Mit tegyek, ha a bátyám a volt barátnőmet mindenáron ide akarja hozni? 16/f
Mondom, egyszer kell nagyot borítani a bilin, onnantól kezdve a bátyád is, meg a szüleid is másként állnának hozzád.
A bátyád viselkedésében nagyon benne van, hogy veled ezt is meg lehet csinálni. Hát most mutasd meg, hogy nem! Hogy akkora patáliát csinálsz, hogy éghet a pofája a lány előtt!
"Igen, mindig ilyen volt velem ... kivert kutyaként nekem kell elbujdosnom otthonról ..." Ha apád, anyád, bátyád tudja a megcsalást, akkor eléggé gusztustalan ezt a lépést elfogadniuk. A csaj sem százas, mert nem eszek ott (nálatok), ahova szartam (téged megcsalt). Két lehetőséged van:
1. Én valószínűleg meglépném, hogy a vacsora alatt kiteregetném a csaj szennyesét. Visszafogott és indulatmentes hangnemben, a vulgáris kifejezéseket ahol lehet kerülve, de a keresztvizet mégis leszedve a csajról elmondanám, ami történt, és hogy ennek fényében a csaj mennyire lehet erkölcsös/érett, és akkor ez mennyire is lehet a bátyádnak is jó hosszabb távon. Ezt nagyon ügyesen lehet igen passzív-agresszíven tálalni. Bátyád és a csaj garantáltan meg lesznek alázva, dühösek lesznek, és nagy valószínűséggel elhúznak a francba. A szüleid is fel lesznek cseszve. DE: Ezt mind a négyen megérdemlik. És, ha megkérdezik, hogy ezt miért kellett, nyugodtan mondd ki, hogy: És ezt miért kellett? Főleg az arcomba törölni. Normális barát vagy testvér nem viselkedik így. Ha szerintetek ez elfogadható, akkor nagyon másképp látjuk a világot.
Ekkor haragot kapsz, de: Kiálltál magadért!
2. Elkullogsz. Azt hiszed békében, de nem: legbelül fel leszel zaklatva. A bátyád mindenképpen nyer, mert vagy az arcodba van törölve a dolog (ha maradsz), vagy el tudott üldözni (ha elmész). Ráadásul a szülei (alaptalanul) haragtartó pisisnek fognak tartani. Ebben az esetben nem nyersz semmit (hacsak a fekete bárány status quo-ja nem az neked), sőt a bátyád egy újabb strigulát húz be magának, neked meg csak az áldozattudatod erősödik meg, ami hosszabb távon önbizalomban (munkahely, párkapcsolat stb.) kamatostul visszafizetődik.
Mérlegelj és dönts belátásod szerint! Én a konfrontációt választanám, mert sokkal rosszabb már nem lehet a helyzeted (a szüleid hisztije meg elmúlik), de akkor már legalább nekik ne legyen jó!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!