Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Mit tegyek, ha a bátyám a...

Mit tegyek, ha a bátyám a volt barátnőmet mindenáron ide akarja hozni? 16/f

Figyelt kérdés
Kb két hónapja szakítottunk a barátnőmmel, mert megtudtam róla, hogy megcsalt (nem is akármilyen körülmények között, de ezt most nem részletezném). Lényeg, hogy annyira csalódtam benne, és megingott a bizalmam, hogy nem tudtam volna többé együtt lenni vele, úgyhogy szétmentünk. Azóta viszont a bátyám elkezdett haverkodni a lánnyal, és írta múltkor e-mailben, hogy majd ha jön haza látogatóba, akkor vele (volt barátnőmmel) együtt jönne, hozná magával ebédre mint havernőt. (Bátyám már nem itthon lakik.) Nekem ez nagyon nem tetszik, szerintem nagyon ízléstelen, de mindenki a családban azon a párton van, hogy szívesen látnak vendégeket, meg mindenki szabadon azt csinál, amit akar, meg hogy nekem már úgysincs közöm a lányhoz. Meg hogy nem lehet egy érkező vendéget nem beengedni a házba. Ami végül is mind igaz, de nekem ettől függetlenül még rosszul esik. Én lezárnám a múltamnak ezt a részét, de a bátyám ezzel "visszahozná". Mit csinálnátok a helyemben? Meneküljek majd el itthonról arra a pár órára? Vagy próbálkozzam tovább a lebeszéléssel? (Kb mindenki csak hülyének néz, hogy "jajj túlreagálod a dolgot".)

2021. febr. 22. 09:03
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 81/88 anonymousreview60 ***** válasza:
100%

#80: "mert ebben a szituációban a másiknak van oka magát úgy érezni, ahogyan" A "másik" nem szégyelli magát, mert vagy lemaradt az érzelmi fejlődésben vagy direkt teszi. Ez utóbbi esetben sem szégyellni fogja magát, hanem legfeljebb haragudni fog, hogy "nem jött be a trükk".

Amit javasolsz, az látszólag energiamentes dolog a kérdező részéről, hogy ne engedje magát provokálni, de az koncentrációt - tehát mégiscsak energiát - igényel. Ostoba tanács azt mondani, hogy ne engedjünk annak, aki provokál. Ez már alsó tagozaton sem jön be, mert legfeljebb nem napi 1, hanem csak heti 1 provokáció lesz, ha nem reagál a kinézett préda. Ha "beveri" a provokátor fejét, akkor nem lesz egy sem.

Ráadásul a zen buddhista hozzáállással nem áll ki magáért a kérdező, hanem odatartja a másik orcáját. Nem direktben, hanem csak úgy.

2021. febr. 23. 13:35
 82/88 anonim ***** válasza:
42%

#81:

Köszönöm, hogy a véleményemet ostobának tituláltad. :)

Nem számít, hogy a másik szégyelli-e magát, vagy nem is fogja fel, hogy szégyenkeznie kellene. A lényeg az, hogy a srácnak nincs oka szégyenkezni, kínosnak megélni a szituációt, menekülési vágyat éreznie, vagy passzív-agresszív tettekkel kompenzálnia. Ennek a felismerése és önmagában való tudatosítása a megoldás az én olvasatomban, nem más.

Nem biztos, hogy provokálás volt a szándék, és erről is írtam, de még ha az is lenne: más egy iskolai közösség, egy osztály, és más egy család.

Ráadásul ez akkor sem provokáció, ha annak szánták, legfeljebb provokálási szándék, mert ezt a kesztyűt nincs oka felvenni, ezt a helyzetet nem szabad feszélyezőnek megélnie.

Minden megoldás belefektetett energiát igényel (ez bizony többet is, mint a kitervelt szurkálódás) nem azért ez a véleményem, mert energiatakarékos, hanem mert szerintem ez a helyes :)

A "zen buddhista hozzáállás" legfeljebb elfogadást, eltűrést jelentene, a másik orca odatartása azonban már nem Buddha, hanem Jézus tanítása. Én pedig sem egyiket, sem másikat nem javasoltam.

2021. febr. 23. 13:54
 83/88 anonim ***** válasza:
100%
Tényleg nem sok értelme van bunkó tahó érzelmi analfabétákkal buddhista mód türelmeskedni, ezek ugyanis olyan primitívek, hogy csak annyit látnak: félsz reagálni. És még inkább zsákmányállatnak néznek majd. A kérdező családja ROSSZINDULATÚ vele. Nem tudatlan, nem "egyszerű lélek", hanem SZEMÉT. Azokkal pedig nem finomkodunk. Az a fajta csak az erőből ért.
2021. febr. 23. 13:55
 84/88 anonim ***** válasza:
60%

Kedves Lepontozók! :)

Sajnálatos, hogy lepontoztok egy választ, csak mert nem értettek egyet annak tartalmával.

Ilyenkor nem az a kérdés, hogy szerinted igaza van-e annak, aki válaszolt, hanem az, hogy hasznos-e a válasz. Márpedig ha valaki segítő szándékkal a saját, megalapozottnak vélt véleményét írja meg, ha mindig hasznos, még akkor is, ha nem értesz vele egyet.

Nem veszem magamra, nem is zavar és nem is érdekel, hogy személy szerint velem így jártok el, ellenben nem kívántam "zen buddhista" türelemmel szó nélkül hagyni azt a gyakorlatot, ami szerintem siralmas :)

2021. febr. 23. 14:05
 85/88 A kérdező kommentje:
Én felpontoztalak. :) Nekem minden válasz nagyon hasznos! És majd még többször is át fogom olvasni és elgondolkodni rajta, hogy először saját magamban tudjam rendezni a dolgokat, és utána lépni.
2021. febr. 23. 14:21
 86/88 anonim ***** válasza:
78%
Nem értem, mért ilyen fontos a pontozás, nyerni lehet valamit a magas pontszámokkal?
2021. febr. 23. 14:59
 87/88 anonymousreview60 ***** válasza:
#82: [link] Ez nálam szinte dícséret, nekem meg fejlődés, mert már nem a véleményezőt, hanem a véleményt ostobázom le, mint tettem 1-2 éve.
2021. febr. 23. 16:37
 88/88 A kérdező kommentje:
Sziasztok, megint itt válaszolnék, mert nagyon sok privátot kaptam azóta, és így egyszerűbb. Köszönöm szépen mindenkinek, amikor kiírtam a kérdést, nem gondoltam, hogy ennyi segítőkész és empatikus ember lesz itt! És ez rengeteg erőt ad, köszönöm! Az ebédre azóta még nem került sor, mert a nagyszüleim (ők is itt lennének majd) regisztráltak oltásra, és apukám azt mondta, amíg meg nem kapják, meg az ismétlőt is, addig ne nagyon legyen itt nagyobb vendégeskedés, biztos, ami biztos alapon. Úgyhogy most van egy kis nyugi. (Vihar előtti csend.) :)
2021. márc. 10. 14:40
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!