Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Ez csak számomra felháborító?

Ez csak számomra felháborító?

Figyelt kérdés
Tesómék meghívtak minket karácsonyi ebédre. Megkért főzzek halászlét, mert neki nem lesz ideje. Kapásból nemet mondtam. Ha ezt nem akkor legalább bejglit. Arra is nemet mondtam, nem szoktam csinálni. Nem örült ennek. Más is járt így a rokonsággal? Mi vagyunk a vendégek és mi vigyünk ételt?
2023. dec. 6. 20:18
❮❮ ... 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 ❯❯
 91/115 anonim ***** válasza:
83%

Mennyire kell ahhoz pitiáner fukarnak lenni, hogy valaki kiírjon egy ilyen kérdést?

Agyvérzést kap egy fazék halászlétől meg 1 rúd beiglitől agyrém XD

Én amúgy elegánsan oldanám meg ezt a kérdést, mondanám a testvéremnek, hogy nem vagyok jó halászlében de a közelben lévő étteremből megrendelném X személyre. Beiglit ugyanígy.

Ez a kérdés a fösvénYség magasiskolája. Minden baj, ha költeni kell, meg felháborító meg kikérem magamnak. De ha zabálni kell 3 napon át freeben az f@sza,jó.

Számomra ez a kérdés a gyk egyik legundorítóbb kérdése az elmúlt napokban.

2023. dec. 7. 18:08
 92/115 anonim ***** válasza:
25%
Ti sem vagytok jobbak, akik 100 kommenten keresztül beszoptátok a kamut.
2023. dec. 7. 18:39
 93/115 anonim ***** válasza:
86%

Az az érdekes, hogy ha például ajándékozós kérdés van és a kérdező nem kap semmit, akkor azt írjátok, hogy ne várja el és ne azért adjon, hogy kapjon is. Nos, ha valaki vendéget hív étkezésre, akkor azért hívja, hogy a meghívott vigyen valamit?

Szerintem mindegy a végkimenetel, mindig a kérdező a hibás. Olyanok vagytok komolyan, mint a foxi kutyák, akik nem engedik el a csontot. :D

2023. dec. 7. 18:47
 94/115 anonim ***** válasza:
95%

94, félek nem az. Ez az átlag.

Utálom a családom, kötelező a karácsony, én nem csinálok semmit, nem veszek neki semmit, de meghívott ebédre, vacsorára, állatkertbe, nyaralni, na jó, azért oda elmegyek, de csak mert muszáj!

2023. dec. 7. 18:48
 95/115 anonim ***** válasza:
29%

95, van egy alapszabály- alapműveltség-, ha valaki az otthonába vendégül lát egy közös evésre, sosem érkezem üres kézzel!

Az ajándékozásra nincs ilyen szabály. Ne keverjük a szezont a fazonra.

2023. dec. 7. 18:50
 96/115 anonim ***** válasza:
95%
Kedves utolsó, akkor vigyen egy üveg bort, de ne legyen elvárás a halászlé, meg a bejgli! Mindkettő fél nap a konyhában. Amúgy de. Ajándék nélkül sem illik menni sehova. Kapufa.
2023. dec. 7. 18:52
 97/115 anonim ***** válasza:
93%

95

Tényleg ilyenek, és mindezt 100 kommenten keresztül.

2023. dec. 7. 18:56
 98/115 anonim ***** válasza:
82%

Nem, nem kell ajándékot vinni minden esetben.

És itt beigli volt a kérés, pont egy olcsó üveg bor ára.

2023. dec. 7. 18:57
 99/115 anonim ***** válasza:
79%

Az agyam eldobom, ne szarozzunk már ezen, mi illik és mi nem,

a saját édestestvére, akivel együtt nőttek fel, szólt neki, hogy te Juli, hozzál már valamit te is, mert nem akarok 2napig a konyhában állni!

Komolyan, hogy lehet ezen drámázni meg számolgatni, ki hány szem pogácsát evett a múltkor, és ki mit hoz vagy nem hoz egy közös családi zabálásra, lesz az egész egy óra,aztán 3 hónapig nem látod!

2023. dec. 7. 19:04
 100/115 anonim ***** válasza:
79%
#101 normális családban ez így megy, természetes hogy megkérhetjük ilyenre a másikat és fel sem merül hogy az megsertodik rajta. De nagyon sokan nincsenek jóba alapból a családtagjaikkal, csak összeülnek karácsonykor mert kötelező. Nagyjából itt is ez lehet a helyzet.
2023. dec. 7. 19:24
❮❮ ... 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!