Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Így össze költöznél a testvére...

Így össze költöznél a testvéreddel?

Figyelt kérdés

Eddig albérletben éltünk, de most örököltűnk egy házat.

Tesomnak nincs senkije, nekem van párom de gyerek nincs. Jelenleg egyikünk sem áll úgy anyagilag, hogy házat vegyünk.

Arra gondoltunk, hogy neki húznánk fel egy kisebb házat a telekre amin a másik ház is van amit örököltűnk. A telek 800nm szóval mindenkinek lenne saját kis része.

Aztán lesz ami lesz, majd a jövő elődönti.

Sajnos egyikünk sem akar 20.milliós hitelt felvenni.

De erre a kis házra és felújításra én felvennék pár milliót, ami ha eladunk akkor annyival több az enyém lenne.

Szerintetek ciki a 21 században így élni?

2021. máj. 30. 19:17
1 2 3 4 5 6 7
 21/63 anonim ***** válasza:
100%
De kicseszés. Te laksz a kvázi jól felépített házban, még ha fel is kell újítani azt, de mivel nem akarsz/tudsz sok hitetl felvenni, neki nagy kegyesen építtetnél valami tákolmányt, ami olcsón megvan.
2021. máj. 30. 23:44
 22/63 A kérdező kommentje:

20

Köszi!

2021. máj. 30. 23:46
 23/63 A kérdező kommentje:

21

Szerintem te csak kötekedni szeretnél, de én meg nem.

Az nagyobb ki cseszés ha eladjuk a házat és a városból ki költözik egy omladozó házba ami egy faluban van egyes egyedül.

Vagy mind annyian együtt lakunk az örökölt házban egymás nyakán.

Vagy itt hagyom a részem és ő lakik benne tovább én meg fizethetem a hitelem(mert ő jelenleg nem tud költözni) Ez meg velem kicseszés.

Szóval, valamit félre értesz.

2021. máj. 30. 23:54
 24/63 anonim ***** válasza:
92%
Nem, nyugi, szöveget értelmezni még tudok, és nem kötekedésnek szántam. De továbbra is tartom a véleményem. 1-2 millióból nem tudsz normális házat építeni oda, csak valami tákolmányt, vagy azt se. Plusz engedélyeztetni kell, az sem biztos hogy beépíthetőség szempontjából működőképes lenne egyáltalán. Oda bevezetni vizet, áramot stb szintén költség. És akkor a végén ugyanott vagy anyagilag, mintha egyikőtök kivásárolta volna a másikat és vett volna valahol valami felújítandó házat.
2021. máj. 31. 00:06
 25/63 anonim ***** válasza:
91%
Szoval mindenkepp te jonnel ki jobban a szitubol. Ne haragudj, de mibol gondolod, hogy a testvered idovel nem szeretne maganak csaladot, gyerekeket? Vagy teged illetne az elsobbseg mert a te esetedben most eppen(!) adott a parkapcsolat? Ezen logika menten, ha szetmentek a paroddal, a testvered pedig addigra osszejonne valakivel, akkor atkoltoztethetne teged a csaladi hazbol a vityilloba?
2021. máj. 31. 00:12
 26/63 anonim ***** válasza:
88%

Kérdező azt ugye tudod hogy mire egy házat megépítesz (engedéllyel, hivatalos dolgokkal, anyagokkal mesterekkel, közművezéssel stb) az is benne van 8-10 millióban?

És tesód nem akarhat majd gyereket? Szerintem egyenlően kell elosztani. Maximum akkor mennék bele ha legalább 2 szobás 70nmes házat építtetnél nekem.

2021. máj. 31. 06:16
 27/63 A kérdező kommentje:

A kis ház alatt 1 szoba, konyha, fürdőt értettem.

De nekem meg át kell alakitatnom a nagy házat stb

Sok mindenre van ismerősünk.

És mi is sok mindenhez értűnk.

Hát nem tudom nekem jobban megéri most így és tesómnak is.

Majd ha meg lesz barátnője vagy nem akarunk így tovább élni, akkor megegyezünk, max kifizetjük a másikat. De majd az idő elődönti.

Köszi a válaszokat!

2021. máj. 31. 07:45
 28/63 A kérdező kommentje:

26

Statikustól kezdve a villanyszerelőig van ismerősűnk. És rengeteg dologhoz értünk, az alapon kivűl szinte mindent meg tudunk csinálni. Így biztos hogy nem lenne annyi.

2021. máj. 31. 07:59
 29/63 A kérdező kommentje:

25

Igen egyenlőre most én jönnék ki jobban a dolgokból.

-Végülis én fizetem majd a hitelt ő nem.

- Ha meg veszem a részét, ő azzal a pénzel vehet egy omladozó házat magának egy faluban, de 5 évig fel sem tudja újítani mert BAR listás, olyan jól meg nem keres.

-én elmegyek veszek fel még több hitelt, ő meg itt marad és nem fogja csinálgatni a házat, mert benne lesz a tudatába, hogy nem csak az ővé ezért kb lelakodik és persze akkor az velem kicseszés.

A családi ház csak egy 60 nm ház, szóval nem lenne olyan vityiló amit épitenénk hozzá csak annyi hogy 1 szobával több a családi ház.

De nem magyarázkodok tovább. A kérdés arra irányult, hogy ciki e 2 ház 1 telken és nem arra hogy tesommal mennyire cseszek ki.

2021. máj. 31. 08:07
 30/63 anonim ***** válasza:
42%

Szerintem amúgy nem cseszel ki a tesóddal, csak most valahogy gondok vannak itt a többségnél, a változatosság kedvéért nem a szövegértéssel, hanem a gondolkodással:

Lényegében a kérdező gondolatban megfelezi a megörökölt házat. És azáltal, hogy ő a tesónak a telken felépít egy szoba-konyha-fürdőszobás házat, azzal kivásárolta az örökölt házból. Mivel az örökölt háznak a fele (így, ebben a megörökölt állapotában, tehát NEM felújítva, mert azt ugye a kérdező fogja majd később), szóval a megörökölt ház fele teszi ki azt a kisebb házat, amit ő a tesónak felépít a saját pénzén (és ami itt mindenki csőrét cseszi valamiért).

Gondolkozni szabad ám.

2021. máj. 31. 10:44
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!