Teher vagyok itthon?

Figyelt kérdés
Nővéremékkel élek, fizetem a rezsit, egyetemista vagyok. Mikor veszekszünk olyanokat vág a fejemhez hogy én tönkretettem az életét mikor ideköltöztem, máskor meg így szeretnek úgy szeretnek. Az emeleten van a szobám, és fürödni, enni is alig merek lemenni merthogy "drága a víz", evésnél meg meg akarja szabdni mit egyek és kinézi a számból. Ott tartok most konkrétan hogy ki sem mozdulok a szobámból, egy teát nem merek lemenni megcsinálni, csak akkor amikor nincsenek itthon, de a mostani helyzet miatt olyan ritkán van sajnos. Mit tegyek ha így érzek?
2021. márc. 10. 10:22
1 2 3 4 5 6
 11/60 anonim ***** válasza:
97%

Őszinte leszek, nekem is teher volt már testvérem, pláne mikor a párja is odajött és gondolom fordítva én is terhet jelentettem nekik. Ha az ember nem arra készül fiatalon, hogy többen fognak együtt lakni, hanem csak odakerül valaki, ha nem egyformák a terhek, amiket visznek, ha nem egyformán fizetnek, akkor bizony lehet teher egyik a másiknak. Ettől még szeretheted. Sajnos ha rokonnal él együtt az ember, hajlamos elnyomni a másikat vagy nem figyelembe venni hogy már mindketten felnőttek, mert a szemében még mindig csak a kis/nagy testvér vagy. Szerintem költözz el, ha tudsz.

Ha ő családos, gyerekkel, akkor pedig pláne minél hamarabb, akkor gondolom ez amúgyis csak átmeneti dolog.

2021. márc. 10. 10:48
 12/60 A kérdező kommentje:

Nem zabálom fel a kajájukat, alig eszek valamit, ráadásul a kajába is belefizetek, úgyhogy...

nővéremmel a párjával és a gyerekükkel élek 15 éves korom óta, mert az egyik szülőnk meghalt, a másik pedig már rettenetesen idős és beteg, és messze lakik innen ahol én tanulok.

2021. márc. 10. 10:50
 13/60 anonim ***** válasza:
59%

Nézd, azért teljes mértékben érthető, hogy a huszonéves nővéred önálló életet szeretne saját családdal és nem a testvérét gondozni. Pláne, ha csak a rezsit fizeted, minden mást ő finanszíroz neked vagy mi? Azért ez abszurd, akkor a saját életével mi lesz?

Miért laksz egyáltalán náluk? A szüleid feladata lenne eltartani téged, nem a nővéredé.

2021. márc. 10. 10:51
 14/60 A kérdező kommentje:
40 felett van nővérem. Édesapám fizeti nővéremnek a rezsit és a kajámat meg minden mást, nekik semmit sem kell.
2021. márc. 10. 10:53
 15/60 anonim ***** válasza:
94%
És most hány éves vagy? Te egy külön lakrészben élsz,csak egy házon belül?
2021. márc. 10. 10:53
 16/60 anonim ***** válasza:
96%

És mennyit fizet apukád? Lehet, hogy amit ad, az a felét sem fedezi a költségeidnek.

De pénzről függetlenül, őszinte leszek, nekem is teher lenne, hogy itt lakjon velünk valaki a páromon és gyerekeinken kívül. Majd ha külön költözött, megérted.

2021. márc. 10. 10:59
 17/60 anonim ***** válasza:
96%
Szerintem ha lehet menj külön és apukàd neked segítsen azzal amit eddig a nővérednek adott. Te meg igyekezz a saját lábadra állni! Amúgy sajnàlom a helyzeted. Sajnos ilyen a világ, önző. Ez nem az otthonod, az az,ahol szívesen látnak.
2021. márc. 10. 10:59
 18/60 A kérdező kommentje:
Fedezi a költségeket bőven amit fizet. Elköltözni sajnos nem tudok egyelőre, inkább meghúzom magam itt a szobában, hogy ne is lássanak.
2021. márc. 10. 11:02
 19/60 anonim ***** válasza:
52%

A beteg szülőt ki ápolja?

Egy dolog, hogy felnőttkorodig a nővéred nevelt, de úgy fest, a nyakukon akarsz maradni. Nincs benned törekvés az önállósulásra. El kéne jusson az agyadig, hogy a tesód nem az anyád.

2021. márc. 10. 11:03
 20/60 anonim ***** válasza:
97%
Ne haragudj, de valahol. Érthető, hogy nem szeretné már, hogy ott légy. Már 40 éves és még nem volt lehetősége egyedül élnie a saját párjával és gyermekével. Pont itt az ideje hogy kirepülj végre vagy ha nincs kivel közösen albérletbe menned, legalább megígérni, hogy amint lehet kollégiumba mész vagy elkezdeni dolgozni az ügyön hogy el tudj költözni. Ettől még hidd el szeret, de én is egy katasztrófának érezném, ha 40 évesen úgy alakulna az életem, hogy még mindig nem csak a saját szűk családommal élek együtt és kvázi két tinédzsert nevelek pedig csak egyet szültem. Nyilván neked sem könnyű és tragikusak a körülmènyek, meg igazságtalan az élet, de bizony pont itt az ideje, hogy önálló életet kezdj. A testvéred hozott elég áldozatot érted, most nàlad a labda.
2021. márc. 10. 11:05
1 2 3 4 5 6

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!