Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Ez csak számomra felháborító?

Ez csak számomra felháborító?

Figyelt kérdés
Tesómék meghívtak minket karácsonyi ebédre. Megkért főzzek halászlét, mert neki nem lesz ideje. Kapásból nemet mondtam. Ha ezt nem akkor legalább bejglit. Arra is nemet mondtam, nem szoktam csinálni. Nem örült ennek. Más is járt így a rokonsággal? Mi vagyunk a vendégek és mi vigyünk ételt?
2023. dec. 6. 20:18
 61/115 anonim ***** válasza:
94%
amúgy boltban is lehet kapni bejglit, megveszitek oszt helló:)
2023. dec. 7. 00:58
 62/115 anonim ***** válasza:
83%
Lehet jobban jartok ha nem is mentek.
2023. dec. 7. 02:04
 63/115 anonim ***** válasza:
87%

Én is mondanám, hogy kamu, de van ilyen idióta a közvetlen rokonságban. Előszeretettel "rendelnek" menüt, idénre például sima sütizést tervezünk a 15 főre időhiány miatt, és nyafognak hogy jajj, de hát legyen rendes ebéd, de maguktól maximum egy üveg pácolt hagymát hoznak (igen, megtörtént), a másik három testvér családja meg biztosítsa a drága húsokat, háromféle köretet és soklapos süteményeket. Nem beszélve a rengeteg munkáról, amit ugye tegyen bele más.

A vicc, hogy anno a pácolt cucc maradékát haza is vitték, egy raklap egyéb maradékkal.

Mielőtt valaki értelmét keresne ebben: háztartásbeli az anyuka egy szem tinédzser gyerekkel, és nagyon jó anyagi háttérrel rendelkeznek passzív jövedelmek miatt. Tehát érthetetlen hogy f.szért akarnak jönni potyázni, mikor pénz és idő lenne besegíteni.

Na a lényeg, hogy normális helyen családokban illik vinni valamit vendégségbe. Karácsonyi közös vacsora esetén pedig az igényektől függően igenis alaposabban illik beszállni. A párom családjában minden évben sütizés van, és anyósom minden évben a vendéglátó (velünk). A két testvérének evidens, hogy a sütik egy jó részét ők hozzák, mert nem anyósom, a párom és az én kizárólagos feladatunk kiszolgálni őket - épp elég hogy a takarítás utána a mi feladatunk. Nyilván ha nem batyus a dolog, akkor nem kell teljes menüt biztosítani, de egy bejgli teljesen reális kérés.

Egy dolog persze fontos, hogy ez oda-vissza dolog.

2023. dec. 7. 05:05
 64/115 anonim ***** válasza:
64%
"mert neki nem lesz ideje" - akkor nem kell vendégeket hívni! Ha eddig ők odajártak hozzátok zabálni, üres kézzel, akkor milyen alapon feltételezte, hogy majd most batyus bált tartotok akkor is, ha neked nem alkalmas, mert neked sem lesz időd? Nem kell ezt erőltetni, lehet ám találkozni akkor is, ha nem zabálásra van kihegyezve a dolog! Ha neki megterhelő a vendéglátás, akkor mi a fenének ebédre hív? Ebéd után átmentek egy délutáni teára, elropogtattok némi aprósüteményt, aztán jónapot! De parasztsgnak tartom, hogy neki sincs ideje készülni, de tőled elvárná, hogy legyen, holott KETTŐTÖk között soha nem volt szokás, hogy összehordott kajára szerveztek vendégséget, mert őket mindig vendégül láttátok.
2023. dec. 7. 05:57
 65/115 anonim ***** válasza:
88%
Na ezért nem járok én már évek óta a "naaagy csalááádi karácsonyra". Ugyanez a hiszti volt nálunk is mindig (illetve valószínűleg van is, csak már nélkülem), amit a kérdező előad. Az utolsó közös karácsonyon a húgom kihisztizte, hogy csak halételek legyenek, merthogy az az igazi karácsonyi hangulat. Nahát én nem vagyok nagyon válogatós, viszont a halat egyáltalán nem eszem meg. Úgy voltam vele, semmi gond, összedobok egy szendvicset, - szerintem a karácsonyban nem a vacsora a lényeg - erre a felnőtt húgom nekiállt sírva bömbölni az asztalnál, hogy "tönkreteszem a családi karácsonyt". Azóta nem járok családi karácsonyozni, és érdekes módon nem remeg a gyomrom már két nappal előtte, és nem fáj a fejem még három napig utána.
2023. dec. 7. 07:37
 66/115 anonim ***** válasza:
64%

Soha nem voltam még olyan karácsonyi ebéden ahová nekem kellett volna vinni az ételt 🙈🤣

De ha én hívok meg bárkit se jutna eszembe hozatni vele a kaját, az milyen már 😳

Ha nincs rá kapacitásom nem hívom meg őket

2023. dec. 7. 08:09
 67/115 anonim ***** válasza:
81%
A ti családotokban sem a kaja a legnagyobb probléma.
2023. dec. 7. 09:24
 68/115 anonim ***** válasza:
72%
Szerintem meg teljesen ALAP, hogy ha vendégségbe megyek, nem üres kézzel, zabálni, hanem legalább süteményt viszek :D
2023. dec. 7. 11:15
 69/115 anonim ***** válasza:
26%
70 de basszus nem a levest...persze nem megyünk üres kézzel ez alap
2023. dec. 7. 11:46
 70/115 anonim ***** válasza:
81%

Én főzzek oda ahova meghívtak? - igen, egy süteményt dobj össze, az nem nagy cucc.

Vagy akkor ne, de nem kell csodlkozni, ha bunkónak néznek.

Ja, a házigazda szakadjon bele a 4 fogásba, mert a suttyó rokonság csak kajálni megy. Hát persze.

Na, többek között ezért sicsen nálam vendéglátás.

Van 3-4 barátom, akinek alap, hogy hoz legalább salátát, vagy pácol be húst, hogy ne nekem kelljen mindent, őket meghívom, a családomból senkit.

2023. dec. 7. 11:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!