Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Jogosan akadt ki a nővérem,...

Jogosan akadt ki a nővérem, hogy odaadtam a húst a macskának?

Figyelt kérdés
Anyu csinált a nővéremnek csirkemellet, de rengeteget egy emberre. Így úgy gondoltam adok belőle a macskáimnak. Egy-egy szeletet vettem ki nem sokat, és még így is maradt 4 szelet neki, erre mikor meglátta teljesen kiakadt, hogy az ő kajájából adok a macskáknak. Nem értem, nem az egészet adtam oda, még bőven maradt neki is, akkor mit zavarja, hogy kaptak a macskák is? Puszta önzőségből? Más is kiakadt volna?
2022. febr. 20. 16:22
1 2 3
 1/22 anonim ***** válasza:
92%

Hmm, valamiféle "hogyan babráljak ki a nővéremmel" szagot érzek a levegőben.

Amúgy nem gondolod, hogy sült csirkemellel etetni a macskákat - ilyen árak mellett - egy kissé luxus? Avagy te vásároltad meg a húst a zsebpénzedből?

2022. febr. 20. 16:28
 2/22 anonim válasza:
84%
Én nem akadtam volna ki de hogyha keves volt a növérednek a kaja akkor pótold ki valamivel ;)
2022. febr. 20. 16:29
 3/22 anonim ***** válasza:
92%

Igen, pedig van macskám.

A csirkemell drága, gondolom be is osztotta magának, és oka van, hogy személyesen neki készült. Te meg jobban tetted volna, ha nyersen adod.

4/22 anonim ***** válasza:
100%
Ha anyud a nővérednek csinálta a kaját (ebből a szempontból mindegy, hogy mennyit), akkor az az övé. Ha pedig az övé, akkor előbb kérdezünk, és utána nyúlunk hozzá. Én nem szóltam volna miatta, mert imádom a macskákat, de valahol érthető, hogy zavarta a dolog.
 5/22 A kérdező kommentje:
De rengeteget csinált neki, és csütörtök óta ott áll a hűtőben, úgy hogy evett belőle 1x. Fejemet rá, hogy ott fog megromlani, és akkor már a macskának se adhatom és mehet a kukába.
2022. febr. 20. 16:31
 6/22 anonim ***** válasza:
46%

A nővéred önző. Miért is? Hát mert ha úgyse tudja megenni, annyi a hús, miért ne kaphatnának belőle a cicák?

Nálunk amúgy is az a sorsa az ilyennek -ha túl sok készül, akkor a cicák is jóllaknak. Nem dobunk ki semmit.

2022. febr. 20. 16:31
 7/22 anonim ***** válasza:
98%
De akkor meg kellett volna kérdezni: Figyelj, nővérem, a húst tervezed még megenni? Ha nem, úgy adhatok belőle a macskáknak, mielőtt megromlik?
2022. febr. 20. 16:34
 8/22 anonim ***** válasza:
99%

Most akkor tekintsünk el a tesódtól és tőled, mégha rólatok is szól a kérdés és nézzük a macskák szempontjából.

Emberi fűszerezésű sültet nem adunk macskának, gondolom anyuka nem só és fűszerek nélkül készítette a'la nature a nővérednek.

Ha csirkemellel akarod etetni őket, vegyed meg nekik és vagy adjad nyersen, vagy teljesen natúran, minimálisan párolva.

Az egy dolog, hogy sok állat ránézésre (és amúgy is), imádja az "emberi" kaját, marhára nem bírja feldolgozni sem a májuk, sem a veséjük, epéjük a sót, fűszereket, semmi szükéségük rájuk, de legalább a tesóddal bunkózhattál egyet.

Nálunk is kap a macska csirkét, ha csinálunk csirkés kaját. levágjuk előre belőle a részét és mivel finnyás őkegyelme, sima vízben minimálisan megpároljuk.

Pörkölttel azért ne etesd őket és a tesód kajáját meg tartsd tiszteletben, vagy minimum kérdezd meg róla, hogy vehetsz-e belőle a macskáknak pár falatot (nem pár szeletet).

2022. febr. 20. 16:54
 9/22 anonim ***** válasza:
99%
Azért előtte igazán meg kérdezhetted volna, hisz mégis csak az övé volt. És lehet hogy ő később akarta volna megenni ami majd marad.
2022. febr. 20. 17:07
 10/22 anonim ***** válasza:
99%
Az 8-asnak igaza van, a macskának nem tesz jót a sózott, fűszeres hús. Nyilván ha kap néha napján egy fél falatot, attól nem lesz baja, de alapvetően túlterheli a veséit nátriummal, a fűszereket meg nem szereti a macska emésztőrendszere. Nekünk is mondta az állatorvos, hogy a nyervákoknak só nélkül, natúr pároljuk meg a csirkét vagy halat, ha kapnak.
2022. febr. 20. 17:10
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!