Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Ez csak számomra felháborító?

Ez csak számomra felháborító?

Figyelt kérdés
Tesómék meghívtak minket karácsonyi ebédre. Megkért főzzek halászlét, mert neki nem lesz ideje. Kapásból nemet mondtam. Ha ezt nem akkor legalább bejglit. Arra is nemet mondtam, nem szoktam csinálni. Nem örült ennek. Más is járt így a rokonsággal? Mi vagyunk a vendégek és mi vigyünk ételt?
2023. dec. 6. 20:18
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 11/115 anonim ***** válasza:
76%

Jah, ha ő hív meg, akkor ő szakadjon meg egész nap, hogy ti vendégül legyetek látva, de fel vagy háborodva, hogy neked főznöd kell?

Szerintem itt inkább a te viselkedésed a felháborító, szerintem alap, hogy vendégségbe viszünk valamit, oké, a halászlé talán túlzás, de nehogy már két rúd bejgli nagy gond legyen... főleg a testvérednél!

2023. dec. 6. 20:33
 12/115 anonim ***** válasza:
93%
Családja válogatja, nálunk tök természetes, hogy úgy megyünk anyósomhoz (6 felnőtt és 5 gyerek), hogy nem ő süt-főz mindent. Mindig megbeszéljük ki mit visz, általában a levest, húsokat + egy-két sütit ő csinálja, mi gyerekek/vejek/menyek pedig viszünk salátákat, köreteket és sütit. Mi oldalunkon öcséméknél van a családi ebéd, ott ugyanúgy. Idén nálunk lezs, most is így lesz.
2023. dec. 6. 20:33
 13/115 anonim ***** válasza:
95%

Családja válogatja.

Nálunk sem divat az ilyen "batyus" vendéglátás, de azért nem háborodnék fel ennyire egy ilyen kérésen.

Maximum ha nagyon erőltetné, akkor annyit kérdeznék tőle (teljesen normális hangnemben, nem sértődötten), hogy boztos nem gond-e neki vendégül látni minket, mert ha túlvállalta magát, akkor le is fújhatjuk, nem csinálunk belőle problémát.

2023. dec. 6. 20:44
 14/115 A kérdező kommentje:

11

Én főzzek oda ahova meghívtak?

Akkor ne hívjanak meg.

Ha én normálisan tudok vendéget fogadni, sokat készülni, ami nekem nem teher, akkor neki miért?

Ha meg nem akar bele szakadni akkor ne hívjon meg!

2023. dec. 6. 20:44
 15/115 anonim ***** válasza:
78%

"Ha meg nem akar bele szakadni akkor ne hívjon meg!"

Bízzunk benne, hogy nem fog. Jobb lesz neki a nagypofájú hisztis "testvére"+ nélkül.

2023. dec. 6. 20:52
 16/115 anonim ***** válasza:
65%

A testvéred kérését soknak találom, főleg akkor, ha ő semmivel sem járul a látogatásukhoz nálatok.

A feeségem is megbeszéli a menyeinkkel, ha vendégség van náluk, hogy miben lehet besegíteni. Aztán megbeszélik az ügyet.

2023. dec. 6. 20:59
 17/115 A kérdező kommentje:

15

Sose vártak minket normálisan, vittünk már magunktól, de az hogy vigyünk bejglit, vagyis süssünk, eléggé pofátlan kijelentés, nem kérés volt. Nyáron meg hogy dinnyét vigyünk. Máskor meg halat.

2023. dec. 6. 21:00
 18/115 anonim ***** válasza:
73%
Nagynéném detto olyan, mint te. Elvárja, hogy legyen minden, de segíteni nem segítene. Bezzeg, amikor ő főz, akkor anyumnak mindig kiadja, hogy a kedvenc sütijét süsse meg és vigye oda.
2023. dec. 6. 21:01
 19/115 anonim ***** válasza:
89%

Ez nagyon családfüggő szerintem. Nálunk évek óta így van, hogy mindenki mást csinál, mást visz, így én nem borulnék ki rajta.

Mondjuk én ha vendégségbe megyek akkor is szoktam vinni valamilyen sütit, hogy ne menjek üres kézzel. Egy bejglit meg nem atomfizika összedobni, karácsony előtt pár nappal is simán megsütheted, sokáig eláll

2023. dec. 6. 21:03
 20/115 A kérdező kommentje:

18

Semmilyen elvárásom nincsen, hol olvastál olyat? Inkább nézd meg én miket írtam.

2023. dec. 6. 21:09
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!