Ez csak számomra felháborító?
Én is mondanám, hogy kamu, de van ilyen idióta a közvetlen rokonságban. Előszeretettel "rendelnek" menüt, idénre például sima sütizést tervezünk a 15 főre időhiány miatt, és nyafognak hogy jajj, de hát legyen rendes ebéd, de maguktól maximum egy üveg pácolt hagymát hoznak (igen, megtörtént), a másik három testvér családja meg biztosítsa a drága húsokat, háromféle köretet és soklapos süteményeket. Nem beszélve a rengeteg munkáról, amit ugye tegyen bele más.
A vicc, hogy anno a pácolt cucc maradékát haza is vitték, egy raklap egyéb maradékkal.
Mielőtt valaki értelmét keresne ebben: háztartásbeli az anyuka egy szem tinédzser gyerekkel, és nagyon jó anyagi háttérrel rendelkeznek passzív jövedelmek miatt. Tehát érthetetlen hogy f.szért akarnak jönni potyázni, mikor pénz és idő lenne besegíteni.
Na a lényeg, hogy normális helyen családokban illik vinni valamit vendégségbe. Karácsonyi közös vacsora esetén pedig az igényektől függően igenis alaposabban illik beszállni. A párom családjában minden évben sütizés van, és anyósom minden évben a vendéglátó (velünk). A két testvérének evidens, hogy a sütik egy jó részét ők hozzák, mert nem anyósom, a párom és az én kizárólagos feladatunk kiszolgálni őket - épp elég hogy a takarítás utána a mi feladatunk. Nyilván ha nem batyus a dolog, akkor nem kell teljes menüt biztosítani, de egy bejgli teljesen reális kérés.
Egy dolog persze fontos, hogy ez oda-vissza dolog.
Soha nem voltam még olyan karácsonyi ebéden ahová nekem kellett volna vinni az ételt 🙈🤣
De ha én hívok meg bárkit se jutna eszembe hozatni vele a kaját, az milyen már 😳
Ha nincs rá kapacitásom nem hívom meg őket
Én főzzek oda ahova meghívtak? - igen, egy süteményt dobj össze, az nem nagy cucc.
Vagy akkor ne, de nem kell csodlkozni, ha bunkónak néznek.
Ja, a házigazda szakadjon bele a 4 fogásba, mert a suttyó rokonság csak kajálni megy. Hát persze.
Na, többek között ezért sicsen nálam vendéglátás.
Van 3-4 barátom, akinek alap, hogy hoz legalább salátát, vagy pácol be húst, hogy ne nekem kelljen mindent, őket meghívom, a családomból senkit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!