Teher vagyok itthon?
Szóval felnőtt emberként egy diákmunkát sem vállalsz, a beteg apukád tart el TELJES mértékben és a nővéred nyakán élsz? Aki ráadásul a legnehezebb éveidben gyakorlatilag anyád volt, miközben nem is ő szült? De ennek ellenére megtette a tőle telhetőt, most meg szeretné végre megélni azt, hogy a saját házában a SAJÁT párjával, gyerekével lakik?
Hát ne haragudj, de nagyon pofátlan vagy. Igen, lehet, hogy felajánlotta, hogy lakj továbbra is ott, de neked meg illene észrevenned, hogy ez már nem működik úgy, mint tiniként. És nem, nem tudom ezért gonosznak tekinteni a testvéredet.
Téged pofátlannak ellenben igen, hogy apukáddal fizettetsz ki MINDENT, miközben egy kollégiumban sokkal olcsóbban kijöhetnél még akkor is, ha ad kajára pénzt. Felnőttként egyébként is alap, hogy legalább nyáron dolgozunk valami minimálisat és nem mindent a szüleinkkel fizettetünk ki.
Alsó hangon egy 22 éves emberről van szó...
Egyetemista se ösztöndíj,se munka? Apám tart el aki beteg?
Eléggé gáz... Köszönd meg nővérednek, mert az hogy ott élősködsz a családja nyakán... Birks türelmes... Én rég kiraktalak volna
De miért nem költözöl kollégiumba? Az pl. egyáltalán nem drága, sőt, lehet olcsóbb, mint a rezsi rád eső része a nővérednél, és akkor nem lennél senki terhére, annyit fürdenél meg ennél, és akkor, amikor akarnál.
Nekem 16 évvel fiatalabb húgom van, de biztos nem jöhetne hozzánk életvitelszerűen. Egyszerűen a saját családommal akarnék lenni, aki a férjem és a saját gyerekeim.
Sajnálom, de neked is meg kell értened, hogy terhes a jelenléted hosszútávon, és most ne a saját kényelmedet nézd, ne legyél önző.
Szegeny kérdező nyilvan érti, de sz.r érzés lehet hogy sehova nem tartozik. Persze érthető hogy a testvére nyugalomra vágyik de akkor mondja meg hogy menjen albiba/ koliba, max ünnepekre jöhet haza. Amugy most a kolik is zárva vannak szóval hova menjen?
Ja es a rezsire kapnak pénzt akkor ne ezeket hozza fel hogy mit fogyaszt..szóval jogos az igénye a tesó nélküli életre de akkpr se viselkedjen így.
Akkor vállalja fel hogy elküldi nem pedig elüldözi. Egyenesnek kéne lenni.
Akik allandoan az egyetem alatti diákmunkával jönnek: en konkrétan egesz bsc alatt nem tudtam diakmelozni mert a ráérésem órarend alapjan sose volt eleg a közvetítőknek. Ja es kb oktober elejétől szorgalmi idoszak utolso heteig min.2 Z.H. volt hetente. De volt hogy naponta 2..Volt olyan hogy mar a viszgaidoszakba is bele csúszott a zh. Es az csak a zh..a vizsga hol volt még.. Ha buktad a ZH- t nagy eséllyel az egesz felev buktad a tárgyból mert nem csak azt a zht kellett javitani ami nem sikerült hanem az éves anyagot. De ugy hogy ha az adott tárgyból a többi zh is sikerül. Utana lehetetg javítani az egészből. Szóval szívás volt az egesz..a nyár meg nyari gyakkal telt, plusz ha szakdolgozni kezdtel ingyen nyari csicska lettél kb. Msc- n tudtam dolgozni de ehhez nagyon nagyon rugalmas munkahely kellett. Es meg igy is egy félévig nem tudtam dolgozni. De ügye itt is az volt h ahol szakdolgozol ingyen dolgozol különben nem tudsz mit leadni..szóval szép ez a diákmunka de nem mindenhol valósítható meg.
Mindenesetre le kéne ülni megbeszélni, nem görcsöltetni a másikat.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!