Hogyan reagálnátok ha a párotok bejelentené, hogy odaköltözteti a közös házatokba a 15 éves öccsét?
4 éve vagyunk házasok, van egy 5 éves lányunk. Párom testvére jelenleg az anyjával él de sok a vita, veszekedés stb, mert anyja agresszív, iszik. Így a párom lesz a gyámja is illetve oda fogja költöztetni hozzánk a testvérét. Nagyszülők nincsenek csak 300km-re, édesapja már rég elhunyt.
Értem, hogy nincs jobb megoldás nem háborogtam miatta de már napok óta nem alszok, hogy úgymond egy idegen embert kell kerülgetni évekig majd. Intézni a dolgait stb, nyilván a kiadásokat is növelni fogja, eddig se éltünk nagy fényűző életmódot de most majd kaját, ruhákat, sulihoz dolgokat mindent nekünk kell intézni.
28L
Ez nagy menet lesz.
A férjed is jópofa, hogy más pöszijével veri a csalánt. Azaz veled.
Majd írj hogyan alakul az együttélés.
Ott van a kerületi családsegítő szolgálat - ahol akár hetente, kéthetente FOGADNAK CSALÁDOKAT külön, illetve közös beszélgetésekre.
Megoldásokat találnak ki akadályozott kommunikációs helyzetek felszámolására. (Az alkoholista édesanyát BEVONHATJÁK EGYÜTTMŰKÖDÉSI KÍSÉRLETEIKBE!!!)
Léteznek karitatív egyházi szeretetszolgálatok (Magyar Máltai Szeretetszolgálat - itt A LEGMINŐSÉGIBB A SZOLGÁLTATÁS ALKOHOLBETEGEK SZÁMÁRA!!!)
Családterápiáik KIEMELKEDŐ JELENTŐSÉGŰEK - óriási türelem és rendkívül gyakorlott konfliktuskezelési technikák jellemzik a szociális munkások hálózatát. Ügyintézési lehetőséget szoktak biztosítani (koronavírus miatt MAX. félórát, de rendkívüli helyzetben engedékenyebbek...) Van, ahol már testhőmérsékletet is mérnek.
Ügyintézési lehetőségeik: internethasználat és telefonhasználat (hogy ne kerüljön túl sokba a szerencsétlenebb helyzetbe került lakosságnak akár egymás után több hívás, stb.)
Országos Lelkipásztori Intézet honlapja, stb.
Megnézheted akár a Magyar Katolikus Karitász honlapját is (bizonyos adományokat a Magyar Vöröskereszt fogad és ad tovább a jelenlegi helyzetben.)
Ui: a 15 éves gyermeknek fel lehet ajánlani ÖNKÉNTES TEVÉKENYSÉGET IS ezeken a helyeken akár - amennyiben a tanulmányaival kielégítő módon halad. (Állatvédő Civil Szervezeteknél megtanulhat élőlényekről gondoskodni. Ez is egy tipp lehet a szabadideje hasznos eltöltésére.)
Lelkisegély szolgálat (általános, 0-24 nonstop): 116-123
Református lelkisegély szolgálat korlátozott időszakban: 17-21 óráig telefonon, valamint skype-on 21-01 óráig. (Telefonszámaik a honlapon.)
Délután Alapítvány (főként 40 év feletti korosztály, de már 18 éves kortól is lehet velük kapcsolatba lépni) lelkisegély szolgálat (SZÉLESKÖRŰ NEMZETKÖZI SZINTŰ szolgáltatás): 18-21 óráig - tehát megint csak korlátozott időszakban vehető igénybe.
Elérhetőségeik a honlapon. Mindenféle lelki sérült embereket bevonnak társasági/ismerkedési/továbbtanulási lehetőségeikbe. (Orvosi tanácsadás, jogász igénybevétele, stb.)
Városban laktok vagy faluban? (Kisváros/nagyváros/főváros/kisközség/nagyközség?)
A helyi önkormányzat AKÁR KI IS UTALHAT MAJD a 18. életévét frissen betöltött fiatalembernek egy ÉLETKEZDÉSHEZ ALKALMAS új lakást. (Majd, ha odaér életkorban az Úriember.) Közmunka, ha más lehetőség nincs AZONNALI TŰZOLTÁSKÉPPEN MINDENKINEK, stb.
Addig pedig a járási kormányablakban is lehet különféle ügyeket intézni - ez gondolom, hogy annyira ismerős már Neked/Nektek, hogy talán nem is kell külön részleteznem.
"Igazából ezen nem volt mit megbeszélni sajnos. Bejelentette, hogy ez van én meg annyit mondtam, hogy megértem."
Hát én meg érre bejelentettem volna hogy ok, válunk.
Ez nem bejelentős kérdés, hanem megbeszélős. Meghozza a nagyon komoly megbeszélős téma, még véletlenül sem így kell kezelni.
Amúgy meg igen, idegen a gyerek. Ugyanúgy a nő anyja is idegen lenne ebből a szempontból. Ők hárman, a kérdező, a férje és az k közös, 5 éves gyerekük hárman a család, rajtuk kívül mindneki más idegemnek számít. Az ő hármuk egysége az elsőrendű. Apuka pl gondolt rá, hogy az 5 évesre milyen hatással lesz, hogy hirtelené lesz egy 15 éves "bátyja"? Nem veletlenul nem lehet am mar meglevo gyereknel idosebbet orokbefogadni....
Én nem hiszem, hogy a gyámságot csak "kirótták" a férjedre, azt el kell vállalni, vagy lehet elutasítani.
Ez akkoriban nyilván téma volt köztetek a öccse odaköltözésével együtt.
Vagy hogy gondoltad? Hogy majd egy kiskorú él valahol egyedül, a gyámja meg másutt? Miközben szedi fel a pénzeket a gyerek után?
Amennyiben valós a kérdés, akkor ezt anno jobban át kellett volna hogy gondold, most már ez van!
A normálisabbak leírták, hogy hogyan is próbáld meg családba fogadni a szerencsétlent, mert ugyanaz megtörténhetett volna veled is, vagy a te testvéreddel gyerekként.
Nem irigylésre méltó a helyzet, de vállaltad!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!