Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Így össze költöznél a testvére...

Így össze költöznél a testvéreddel?

Figyelt kérdés

Eddig albérletben éltünk, de most örököltűnk egy házat.

Tesomnak nincs senkije, nekem van párom de gyerek nincs. Jelenleg egyikünk sem áll úgy anyagilag, hogy házat vegyünk.

Arra gondoltunk, hogy neki húznánk fel egy kisebb házat a telekre amin a másik ház is van amit örököltűnk. A telek 800nm szóval mindenkinek lenne saját kis része.

Aztán lesz ami lesz, majd a jövő elődönti.

Sajnos egyikünk sem akar 20.milliós hitelt felvenni.

De erre a kis házra és felújításra én felvennék pár milliót, ami ha eladunk akkor annyival több az enyém lenne.

Szerintetek ciki a 21 században így élni?

2021. máj. 30. 19:17
1 2 3 4 5 6 7
 41/63 anonim ***** válasza:
80%

Kérdező menjetek ti a kicsibe. Hiszen ugyan annyi jogotok van mint a testvérednek.

Én csak abban az esetben mennék ebbe bele a testvéred helyében ha felbecsültetjük az örökséget, és mondjuk 20 milliót és a feléből azaz 10 millióból építtetsz nekem egy házat. Ha kevesebből jön ki akkor a különbözetet odaadod kpban. Tehát fillérre pontosan annyit öröklök mint te.

2021. máj. 31. 15:43
 42/63 anonim ***** válasza:
39%
#17, és mi azt honnan tudhattuk volna, hogy olyan szar állapotban van az a ház? Senki nem mondta, hogy faluba kell költözni (nem azért, de falun sokkal de sokkal nyugodtabb az élet, mint egyes városokban, és nincs itt nyomorgás sem).
2021. máj. 31. 15:43
 43/63 anonim ***** válasza:
35%
#42 vagyok. Annyira keveset ér a ház, hogy egy omladozó kisházat lehetne csak venni belőle, és ti ebbe akartak beköltözni?
2021. máj. 31. 15:45
 44/63 A kérdező kommentje:

41

Te egyáltalán elolvastad a kérdést vagy csak kötekedni jöttél?

Erre válaszolj:

-Miért jobb valakinek az ha kap pár misit és mivel nincs pénze csak annyi ezért a városból ki költözik egy faluba ahol tud venni egy rozoga házat, amit majd évek múlva talán rendbe bír rakni. Mint marad a városban a lakhelyén egy új házba, ahol semmi dolga nem lesz? És ha majd idővel jobban megy majd akár vehet sajátot is ha eladják a közös házat?

2021. máj. 31. 17:20
 45/63 A kérdező kommentje:

43

Úgy beszélsz mintha a mai világban hipsz hupszra lehetne venni 20-30 milliós házat hitel nélkül.

Igen ebbe de fel fogjuk újítani, tudod elég sokan ezt csinálják 🤔

2021. máj. 31. 17:22
 46/63 A kérdező kommentje:

42

A város kertvárosának a belsejében lakunk. Úgyhogy itt pont érzed a várost de nincs nyomorgás :)

2021. máj. 31. 17:23
 47/63 anonim ***** válasza:
88%

Azért én ezt a rozoga házat nem igazán értem.

Nálunk pont fordítva van. Amennyiért egy rozoga házat el lehet adni a városban, annyiért a szomszéd községben gyönyörű, jó állapotú házat lehet venni. Ugyanis a városban már az felviszi az árát, hogy városban van. A községből meg sokan elköltöztek a városba, ezért nagyon lent vannak az árak.

De ugyanez a helyzet velünk (kisváros) és a megyeszékhellyel is. A megyeszékhely 17 km. De egy ottani külvárosi lakás árából itt lazán veszel egy háromszobás, nagyon jó állapotban lévő családi házat.

De ez már tényleg off... Csak nem értem, hogy egy városi fél ház árából falun miért csak rozoga kis házat lehet venni?

2021. máj. 31. 17:28
 48/63 A kérdező kommentje:

47

Nem rozoga csak felújitandó

Akkor felétek szerencsések az emberek, mert ahol én lakom már 40km körzetben még a bontandó házak is 6 milliónál kezdődnek.

Néha néha lehet látni 5 millióért, de arra 10milliót még rá kell költeni.

2021. máj. 31. 17:37
 49/63 anonim ***** válasza:
100%
#48: Nem a tiétekre gondoltam, hogy rozoga. Hanem te hangsúlyoztad többször is, hogy a részéből csak falun tudna egy rozoga kis házat venni, arra értettem.
2021. máj. 31. 17:47
 50/63 A kérdező kommentje:

41

Még annyi hogy akkora hülyeséget írtál hogy az már vicces.

Jól olvasd át amit most fogok írni, hogy megértsd:

Van a nagy ház, én építek egy szobával kisebb házat és felújítom a nagyobb házat.

Így mindenkinek lesz egy saját lakó tere, szóval nem egymás nyakán fogunk lógni és mindenkinek lesz magán élete.

Ha eladjuk a házat, mindenki megkapja a saját pénzét vahy ha bármelyikünk el akar menni vagy maradni akar akkor majd ki fizeti a másikat.

Én maximum csak annyival kapok többet ha esetleg eladjuk a házat, amit CSAK ÉN FEKTETTEM BELE a tesóm ugyan úgy megkapja végül a saját részét.

Már komolyan idegesít az értetlenség.

Sajnálom, hogy mi nem olyanok vagyunk hogy rohanunk 20 milliókért hogy egész hátra lévő életünkbe fizessünk és életünk se legyen. Ezért másokon töltjük le a dühünket.

2021. máj. 31. 17:49
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!