesen megfeledkeztem róla, pedig megvolt a pénz, és a tesmóm sem szólt, hogy ideje visszaadnom."

Aha, mese habbal. Remélted, hogy ő nem szól, és akkor nem kell visszaadni. Ismerem ezt a fajta tesót, nem kell bemutatni.

Jól nézünk ki, hogy a kölcsönadó szaladjon a pénze után...

aug. 15. 18:46
 19/48 anonim ***** válasza:
90%

Birom ezt az "jaj elfelejtettem visszaadni".

Eleve irtad, hogy megvolt az osszeg, amit vissza kellett adnod, de valahogy megsem jutott eszedbe, hogy az a penz valojaban mast illet meg.

Ha kolcsonketek, akkor az a minimum, hogy nem felejtem el, illetve soha nem hoznam magam olyan helyzetbe, hogy a kolcsonadonak keljen szaladnia utanam, mig en elvagyok mint Marci hevesen!

Nekem az jon le, hogy nem vagy annyira oda a tesodert, de akkor miert tole kertel kolcson? Miert nem a Csanyitol? Ok nem kurtolik szet, csak kapsz egy fizetesi felszolitast. Jah, mert ott nem lehet "elfeleteni"? 🙂

aug. 15. 19:02
 20/48 anonim ***** válasza:
85%
Jézusom, ettől vagyok rosszul, hogy még én teszek szívességet a másiknak, de az meg leszarja magasból. Még én figyelmeztessem? Agyam eldobom.
aug. 15. 19:04
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!