Hogyan reagálnátok ha a párotok bejelentené, hogy odaköltözteti a közös házatokba a 15 éves öccsét?
4 éve vagyunk házasok, van egy 5 éves lányunk. Párom testvére jelenleg az anyjával él de sok a vita, veszekedés stb, mert anyja agresszív, iszik. Így a párom lesz a gyámja is illetve oda fogja költöztetni hozzánk a testvérét. Nagyszülők nincsenek csak 300km-re, édesapja már rég elhunyt.
Értem, hogy nincs jobb megoldás nem háborogtam miatta de már napok óta nem alszok, hogy úgymond egy idegen embert kell kerülgetni évekig majd. Intézni a dolgait stb, nyilván a kiadásokat is növelni fogja, eddig se éltünk nagy fényűző életmódot de most majd kaját, ruhákat, sulihoz dolgokat mindent nekünk kell intézni.
28L
49!
Ugyanmár, nem emberség kérdése ez. Itt pl adott egy felnőtt férfi, aki házas, van egy kisgyereke, evek ota külön él az anyjatol, testveretol. Biztosan nem tartottak a kapcsolatot, legalábbis szoros nem lehetett, ha a feleség életében négyszer látta a minimum 6 éves kapcsolat alatt.
A bűntudat és a mit szólnak az emberek iszonyat nyomás. Csak olvasd vissza szimplán azt, amit te írtál nekem. "Emberség hiánya". Ez ám a nyomás. Az nem emberség hiánya a te olvasatodban, hogy a feleseget és az 5 éves gyereket kényszeritől egy helyzetbe.
Amúgy én pl nem fogadnám be a testvéremet. Igaz, 40 feletti már ő is, önálló élettel, így a kérdés se merül fel. De vegyük anyámat. Tegyük fel rászorulna. Rövid időre oke, de nem örökre. Keresnék más megoldást. De egy kamaszt nem fogadnék be. Kamasz gyerekem van. Időnként őt is szívesen kivágnám itthonról, pedig ő a gyerekem és szeretem, imádom, de tudod igencsak kamasz annak minden kínjával. Egy idegen -igen, a kérdező sógora idegen- rosszabb lenne. Tőle nehezebben viselnem el. Kb sehogy. Nem, ettől nem vagyok se huyle, se rossz ember. A családom az első, márpedig a családom az a károm és a gyerekem, csak utána jön a többi.
"meg azt is, hogy az édesmama nem szorul-e majd 30 év múlva ellátásra.."
Lehet, fura, de én ezt még a kapcsolat elején megkérdeztem a férjemtől, hogy viszonyul idős szülő magához vételéhez. (Nálam nem fér bele, bárhogy máshogy segítek.)
"Kevéssé valószínű, hogy a 15 éves gyerek csak úgy beleáll a háztartásba segíteni. Kisebb csoda lenne."
Szerintem is. Kb. pont akkor lesznek a leghülyébbek (tapasztalat, bár nem az én gyerekem, barátnőmé.)
Akkor lesznek a leghülyébbek oké igen egy NORMÁLIS CSALÁDBAN DE neki ez nem család, testvére vélhetőén a kedves anyuka miatt nem látogatta őket kímélve ezzel a kis feleségét is,de mint látható ők ketten mégis tartották a kapcsolatot és történnie kellett egy olyan dolognak amire a férj azt mondta itt a vége!
Az érmének a szokásos két oldala!
"De a családi majd jól jön utána ugye? Meg ha takarítani, házimunkáztatod nem? :)"
Ő fog takarítani meg házimunkázni a férj öccsére, gondolkozz már. Az a pár tízezer forint meg, hát kell a francnak ilyen áron, amúgy is rámegy egy az egybe a gyerekre, nem is kérdés.
(Anyámmal nem élnék együtt a 300 ezer nyugdíjával sem.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!