Így össze költöznél a testvéreddel?
Eddig albérletben éltünk, de most örököltűnk egy házat.
Tesomnak nincs senkije, nekem van párom de gyerek nincs. Jelenleg egyikünk sem áll úgy anyagilag, hogy házat vegyünk.
Arra gondoltunk, hogy neki húznánk fel egy kisebb házat a telekre amin a másik ház is van amit örököltűnk. A telek 800nm szóval mindenkinek lenne saját kis része.
Aztán lesz ami lesz, majd a jövő elődönti.
Sajnos egyikünk sem akar 20.milliós hitelt felvenni.
De erre a kis házra és felújításra én felvennék pár milliót, ami ha eladunk akkor annyival több az enyém lenne.
Szerintetek ciki a 21 században így élni?
Egy szoba-konyha fürdő, és ennyi? Hát, az gyönyörű. Magyarul bedugnád egy lyukba.
Remélem, van esze a testvérednek és kiröhög.
30
Pont így gondolom én is!
Egy dologról nem esett szó. Mit gondol a testvéred?
Mert te ezt szépen elgondoltad így, de nagyon az jön le, hogy konkrétan visszaélsz azzal, hogy ő bar listás, úgysem kaphat hitelt, így kap egy lyukat.
Még ha anyagilag ez értékben kb ugyanott van is, biztos, hogy a testvérével, és annak családjával akar élni egy portán, hátul egy kis minilakban?
34
Neki is tetszik az ötlet, mert ő sem akar inkább egy faluba menni, ahol rá dől egy ház.
Egyébként természetes, hogy megbeszéltük a dolgot, mi nem akarunk a másikkal kicseszni mint sok testvér.
Ja és nem egy mini lakban lakna, mert feleznénk a portát. :)
Igen lehet.
31 és 32!
Ti tudtok szöveget értelmezni, vagy csak szajkózzátok a baromságaitokat?
Szoba-konyha-fürdőszobás kis ház lesz építve a kérdező testvérének.
Ha a mostani házat elfeleznék, akkor is kb. ennyi jutna, MINDKETTŐJÜKNEK.
De ők nem megfelezik, hanem amekkora jutna a tesónak a házból, akkorát kap a telekre a kérdező által, a kérdező pénzén, a kérdező által felvett hitelből.
Nem is értelek, miért építene a kérdező nagyobbat a testvérének a saját pénzén? Milyen alapon?
Tesónak kb. a mostani 60 négyzetméteres ház felével felérő másik építmény jár.
(Ha csak nem akarják felezni azt a 60 négyzetméterest, de nyilván nem akarják). De több, nagyobb akkor sem járna a tesónak, mint ahogy a kérdezőé sem azért lesz a 60 négyzetméteres ház, mert jár neki, hanem mert kvázi megveszi a tesótól azáltal, hogy a tesónak épít egy fél háznyi kisházat.
Komolyan, ennyi hülye van itt?
"Miért kéne NEKI külön mennie? "
Akkor ne menjen külön!
Bújjon a seggébe a kérdezőnek, és nyomorogjanak egy tető alatt.
Akkor sem jut több a tesónak.
A megöröklöttnek a fele jut, de ezt már leírták páran.
Rajzold le téglalapokra, vágd is ki papírból, és játszd el, hátha úgy felér...
34-es: Minilak jutna akkor is a testvérnek, ha beköltözne a most megörökölt ház felébe.
30 négyzetméteres minilak lenne az is, csak egymás seggében.
Na jó, befejeztem, itt az átlag IQ kb. 70 körül van, ez sok az adószakértő agyamnak.
#37: De nem lesz osztva a tulajdonjog. Ha osztva lenne a a telek, és a tulajdonjog, még igazad is lenne. De nem lesz, csak a kérdezőnek lesz nagyobb tulajdonrésze.
Végülis az ő dolguk, ha én lennék a testvére, én biztosan nem mennék ebbe bele.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!