Jogosan akadt ki a nővérem, hogy odaadtam a húst a
macskának?
Figyelt kérdés
Anyu csinált a nővéremnek csirkemellet, de rengeteget egy emberre. Így úgy gondoltam adok belőle a macskáimnak. Egy-egy szeletet vettem ki nem sokat, és még így is maradt 4 szelet neki, erre mikor meglátta teljesen kiakadt, hogy az ő kajájából adok a macskáknak. Nem értem, nem az egészet adtam oda, még bőven maradt neki is, akkor mit zavarja, hogy kaptak a macskák is? Puszta önzőségből? Más is kiakadt volna?
Egyrészt sült húst nem adunk a macskáknak, a nyers csirkemellből kaphatnak. Ennyit tudnod kéne ha macskákat tartasz. Másrészt ha sok is a kaja illik rákérdezni.
2022. febr. 20. 17:12
12/22 anonim válasza:
Aki drágállja a csirkemellet annak szólnék, hogy a legolcsóbb helyen is 1700 forint egy 12-es Félix, ami 1,02 Kg. Ehhez képest egy kiló csirkemell filé 1500 forint. És akkor a Félix még csak egy normál minőségű eledel, miközben a csirkemell színhús.
És még mielőtt: A Whiskas, PreVital, és Friskies féle csodák kicsit sem tesznek jót a macskának. Arra jók, hogy egy éhes kóborállat ne haljon éhen, de normális tápláláshoz már nem.
Kérdező: Nagy macskabarát vagyok, de azért ez nem volt szép húzás. A saját ennivalódból adhatsz nekik kérdés nélkül (már persze amit ehetnek), de más ennivalójához csak akkor nyúlunk, ha ezt megengedték. Én a helyedben a testvérem elé állnék ezzel: Bocsánatot kérek, hogy nem kérdeztelek meg, csak jót akartam a cicáknak. Legközelebb előbb meg foglak kérdezni.
2022. febr. 20. 17:25
13/22 anonim válasza:
1-1 szeletet vettél ki. Most vonatkoztassunk el attól, hogy sült-fűszerezett csirkemellet nem adunk macskáknak.
Igen, jogosan akadt ki, mert szerintem számolt azzal, hogy négy szeletet beoszt későbbre. Lehet, hogy rizst akart főzni mellé, vagy akármit.
A lényeg, hogy számolt vele, te meg nekik adtad kérdezés nélkül.
Neki négy szeletke, a két macseknak meg 1-1.
Arányaiban is sok.
Gondolj a helyébe. Ha a te kedvenc kajádat odaadná a cicáknak, amire később még számítasz, te sem ugrálnál a boldogságtól.
2022. febr. 20. 17:28
14/22 anonim válasza:
Nem hiszem, hogy a nővérének kellett volna a csütörtök óta a hűtőben álló hús, amiből egyszer evett. Vasárnap van. 4 napos húsnál jobb helyeken már elgondolkozunk, hogy megeszem aznap, vagy holnap, különben nem lesz már jó. Kétlem, hogy a nővére ezt akarta volna. Ráadásul maradt még 4 szelet, hacsak nem egy szumó birkózó a csaj, keltem, hogy annyit megeszik.
2022. febr. 20. 17:40
15/22 anonim válasza:
14.! A négy nap elkerülte a figyelmem. Tényleg csütörtök óta ott áll a hús fagyasztás nélkül?
Hát akkor azt már a macskának se adnám. 4 nap hűtőben sok idő. Akár sült, akár nyers. Nem finom. :)
2022. febr. 20. 18:06
16/22 anonim válasza:
Totál mindegy hogy macskáé lesz vagy sem, simán illik megkérdezni, hogy bocs vehetek belőle?
2022. febr. 21. 00:23
17/22 anonim válasza:
1. értelmes ember NEM ad fűszeres húst az állatnak.
2. ha már ennyi eszed van, akkor kérdezd meg előtte a nővéredet, mert az Ő kajáját adtad a macskáknak - és ő talán elmagyarázta volna, hogy ostobaságot készülsz tenni
2022. febr. 21. 11:43
18/22 anonim válasza:
nekem 6 igen hat db benti cicam van. mindent megkapnak es mivel kulfoldon elunk ha valutaban szamolom amit havonta koltok rajuk az siman feler egy bangladesi munkas 3 eves fizetesevel es meg magyar forintban is jocskan meghaladja a hat szamjegyu erteket. Nekem ok a legfontosabbak en is es a ferjem is nagyon szeretjuk oket, es ezt ok milloszor viszonozzak a teljes bizalommal es szeretettel. A novered onzo dog. ne torodj vele a cicad ertekesebb szemely mint egy ilyen nover.
2022. febr. 23. 11:05
19/22 anonim válasza:
12 es az en cicaim Hills Science indoor cat premium tapot kapnak . amig kicsik voltak a kiscicanak valot es ha elerik majd a 6 eves kort akkor valtunk a koruknak megfelelore. gyonyoru egeszseges nagy cicak legtobbjuk az allatorvost csak eves vizitkor latja, pedig 3 at en neveltem fel cumisuveggel mert a mamanak elapadt a teje es elhagyta a kicsiket. A regi cicank Royal tapot evett es 17 evig elt jo egeszsegben.A jo minosegu allatorvosok altal javasol premium tap nagyon megfelelo taplalek a cicaknak. eleg sok gyakorlatom van benne 35 eve mindig vannak cicaim.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!