Ez normális dolog? Szerintem nagyon bántó...
Toroltek? Nem tudtam irni neked.
Lenyeg: hasonlo cipoben jartam/jarok. Kesz nem megy fel hozzatok, nem.kell neki semmilyen alkalomra semmilyen ajandek. Hiszen o feletek se nez, mindegy milyen okbol nem tart igenyt a tarsasagotokra, akkor a penzetekre se tartson.
Amugy meg ha a novered mondja hogy 8.-ban adj neki egy 20-ast, akkor meg minek adtal? Nem a novered volt 8.-os. Az is lehet meg se mondta a gyereknek hogy toletekis kapott egy 20-ast masreszt mega novered is egy tiszteletlen penzehes kis valaki, ha utana nem volt kepes legalabb a gyereket felkuldeni egy koszonomre.
Hogy egy felnőtt és a gyerek között hogyan alakul a kapcsolat, az elsősorban mindig a felnőttön múlik. Most már elég idős, viszont lehetséges, hogy amikor kicsi volt, akkor sem volt vele közeli, komoly kapcsolatod.
Nekem az unokahúgommal olyan, mintha a saját gyerekem is lenne, ezért elképzelni nem tudom, hogy valaha így járjak. De ha csak az évi egyszeri "kötelező" köröket tudnánk le, meg ajándékot is csak azért kapna, mert "kell", akkor egyáltalán nem csodálkoznék, ha tiniként végül ő fordítana hátat.
A te írásodból is egyértelmű, hogy minden, a gyerekkel kapcsolatos dolog neked nyűg. Ő ezt érzi ám. Erre reagál.
Biztos van valami oka, Tapasztalatból írom. Ennyi idősen nekem is sok olyan eset volt, amikor számomra bántó vagy sértő dolgot mondtak, nem feltétlenül szándékosan, lehet nekik már akkor fel sem tűnt, de én meg mindent meghallottam, megjegyeztem. Lehet valamit úgy értelmezett, hogy most inkább nem szívesen megy hozzátok. Bármi lehet, hangsúlyozom. A felnőttek rengeteg dolgot nem is vesznek már észre, amit a gyerek egyből és persze a fejében átgondolja aztán jut valamire.
Rólam anno ugyanezt feltételezték, hogy a pénzt bezzeg elfogadom, de menni nem tudok. Hiába próbáltam mondani a szüleimnek, de akarták megérteni. Ha rajtam múlott volna, kihagyom az egész rokoni meghívást a ballagásoknál, csak hát ugye "azt nem illik". Nem fogjátok megtudni valszeg mi a baj, de azért érdemes lenne ha ti is átgondolnátok mikor mit mondotok, milyen hangsúllyal. Azokon lehet javítani. És mondom tapasztalat, én is így jártam anno gyerekként.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!