Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Ez csak számomra felháborító?

Ez csak számomra felháborító?

Figyelt kérdés
Tesómék meghívtak minket karácsonyi ebédre. Megkért főzzek halászlét, mert neki nem lesz ideje. Kapásból nemet mondtam. Ha ezt nem akkor legalább bejglit. Arra is nemet mondtam, nem szoktam csinálni. Nem örült ennek. Más is járt így a rokonsággal? Mi vagyunk a vendégek és mi vigyünk ételt?
2023. dec. 6. 20:18
 81/115 anonim ***** válasza:
95%

Ez az egész történet már ott bukta, hogy a testvérek vice versa sajnálják egymástól és családjuktól az ételt, a ráfordított időt, és mind a két fél alig várja, hogy legyen már vége az egésznek.

Egyszerűbb lenne egy étterembe menni előre leadott menü rendekéssel, mindenki fizeti a sajátját, azt jóvan, jövőre találkozunk.

2023. dec. 7. 14:34
 82/115 anonim ***** válasza:
78%

82, ételt, mint főfogást nem viszünk szó nélkül, ez igaz, hogy sértő lehet.

De itt a vendéglátó nem azt kért, hanem egy darab sütit.

Azért sz nem a világ vége.

2023. dec. 7. 14:38
 83/115 anonim ***** válasza:
100%

84!

Értelek, és ezzel nem is lenne akkora baj.

De először azért a tesó a halászlére próbált rá, az azért nem desszert kategória :)

Én meg pl. nem tudok finomat sütni, sütőm is régi már, még egy pogácsa sem lesz benne az igazi.

Ha nálunk van vendégség, ezért én bolti desszerttel készülök (amit én speciel jobban is szeretek). Ezért írtam korábban, hogy épp vehet pár rúd beiglit a kérdező, de azt meg már a tesó is megteheti, főleg ha ő sem szokta a kérdezőhöz hordani az éléskamrát fordított esetben :)

U.i.: annyit beszéltünk már róla, hogy rendesen megkívántam a beiglit, pedig nem is szeretem igazán 😀

2023. dec. 7. 14:47
 84/115 anonim ***** válasza:
100%
85, ilyen esetekre pont jó a bolti beigli. Én is sokszor nyúlok bolti termékhez, ha nincs időm vagy kedvem..
2023. dec. 7. 14:54
 85/115 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem alapvetően egy normális családban ezen nem haborodna fel az ember. Sokan úgy csinálják amúgy is ahol nagy a család hogy összedobják a kaját, ki ezt viszi, ki azt. Mert ha vagytok 25en alsó hangon akkor azért egy embernek főzni mindre durva lenne, de attól még van igény a közös kajalasra és ez egy jó kompromisszum.

De ahogy olvastam az első pár kommentedet ti alapból nem vagytok túl jóban a tesoddal.

2023. dec. 7. 15:01
 86/115 anonim ***** válasza:
93%
Nem csak számodra. Valóban felháborító az olyan rokonság aki csak megjelenik, kajál majd lelép és nem tesz hozzá semmit csak elvesz. Mi nem is hívjuk az ilyet legközelebbre.
2023. dec. 7. 15:42
 87/115 anonim ***** válasza:
100%
Vegyél két féle beiglit a sparban,vagy a közeli cukrászdában, ne csinálj már ekkora gondot ebből.
2023. dec. 7. 15:45
 88/115 anonim ***** válasza:
78%

Érdekes vagy te is kérdező, fárasztó egy bejglit vagy halászlét csinálni, de napokig járni a rokonságot a potya kajáért az nem fáraszt

Szerintem alap inteligencia, hogy ha megyek valahova vendégségbe, főleg ilyen ünnepi alkalomra, megkérdezem mit vigyek vagy mit segítsek.

Mert azért lássuk be, más egy sima rokoni vacsora, mikor felraksz egy pörköltet, főzöl hozzá tésztát, meg más egy karácsonyi trakta

2023. dec. 7. 15:53
 89/115 anonim ***** válasza:
88%
Az rendben van hogy neked nem fér bele az idődbe, de az erős hogy így felhaborodsz rajta.. Amúgy is rühelled a testvéred? Akkor minek jópofiztok karácsonykor? Mert kötelező?
2023. dec. 7. 16:27
 90/115 anonim ***** válasza:
81%

Mondjuk 74-nek elég sarkos a véleménye, de lényegében én is így vagyok ezzel. Semmi bajon nincs, ha oda-vissza működik a dolog. Szerintem az is nagyon jó lehet (több ismerősöm csinálja így), hogy mondjuk hárman vannak testvérek, és évente másnál van a karácsonyi ebéd. Így lényegében 3 évente egyszer "szív", amikor ő készül, és a másik két évben vendégül van látva egyik tesónál, másik tesónál. Így szerintem korrekt. Amúgy ők is úgy vannak, hogy még így sem állítanak oda üres kézzel, vagy egy sütit, egy tiramisut, vagy egy salátát, egy sültestálat összedobnak, és viszik.

Én azért sem vezettem be, mert párszor próbáltam, de nagyon egyoldalú volt.

Amúgy is elég ellenszenves nekem, amikor valaki mindhárom napon (12.24-25-26.) körbejár és mindenhol csak vendég ebédre/vacsira, de eszébe nem jutna, hogy ez előbb-utóbb kölcsönös kellene, hogy legyen (ha nem máskor, akkor a következő évben).

2023. dec. 7. 17:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!