Így össze költöznél a testvéreddel?
Eddig albérletben éltünk, de most örököltűnk egy házat.
Tesomnak nincs senkije, nekem van párom de gyerek nincs. Jelenleg egyikünk sem áll úgy anyagilag, hogy házat vegyünk.
Arra gondoltunk, hogy neki húznánk fel egy kisebb házat a telekre amin a másik ház is van amit örököltűnk. A telek 800nm szóval mindenkinek lenne saját kis része.
Aztán lesz ami lesz, majd a jövő elődönti.
Sajnos egyikünk sem akar 20.milliós hitelt felvenni.
De erre a kis házra és felújításra én felvennék pár milliót, ami ha eladunk akkor annyival több az enyém lenne.
Szerintetek ciki a 21 században így élni?
Nem kicseszni akarok tesómmal csak mi gyereket tervezünk és ahhoz egy sokkal nagyobb házat kellene megépíteni, ami sokkal több pénz (ami most nincs)és amúgy sem akar senki felvenni óriási összegeket, amiket örök életünkbe fizethetünk.
Igen, eladhatnánk de jelenleg annyit kapnánk érte, hogy mindenki mehetne egy mini faluba lakni, ahol nincs kb semmi. Főképp pont tesom, mert ő hitelt sem kapna,mert BAR listás.
Ha esetleg marakodásra kerülne sor ahogy 9-es írta (de nem hiszem hogy ez megtörténik)
akkor természetesen eladjuk a házat vagy kivásároljuk egymást vagy addig bármi megtörténhet. De a jelenlegi helyzet ami a legjobb megoldásnak tűnik az ez.
1
Én veszek fel hitelt és építek neki egy új építésű kisebb házat és felújítom a házat is.
Ez miért ki túrás?
#15: Azért, mert a fele az övé. De te akarod használni az egészet, és cserébe kiszúrod a szemét egy kisebb házzal.
Attól, hogy te gyereket akarsz, és nagyobb házra van szükséged, ugyanakkora a tulajdonrészetek. Nem én vagyok az első válaszoló, de maximálisan egyetértek vele.
De akkor ott a másik lehetőség :
Én veszek fel hitelt és elköltözök és itt hagyom a részem kb 5 évig, mert a BAR lista akkor jár le.
Ő nem bír felvenni hitelt így marad ebben a házban (ami erősen felújitandó)
Ha el is adjuk akkor egy olyan házat bír venni ami rádől.
Mert tudjuk milyenek a ház árak mostanság.
Szóval, én nem értem miért lenne jobb valakinek egy faluban egy omladozó ház, mint egy városban 800nm telken lévő új építésű kis ház.
Ha lesz valakije meg majd megbeszéljuk a továbbiakat.
7
És nektek az mennyiből jött ki, ha megkérdezhetem?
8
Igen,sokan laknak erre fele így csak ők szülőkkel általában.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!