Irigy a nővérem?
Az anyaság réges régen volt érték amikor még a nőknek az egyetlen értékük a méhük volt, nem tanulhattak, nem dolgozhattak csak szülhettek.
Szerencsére ma már ezek a dolgok megváltoztak és így én is lehettem 25 évesen sikeres női vállalkozó, még szülnöm se kell, hogy felmutassak valamit az életemben.
A penetráns nem csak azt jelenti, tisztában vagyok a jelentésével, nem csak azzal, amit ide másoltál. A kulturáltant valóban elírtam, ami csak véletlen, mert erre a szóra kifejezetten háklis vagyok.
Fogalmazzunk úgy, hogy szerintetek nem érték a gyereknevelés, és szerintetek nem csinál semmit a nő, csak nevel. Pontosan: mindenki másban méri, mindenkinek más a siker. Épp ezért, ha szerinted nem siker, és lenézed ezért, akkor hogyan várod el, hogy ő meg sikernek tekintse a te gyerektelen karrieredet. Itt van a kutya elásva.
Azt pedig tartom, hogy a "potyogtatás" és a többi is tiszteletlen, talán tagadott, de valójában elég egyértelmű célja a degradálás. Te potyogtattál?
Attól, mert milliókkal történt meg (éppúgy, mint a karrierépítés), attól még kinek-kinek lehet egyéni csodája. Ahogy pl. egy érettségi, egy megszerzett diploma, egy jó állás. Nem egyetlen, mégis, nekünk kivételes.
A tisztelet és elfogadás volnának a kulcsszavak itt is, mint mindenben. (Az utolsó mondatod a kioktatásról pedig önellentmondás, kedves 50-es.)
+1: az anyaság és a gyereknevelés is lehet érték!
(48-as)
Nem nézzük le csak egyszerűen nem érték. Te szét tetted a lábad és szexeltél egyet, ennyit tettél a siker érdekében. Ezt mindenki megtudja csinálni.
Van fogalmad arról, hogy abban mennyi munka és továbbképzés volt, hogy milliomos lehessek? Az nem egy 20 perc.
Érted már?
Nem értem, miért lenne siker a gyerekszülés?
Találtál valakit, akinek gyereket akarsz szülni, szex, gyerek.
Ez szerintem nem siker, de kérlek mondd el, miért lenne ez önmagában érték.
"kinek-kinek lehet egyéni csodája. Ahogy pl. egy érettségi, egy megszerzett diploma, egy jó állás"
Valóban, de a kérdező azt várja, hogy sggre üljünk tőle, hogy ő szült és ezzel mennyit szenved, és küzd és mekkora munka.
Erre írtam, hogy senkit nem erdekel, ahogy az én phd-m sem érdekel senkit, és kicsit érdekes lenne elismerésért kuncsorogni azért, amit én választottam magamnak.
Önmagában az, hogy valaki szül, szerintem nem egy rettentően nagy teljesítmény.
A társadalom zöme nemzőképes és meg tudja ezt tenni.
Ha felneveltél egy gyereket, akiből kiegyensúlyozott, hasznos tagja lett a társadalomnak, arra azt mondom, hogy le a kalappal, értéket teremtettél. Ugyanis egyetértek abban, hogy gyereket nevelni - főleg a mai világban - egy nehéz, buktatókkal teli feladat. És ha felneveltél egy gyereket, akiből kiegyensúlyozott, boldog felnőtt vált, akkor többet értél el ezen a téren mint a legtöbben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!