Hogyan reagálnátok ha a párotok bejelentené, hogy odaköltözteti a közös házatokba a 15 éves öccsét?
4 éve vagyunk házasok, van egy 5 éves lányunk. Párom testvére jelenleg az anyjával él de sok a vita, veszekedés stb, mert anyja agresszív, iszik. Így a párom lesz a gyámja is illetve oda fogja költöztetni hozzánk a testvérét. Nagyszülők nincsenek csak 300km-re, édesapja már rég elhunyt.
Értem, hogy nincs jobb megoldás nem háborogtam miatta de már napok óta nem alszok, hogy úgymond egy idegen embert kell kerülgetni évekig majd. Intézni a dolgait stb, nyilván a kiadásokat is növelni fogja, eddig se éltünk nagy fényűző életmódot de most majd kaját, ruhákat, sulihoz dolgokat mindent nekünk kell intézni.
28L
90-es! És 18 éves korában tegyék ki az ajtó elé egy Boldog szülinapot! kíséretében, vagy hogy gondoltad? 18 éves kora után nem jár neki az empátia? Akkor már mehet az ÉLETbe és tartsa el magát gyakorlatilag képzetlenül ilyen albérletárak mellett? Ezt te se gondoltad komolyan.
A szülei KÖTELESSÉGE, hogy tartsák ezt a gyereket. Ne legyen már szemét alak az, aki nem ugrál azért, hogy vállalhassa helyettük. Engedje már meg az ég, hogy húzza a száját az ember! Erre a kölyökre nem a bátyja fog mosni, főzni, takarítani..
Jah és fogalmunk sincs, hogy "ennyit azért megérdemel"-e a kedves sógor. Miért ÉRDEMelné? Mert ugyanabból a szülőpárból származik? Ez nem érdem.
Nem azt mondom, hogy ne segítsenek rajta, egyáltalán nem ezt mondom. Nézzék meg, hogy megmentésre érdemes/alkalmas-e a srác. Lehet, hogy igazából tök jó lelkű és nagyon hálás lenne a befogadásért.
De az nem lehet perdöntő a kérdésben, hogy biológiai testvérek. (Ha szül az anyja még hatot, azokat is vegye magához a testvér??)
De milyen tényleges sztorit szeretnél? Leírtam a kérdésben mindent.
Kommentekre válaszoltam. Tedd fel akkor ha van még kérdésed.
Az a probléma, hogy ellentmondás és hiányosság van abban, amit írsz.
1) azt írod a férjed lesz a gyám, majd azt, hogy anyuka hazavitetné a fiatalkorú (amúgy ez nem a btk, szóval kiskorú, nem fiatalkorú) öcsikét, ha oda költözne egy időre, akkor most melyik? Hivatalos gyám vagy csak odaköltözik?
2) honnan jön a gyámság ötlete? Gyámhatóságtól, anyóstól vagy a férjed és a sógorod ötlete?
3) hogyhogy nem találkoztál pár alkalomnál többször 6-7 év alatt az öcsikével? A leírásod alapján a közelben lakik
4) Férjed ezek a szerint tartja a kapcsolatot a gyerekkel?
5) Ha 15 az öcsike, a férjed hány éves? 22-25???
6)aggódsz az anyagiak miatt, holott fiatal pár létetekre van saját házatok? Nem mellesleg, amint írtam már: árvasági, családi pótlék, gyerektartás jár ezek kb 50-55ezerre rúgnak minimum, ami azért elég egy kamaszra havonta (persze számlákat be kell majd mutatnotok a gyámügynek) ill a gyerek esélyes, hogy az apjától örökölt valamit, ami kezdőtöke lehet majd, ha nagykorú lesz. Sőt nagy eséllyel ingyen kaja jár neki a suliban, mivel árva.
7) mikor költözne?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!