Irigy a nővérem?
Azért az kicsit túlzás szerintem, hogy úgy írsz róla mint aki le van maradva..
Mintha valami verseny lenne a családalapítás..
Kérdésedre válaszolva pedig szerintem nem irigy csak azért mert nem halmozta el a gyerekedet ajándékokkal.
Ettől még nem lesz valakiből irigy..
Legalábbis szerintem ez az én véleményem ha le leszek pontozva így jártam..
További szép estét.:)
Tehát összegezve abból gondolod, hogy irigy, hogy
1. még nincs gyereke
2. nincs férje
3. bulizik
4. nem halmozza el ajándékokkal a te gyerekedet?
HE?
"szerintem ő is vágyik már férje meg gyerekre csak nem jön össze neki"
Ezt ő mondta, vagy csak tippelsz? Nem mindenki vágyik gyerekre, sőt. Lehet azért nem halmozza el ajándékokkal, mert a te porontyod és nem az övé, másrészt nem mindenki érez késztetést rá, hogy az összes jöttment gyereket körbeajnározza a világon.
Nekem ennyiből inkább te tűnsz irigynek, mert ő nem láncolta le magát az élete hátralévő részére.
Nem lehet, hogy veletlenül te vagy irigy ra tudat alatt?
Egyebkent nem mindenkinek az a celja, hogy ferjet fogjon es gyereket szüljön, mert az ugy a "normalis"
A tesóm 29 éves, van egy lassan 4 éves kislánya. Én 35 vagyok, férjezett, de nincs gyerekem. Hozzátenném, hogy tudatosan nincs, nem akarok (szerencsére a férjem sem).
Most húsvét alkalmából mindenki elhalmozta ajándékokkal a kiscsajt, én nem erőltettem meg nagyon magam, kapott egy kindertojást, meg egy kisebb játékot. Nem azért nem vásároltam fel a játékboltot, mert irigy lennék, vagy nem szeretném, egyszerűen nincs értelme. Rengeteg játéka van így is, és valami agyonreklámozott sz@rért, ami leköti majd egyszer maximum 10 percre, biztos nem fogok kiadni 8-9-10.000 forintot. Szülinapjára majd szokás szerint kitalálik valami jó és nagy ajándékot, ahogy karácsonyra is, de húsvétra?!
És mégegyszer: nem vagyok irigy kicsit sem. Szeretem a kiscsajt és a tesómat is, nincs bennem egy picike irigység sem.
#7 pedig te is a tipik irigynek tűnsz nekem, meg arra is képes voltál hogy a szalmonellás Kinder tojást add szegény gyereknek
Amúgy akkor meg mégis miért nem hozott ajándékot?
Egyetértek az előttem szólókkal. Csak azért, mert valaki nem halmozza el mindennel a gyerekedet, nem feltétlenül következik az, hogy "irigy"???
Lehet, hogy esetleg neki is megvan a saját élete, és jobb dolga is van annál, mint mindenféle szart összevásároljon más gyerekének. Lehet, hogy igyekszik egy erre alkalmatlan országban saját egzisztenciát felépíteni. Lehet, hogy nincs annyira oda a családért meg a gyerekekért, és pont nem jutott eszébe vackokat venni egy gyereknek. Lehet, hogy félre szeretne tenni lakásra meg nyugdíjra ahelyett, hogy vackokra szórná a pénzt. Lehet, hogy 2 buli között még álmában sem jutott eszébe a te gyereked. Lehet, álmodni sem akar arról, hogy gyereket csináljon akárkinek is, és azért nem is gondol gyerekekre. Lehet, hogy jól érzi magát egyedül is.
Ezekre még nem gondoltál?
Egyébként a húsvét az mióta olyan ünnep, amikor azt lessük, milyen ajándékokkal halmozza el a rokonság a gyerekünket, és aki éppen nem költi el minden félre tett pénzét annak összesugdosunk a háta mögött, hogy irigy, gonosz, rossz ember?
Tudtomal ez egy vallásos ünnep, és pont nem az ajándékozáésról szól. A gyerekek kapnak némi csokit, de ennyi. Vagy ez is már arról szól, hogy ki mit vesz kinek? Szomorú, hogy eddig jutott a fogyasztói társadalom, hogy mindegy mi van, rohanunk az üzletekre és összevásárolunk mindent, ha kell ha nem...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!