Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Mit tegyek, ha a bátyám a...

Mit tegyek, ha a bátyám a volt barátnőmet mindenáron ide akarja hozni? 16/f

Figyelt kérdés
Kb két hónapja szakítottunk a barátnőmmel, mert megtudtam róla, hogy megcsalt (nem is akármilyen körülmények között, de ezt most nem részletezném). Lényeg, hogy annyira csalódtam benne, és megingott a bizalmam, hogy nem tudtam volna többé együtt lenni vele, úgyhogy szétmentünk. Azóta viszont a bátyám elkezdett haverkodni a lánnyal, és írta múltkor e-mailben, hogy majd ha jön haza látogatóba, akkor vele (volt barátnőmmel) együtt jönne, hozná magával ebédre mint havernőt. (Bátyám már nem itthon lakik.) Nekem ez nagyon nem tetszik, szerintem nagyon ízléstelen, de mindenki a családban azon a párton van, hogy szívesen látnak vendégeket, meg mindenki szabadon azt csinál, amit akar, meg hogy nekem már úgysincs közöm a lányhoz. Meg hogy nem lehet egy érkező vendéget nem beengedni a házba. Ami végül is mind igaz, de nekem ettől függetlenül még rosszul esik. Én lezárnám a múltamnak ezt a részét, de a bátyám ezzel "visszahozná". Mit csinálnátok a helyemben? Meneküljek majd el itthonról arra a pár órára? Vagy próbálkozzam tovább a lebeszéléssel? (Kb mindenki csak hülyének néz, hogy "jajj túlreagálod a dolgot".)

2021. febr. 22. 09:03
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 11/88 A kérdező kommentje:
Szerelmes voltam bele, és amúgy nem rossz ember ő, csak nagyon gyenge jellem. Oda csapódik, ahová a szél fújja. Már nem is haragszom rá mint emberre, de mint lány soha nem kellene már.
2021. febr. 22. 09:27
 12/88 anonim ***** válasza:
96%
A bátyád pszichopata szadista. Készülj a költözésre.
2021. febr. 22. 09:28
 13/88 A kérdező kommentje:
Igen, úgy értettem, a családom többi tagja, akik nem állnak mellém, ők nem érzik.
2021. febr. 22. 09:28
 14/88 A kérdező kommentje:
Érettségi nélkül szerintem nem kapnék olyan állást, amiből albérletet tudnék fizetni. Mármint lélekben készülök persze a költözésre, de az még jó sok idő.
2021. febr. 22. 09:30
 15/88 anonim ***** válasza:
85%
Addig majd hallgathatod, ahogy a bátyád direkt ordítva kúrja az exedet, hogy te halljad.
2021. febr. 22. 09:30
 16/88 anonim ***** válasza:
100%

Mondom, egyszer kell nagyot borítani a bilin, onnantól kezdve a bátyád is, meg a szüleid is másként állnának hozzád.

A bátyád viselkedésében nagyon benne van, hogy veled ezt is meg lehet csinálni. Hát most mutasd meg, hogy nem! Hogy akkora patáliát csinálsz, hogy éghet a pofája a lány előtt!

2021. febr. 22. 09:31
 17/88 anonim ***** válasza:
93%
Menj át valamelyik barátodhoz, addig beszélgettek vagy valami.
2021. febr. 22. 09:31
 18/88 anonim ***** válasza:
96%
ne legyél nyuszi, mikor a család együtt van, kérdezz rá, hogy a lány már kettőnknek megvolt, apa, te is akarod?
2021. febr. 22. 09:35
 19/88 anonymousreview60 ***** válasza:
100%

"Igen, mindig ilyen volt velem ... kivert kutyaként nekem kell elbujdosnom otthonról ..." Ha apád, anyád, bátyád tudja a megcsalást, akkor eléggé gusztustalan ezt a lépést elfogadniuk. A csaj sem százas, mert nem eszek ott (nálatok), ahova szartam (téged megcsalt). Két lehetőséged van:

1. Én valószínűleg meglépném, hogy a vacsora alatt kiteregetném a csaj szennyesét. Visszafogott és indulatmentes hangnemben, a vulgáris kifejezéseket ahol lehet kerülve, de a keresztvizet mégis leszedve a csajról elmondanám, ami történt, és hogy ennek fényében a csaj mennyire lehet erkölcsös/érett, és akkor ez mennyire is lehet a bátyádnak is jó hosszabb távon. Ezt nagyon ügyesen lehet igen passzív-agresszíven tálalni. Bátyád és a csaj garantáltan meg lesznek alázva, dühösek lesznek, és nagy valószínűséggel elhúznak a francba. A szüleid is fel lesznek cseszve. DE: Ezt mind a négyen megérdemlik. És, ha megkérdezik, hogy ezt miért kellett, nyugodtan mondd ki, hogy: És ezt miért kellett? Főleg az arcomba törölni. Normális barát vagy testvér nem viselkedik így. Ha szerintetek ez elfogadható, akkor nagyon másképp látjuk a világot.

Ekkor haragot kapsz, de: Kiálltál magadért!

2. Elkullogsz. Azt hiszed békében, de nem: legbelül fel leszel zaklatva. A bátyád mindenképpen nyer, mert vagy az arcodba van törölve a dolog (ha maradsz), vagy el tudott üldözni (ha elmész). Ráadásul a szülei (alaptalanul) haragtartó pisisnek fognak tartani. Ebben az esetben nem nyersz semmit (hacsak a fekete bárány status quo-ja nem az neked), sőt a bátyád egy újabb strigulát húz be magának, neked meg csak az áldozattudatod erősödik meg, ami hosszabb távon önbizalomban (munkahely, párkapcsolat stb.) kamatostul visszafizetődik.

Mérlegelj és dönts belátásod szerint! Én a konfrontációt választanám, mert sokkal rosszabb már nem lehet a helyzeted (a szüleid hisztije meg elmúlik), de akkor már legalább nekik ne legyen jó!

2021. febr. 22. 09:38
 20/88 anonymousreview60 ***** válasza:
84%
#18: Besza-behu! :-) XD Igen! Kérdező! A visszafogott passzív-agresszív szöveget mindenképpen ezzel zárd le! Ennél jobban sokáig nem tudsz visszavágni a bátyádnak.
2021. febr. 22. 09:40
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!