Ez normális dolog? Szerintem nagyon bántó...
11/64 A kérdező kommentje:
16 lesz. Én is utáltam a rokonlátogatásokat, de évi egyszer kibírtam. Csak nekem fura a hozzáállása, ennyi. Én is kibírtam tavaly a vacsorát a ballagása utána, pedig nekem is annyira hiányzott mint mókusnak az erdőtűz.
Ja most látom, hogy azóta írtál. A gyereket amúgy megkérdezte valaki, hogy miért nem nézi meg az öreget? Lehet hogy csak simán kellemetlen neki egy idős, beteg ember mellett ülni. Sok ember nem igazán tudja, hogy mit kezdjen olyankor. 14-15 évesen meg nyilván nem álomprogram neki. Ha fontos lenne apukátoknak hogy néha menjen fel a gyerek, a nővérednek kellene vele megbeszélni ezt, elvégre ő az anyja. Ami meg a pénzt illeti, én eleve sosem adok annak aki elvárja (mondjuk itt a tesód várta el inkább), aki meg tételesen közli is hogy mennyi kell, annak végképp nem.
2020. júl. 31. 12:12
Nyilván oka van, hogy nem megy fel, csak azt már nem fogod megírni nekünk, ha jól sejtem. :)) Lehet, hogy te sem veszed észre, mekkora ősbunkó szoktál vele lenni, mert nálatok ez a normális. És szerintem amúgy pont lesz@rja, hogy kap e tőled érettségire egy szakadt ötezrest. :D
2020. júl. 31. 12:15
14/64 A kérdező kommentje:
Apa nem fekvőbeteg hogy undorodni kelljen tőle neki, 2 bottal jár mert csípőkopása van, magasvérnyomásos és cukorbeteg.
A pénz dolog számunkra is furán jött ki, csak nem akartunk veszekedni. Nővérem anno a gimid ballagásomra mackónadrágban jött. Azóta is ég a pofámról a bőr ha rá gondolok.
"Én is kibírtam tavaly a vacsorát a ballagása utána, pedig nekem is annyira hiányzott mint mókusnak az erdőtűz."
Netán fegyvert fogtak a fejedhez, hogy kötelező volt ottlenni?
2020. júl. 31. 12:16
16/64 A kérdező kommentje:
13-as. Mindenki magából indul ki. Nálunk az a szokás, hogy ha gondunk van, megbeszéljük. Mióta apám nem adja neki az ötezreseket, azóta van az elmaradozás. Az meg ősbunkó dolog, ha még süteménnyel is készültünk esetleg, és üdítővel? Mekkora parasztok vagyunk :( Köszönöm hogy egy 84 éves idős, beteg embert és engem minősítesz ismeretlenül.
17/64 A kérdező kommentje:
Engem még neveltek a szüleim, és illemet is tanítottak. Elmentem, mert neki fontos volt, odaadtam a pénzt és ennyi.
Teljesen normális, jól teszi! Ha nincs hozzá kedve mit erőltesse magára? Nekem is hányingerem van az ilyen jópofizgatós rokonlátogatásoktól.
Nem adsz neki érettségi ajándékot? Fú, micsoda bosszú, nagy érvágás lesz neki...biztos telesírja majd a párnáját....
2020. júl. 31. 12:21
Bocs, de nem értem minek írtad ki a kérdést. Láthatóan a tesód meg a kölyke bunkó, de te azért nyomod neki a 20 ezrest. Nyilván a ballagására is tolni fogod neki a pénzt, mert gyenge vagy ahhoz, hogy a sarkadra állj. Most levezeted a feszt azzal, hogy itt kisírod magad, aztán ugyanúgy csicskulsz majd a putris rokonaidnak, csak azért, hogy jó legyen a viszony. Ha ilyen értelmi szinten mozogsz, akkor nem sajnálom, hogy az ingyenélők lehúznak titeket, pont erre vagytok jók. Csak magadnak tehetsz szemrehányást, te hagyod, hogy hülyét csináljanak belőled.
2020. júl. 31. 12:23
Kamasz. Ők ilyenek, nem tisztelik a hagyományokat. Nem kedvére való egy öreg társasága, aki neki nem jelent semmit. Valószínűleg te se jelentesz, mert utálod. Mért kell erőltetni? Azért, mert neked kellett annó, amikor te szintén baromi rosszul érezted magad, csak gyáva voltál ellenállni? Dögöljön meg a szomszéd tehene is?
A pénznek ehhez semmi köze, de a te gyerek iránti utálatodhoz hozzátesz a nővéred pénzkérése. Nem kell adni. Ha a nővéred számonkéri, megindokolod. A nővéredet is utálod. Minek ezt a családosdit látszatilag erőltetni, ha pont a lényeg nincs benne: a szeretet?
2020. júl. 31. 12:23
Kapcsolódó kérdések: