Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Ez csak számomra felháborító?

Ez csak számomra felháborító?

Figyelt kérdés
Tesómék meghívtak minket karácsonyi ebédre. Megkért főzzek halászlét, mert neki nem lesz ideje. Kapásból nemet mondtam. Ha ezt nem akkor legalább bejglit. Arra is nemet mondtam, nem szoktam csinálni. Nem örült ennek. Más is járt így a rokonsággal? Mi vagyunk a vendégek és mi vigyünk ételt?
2023. dec. 6. 20:18
 71/115 anonim ***** válasza:
10%
71-es, látom nem sikerült értelmezni a leírtakat.
2023. dec. 7. 11:59
 72/115 anonim ***** válasza:
65%

Kérdező, egyszerű. Mond meg, hogy jöjjenek ők, te főzöl halászlevet rántott shúst. sült húst, három köretet, két féle meg bejglit, nem kell hozni semmit. De ha zabálni el tudtok menni a purgyékkal, akkor az a minimum hogy viszel valamit

Jaa neked nincs időd neked kölkeid vannak, nem érsz rá, ezért körbejárjátok a rokonságot ingyen zabálni. A pofám leszakadna ha ilyen smucig kakirágó lennék.

Maradj otthon ne zabájatok sehol főzz otthonra a kölkeidnek 10 féle kaját, és ne élősködj a rokonságon mert neked jaaj nincs időd brühühü. Nem kell ennyit fialni ha ennyire nem vagy képes. csak kajálsz máshol inygé. Ingyen zaba az megy, beleadni már nem mert letörik a műkörmöd. Gondolom Lákátos vagy Rízműves a vezetékneved ott szokás a másik lehúzása anélkül hogy

beleadnának egy fillért a segílykébűl.

Nálunk az ilyen ingyen zabálókat másik évben meg se hívja senki, ne a más pénzén hízzatok.

2023. dec. 7. 12:21
 73/115 anonim ***** válasza:
72%

Amúgy tényleg elég bunkók vagytok, a kapanyél kilóg a szátokból, függetlenül attól, hogy igazat adtok-e a kérdezőnek. "Zabálni", meg ésatöbbi, komolyan kérdezem, ennyi a kultúrátok?

Ha én vendégeket hívok, nem kunyerálom, hogy más főzzön, ennyi.

2023. dec. 7. 12:28
 74/115 anonim ***** válasza:
100%

A halászlét évek óta én viszem mindenhova. :D Volt hogy adtak a halba pénzt, de volt hogy nem.

Nem is lényeg igazából.

Annak örülök, hogy az ízlik mindenkinek ahogy én csinálom .:D

Üres kézzel meg akkor sem mennék sehova, ha a másik mindig úgy jönne hozzánk.

2023. dec. 7. 13:11
 75/115 anonim ***** válasza:
82%

Sokan azzal jönnek, hogy "ez alap".

Hát nem alap. Attól hogy náluk alap, máshol nem, ezt nem értem, miért nem lehet felfogni.

Nálunk is mindig az főz/süt, aki vendégségbe hív, senki nem szakad bele, kibírja mindenki. Nincs semmi baj, ha máshol máshogy alakultak a szokások, de nem szabad általánosítani.

A másik, hogy azért mindenki a kölcsönösséget emlegeti, ami a kérdezőéknél pont nincs. Akkor miért őt támadja mindenki?

Ha nálatok, ahol kialakult a "mindenki visz mindent" szokás, és valaki pont kivonná ez alól magát, azaz ő sose vinne, csak elvárná, hogy hozzá vigyenek, nem akadnátok ki?

Kèrdező, vegyél bejglit, ha akarsz, vagy skippeld az egész vendégséget, de ne húzd fel magad...

Aztán ha legközelebb esetleg te adnád a fejed meghívásra, akkor szépen add le te is a listádat, aztán tanuld meg a reakcióját! :)

2023. dec. 7. 13:20
 76/115 anonim ***** válasza:
0%
#74 Zabálsz te a purgyéddal meg a kölykeiddel, te nem idén barnult.
2023. dec. 7. 14:06
 77/115 anonim ***** válasza:
25%
Igen. Ha én veszem a fáradtságot, hogy elutazzak hozzá X km-re, akkor ő is veheti a fáradtságot, hogy ételt készítsen nekem.
2023. dec. 7. 14:10
 78/115 anonim ***** válasza:
95%
78as, nem én megyek élősködni ingyen más asztalához. Na ez a nem idénbarnult szokás.Az hogy a kérdező odaviszi a pujárókat is, meg ő is minden nap máshol zabál ingyen, ez az ő szegénységi bizonyítványuk. Mi az ilyeneket potyázóknak meg élősködőknek hívjuk.
2023. dec. 7. 14:13
 79/115 anonim ***** válasza:
90%

Mi sáskahadnak.

Nekem is van ilyen rokonom.

Ha úgy hívnak vendégségbe, hogy étkezésre is szól a meghívás,

mindig viszünk valamit kérés vagy kérdezés nélkül.

Ez alapműveltség,hogy vendégségbe üres kézzel nem megyünk,teljesen mindegy, hogy karácsony a gyerekekkel vagy szombati baráti ebéd meghívás ketten a férjeddel.

Az nem a tesód szegénységi bizonyítványa, hogy ezért neked szólni kell.

Ha meg nyűg az egész oda-vissza , nem kell menni és vendéget se kell fogadni. Az már régen rossz, ha családon belül sajnáljátok egymástól az ételt.

2023. dec. 7. 14:25
 80/115 anonim ***** válasza:
14%

80!

Idiótaságot írsz... Ahol a vendéglátó képes is vendégül látni a vendégeit, nem csak a széket meg asztalt adja a vendégséghez, ott sem eszik senki ingyen, mert legközelebb meg náluk lesz a banzáj, és a mostani vendég állja a kaját-piát. Kölcsönösség ugye...

Felénk amúgy sértés is lenne kajával beállítani, szerintem anyósom például ki is akadna, ha ő készülne az ételekkel, mi meg odavinnénk hegyre a halmot. Egyébként én sem örülnék neki, ha a vendégem kaját hozna, mintha nem bízna bennem, lebecsülné a képességeimet, hogy össze tudok hozni egy ehető menüt... 🙂

Az ünnepeltet, ha alkalom miatt gyűlünk össze, akkor természetesen megköszöntjük valamivel, ha csak egy spontán összeröffenés, akkor házigazdának mondjuk egy üveg piát, háziasszonynak virágot szoktunk vinni, de nem az ennivalót (kvázi magunknak)...

Batyus bulit meg max. a haverokkal tartott iszogatásnál szervezünk, de az alap piával (sör, bor, néhány féle rövid + rágcsa stb.) olyankor is mi készülünk, legfeljebb annyit mondunk, hogy akinek speckó igénye van innivalók terén, az hozzon magának.

De ismétlem, semmi baj, ha máshol nem így szokták, de miért kell ráhúzni a ti szokásaitokat a kérdezőékre? Naluk sem divat ez, le is írta...

Az meg, hogy pont most három napig ő csak vendég lesz, nyilván nem általános, lehet húsvétkor nálunk lesz az összes "ingyenélő" etetve-itatva.

2023. dec. 7. 14:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!