Hogyan reagálnátok ha a párotok bejelentené, hogy odaköltözteti a közös házatokba a 15 éves öccsét?
4 éve vagyunk házasok, van egy 5 éves lányunk. Párom testvére jelenleg az anyjával él de sok a vita, veszekedés stb, mert anyja agresszív, iszik. Így a párom lesz a gyámja is illetve oda fogja költöztetni hozzánk a testvérét. Nagyszülők nincsenek csak 300km-re, édesapja már rég elhunyt.
Értem, hogy nincs jobb megoldás nem háborogtam miatta de már napok óta nem alszok, hogy úgymond egy idegen embert kell kerülgetni évekig majd. Intézni a dolgait stb, nyilván a kiadásokat is növelni fogja, eddig se éltünk nagy fényűző életmódot de most majd kaját, ruhákat, sulihoz dolgokat mindent nekünk kell intézni.
28L
40!
Nem biztos hogy téma volt ez náluk. Eleve érdekes helyzet az, hogy kb 6 éve vannak kapcsolatban a férjével, hiszen ott az 5 éves gyerekük, de csak párszor találkozott a férje öccsével. Ezek szerint a férj se nagyon tartotta vele a kapcsolatot. Esélyes hogy nem a szeretet meg a felelossegtudat itt a mozgatorugo, hanem a lelkifurdalás, vagy a "mit szólnak az emberek ha nem vallalom".
De a családi majd jól jön utána ugye? Meg ha takarítani, házimunkáztatod nem? :)
Bocsi de szégyelld magad!
42!
B+, abból a tizenezer forintból tan majd a Maldív szigetekre utazna a kérdező???? Élelmiszerre se elég egy kamasznak, baxus.
41-es!
Látszik, hogy nincs fogalmad sem neked, sem a Kérdezőnek a gyámság fogalmáról. Ez nem úgy van, hogy Gipsz Jakabra ráírnak egy gyereket, mint egy autót, aztán szevasz! Nagyon hosszas gyámhatósági procedúra, környezettanulmányok előzik meg és a házastársnak is kell az elfogadó, illetve a közös befogadó nyilatkozatuk.
Lehet ide irkálni provokatív kamukat ha unatkozik valaki, a lényeg, hogy pörögjön az oldal, de a valóságban ez nem úgy néz ki, hogy a
"Párotok bejelenti, hogy odaköltözteti a közös házatokba a 15 éves öccsét"
Igen b+ de a gyámsági pénz stb ami fog neki járni az már kell nem? Hagyjuk már! Ki ne fogadná be a testvérét őszintén?
Mint írták ez hosszú folyamat, kellett volna tudni a kérdezőnek a férje mit intézget X ideje ha meg nem tudta azon is elgondolkodnék miért nem mondta.
44!
Olvasd el megegyszer a történetet. Majd odaköltözik a testvér, majd gyám lesz a férj.
Simán lehetséges ám, hogy a gyereket jelenleg még védelembe se vették ("Párom testvére jelenleg az anyjával él"), csupán a férj döntött úgy, hogy elég volt, ő ezt így nem akarja és majd ő indítja el az eljárást.
"Ki ne fogadná be a testvérét őszintén?"
Kb az emberek 99%-a, pláne azok közül, akiknek saját családjuk van és pláne ázok, akik amúgy se tartottak a testvérrel a kapcsolatot.
48-as hagyjad már magad a 99%al!!!!
Hulye vagy te csak épp nem forogsz!
Nem tartotta a kapcsolatot akkor nem venné magához, szar van a palacsintában mert ez nem így működik ami ide össze van hazudva a kérdező részéről!
Amit te 99%nak mondasz az meg emberség hiánya! Miről tehet a gyerek? Hogy a kutyának se kell!.
Apámat egyedül én temettem el pedig 34 éve rám se nézett le se szart! Emberség az ami hiányzik mindenkiből!!!
Elolvastam.
Én nem tudom, hogy hol tart az ügy - de a sztori szempontjából nem is lényeges - de olyan nincs, hogy bárkit is kényszerítenének a gyámságra, különösen ha házasságban él, mert akkor a házastárs beleegyezése is szükséges.
Amellett ez a kitétel sem érthető, hogy "Nagyszülők nincsenek csak 300km-re". Akkor VANNAK nagyszülők, csak nem a másik utcában laknak!
A gyámságnál teljesen közömbös, hogy hol laknak a nagyszülők, oda fog költözni a gyerek.
Nagyszülőből a legoptimálisabb esetben is kettő van (apai-anyai), azzal, hogy a gyerek apja meghalt, a nagyszülei még nagyszülők maradtak és gyámság esetén ők az elsődleges jelöltek.
Na mindegy, én ezt tovább nem ragozom, további jó vasárnap délelőtti elmélkedést!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!