Teher vagyok itthon?
Őszinte leszek, nekem is teher volt már testvérem, pláne mikor a párja is odajött és gondolom fordítva én is terhet jelentettem nekik. Ha az ember nem arra készül fiatalon, hogy többen fognak együtt lakni, hanem csak odakerül valaki, ha nem egyformák a terhek, amiket visznek, ha nem egyformán fizetnek, akkor bizony lehet teher egyik a másiknak. Ettől még szeretheted. Sajnos ha rokonnal él együtt az ember, hajlamos elnyomni a másikat vagy nem figyelembe venni hogy már mindketten felnőttek, mert a szemében még mindig csak a kis/nagy testvér vagy. Szerintem költözz el, ha tudsz.
Ha ő családos, gyerekkel, akkor pedig pláne minél hamarabb, akkor gondolom ez amúgyis csak átmeneti dolog.
Nem zabálom fel a kajájukat, alig eszek valamit, ráadásul a kajába is belefizetek, úgyhogy...
nővéremmel a párjával és a gyerekükkel élek 15 éves korom óta, mert az egyik szülőnk meghalt, a másik pedig már rettenetesen idős és beteg, és messze lakik innen ahol én tanulok.
Nézd, azért teljes mértékben érthető, hogy a huszonéves nővéred önálló életet szeretne saját családdal és nem a testvérét gondozni. Pláne, ha csak a rezsit fizeted, minden mást ő finanszíroz neked vagy mi? Azért ez abszurd, akkor a saját életével mi lesz?
Miért laksz egyáltalán náluk? A szüleid feladata lenne eltartani téged, nem a nővéredé.
És mennyit fizet apukád? Lehet, hogy amit ad, az a felét sem fedezi a költségeidnek.
De pénzről függetlenül, őszinte leszek, nekem is teher lenne, hogy itt lakjon velünk valaki a páromon és gyerekeinken kívül. Majd ha külön költözött, megérted.
A beteg szülőt ki ápolja?
Egy dolog, hogy felnőttkorodig a nővéred nevelt, de úgy fest, a nyakukon akarsz maradni. Nincs benned törekvés az önállósulásra. El kéne jusson az agyadig, hogy a tesód nem az anyád.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!