Hogyan reagálnátok ha a párotok bejelentené, hogy odaköltözteti a közös házatokba a 15 éves öccsét?
4 éve vagyunk házasok, van egy 5 éves lányunk. Párom testvére jelenleg az anyjával él de sok a vita, veszekedés stb, mert anyja agresszív, iszik. Így a párom lesz a gyámja is illetve oda fogja költöztetni hozzánk a testvérét. Nagyszülők nincsenek csak 300km-re, édesapja már rég elhunyt.
Értem, hogy nincs jobb megoldás nem háborogtam miatta de már napok óta nem alszok, hogy úgymond egy idegen embert kell kerülgetni évekig majd. Intézni a dolgait stb, nyilván a kiadásokat is növelni fogja, eddig se éltünk nagy fényűző életmódot de most majd kaját, ruhákat, sulihoz dolgokat mindent nekünk kell intézni.
28L
15 éves, háztartásnál be tud segíteni, jövőre tud menni diákmunkára is.
Én se nagyon örülnék, de ha neked lenne a tesód, szerintem te is elhoznád egy ilyen környezetből ha tehetnéd. Tényleg nehezebb lesz, de akkor legalább amibe tud segítsen, akár a kicsi körül is, vagy valami.
Valószínűleg nincs választása a férjednek, és te is ezt tennéd a helyében, mert normális ember nem tehet mást.
Szóval elvileg igazad van, én se örülnék neki, de jobb ha nem csinálod ebből a feszkót, mert nem hozhatod olyan helyzetbe a férjedet hogy az öccse vagy közted kelljen választania. Baj lehet belőle kettőtök között, ha ezt a békát most nem tudod lenyelni...
Én úgy gondolom, hogy a kérdező megértette a párja nézőpontját. De ettől függetlenül neki ez kellemetlen. Hiszen eddig volt egy férje, egy közös gyerekük ház stb. És most kap egy vélhetően lelkileg megviselt kamaszt.. én 1 évvel vagyok fiatalabb nálad, hát azt sem tudom mihez kezdenék hirtelen...
Talán a pároddal kéne ezekről beszélgetni, hogy a szabályok legyenek lefektetve és ne csak egy rád tolt teher legyen például.
Mondd el a félelmeidet és találjatok ki együtt megoldásokat!
De azt is fontos szem előtt tartani, hogy ne legyen éreztetve a gyerekkel, hogy ő probléma.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!