Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Ez normális dolog? Szerintem...

Ez normális dolog? Szerintem nagyon bántó...

Figyelt kérdés
Nővérem fia évek óta nem jön fel hozzánk. Ha nővérem fel is jön hozzánk a lakásra, a gyerek a kocsiban marad addig, vagy otthon marad. Ciki lenne, de legszívesebben felhoznám, hogy ha "büdös" ide feljönni, akkor majd az érettségi ajándékra se várja a pénzt. Meg is mondtam apámnak, hogy én erre a viselkedésre biztos nem adok érettségi ajándékot.
2020. júl. 31. 11:53
1 2 3 4 5 6 7
 21/64 A kérdező kommentje:
Egyáltalán nincs utálat. Csak nem szeretem ha hülyének néznek. Az utolsó 2 hozzászólónak meg gratulálok.
2020. júl. 31. 12:25
 22/64 anonim ***** válasza:
83%

Azért a stílusod amivel ezt előadod elég sokat elmesél erről a családi viszonyról. Pökhendi és lekezelő, sértett és kicsinyes, nektek ez jár, elveszi tőletek, igaz nem hiányzik, de akkor is, hangnemben.

Azt is elhiszem, hogy a gyerek sem jobb, de egy ilyen közegben nem is csodálkozom.

"én erre a viselkedésre biztos nem adok érettségi ajándékot."

Komolyan minek feszülsz rá ennyire? Most ha eleve nem olyan a viszony, akkor miért kellene adnod bármit is? De persze adsz, nem azért mert akarsz, hanem mert szokás, mert kell, mert így illik, de közben fáj hogy adnod kell. Szerepet játszol és elvárnád hogy a gyerek is vegyen részt benne, mert ha nem sértve vagytok. Szerintem nálatok eleve nincs őszinte kommunikáció, nem egy szeretetteljes közeg, valószínűleg a gyerek is így lett nevelve, ezért idegenedett el, és pont ezért nem vágyik erre az alakoskodásra.

2020. júl. 31. 12:26
 23/64 anonim ***** válasza:
85%
Dehogynem utálod, legalább magadnak ismerd el! Kiír valaki az internetre egy szidalmazó kérdést olyan valakiről, akit nem utál?
2020. júl. 31. 12:33
 24/64 anonim ***** válasza:
88%

Kérdező, amilyen stílusban írtál róla, mindent elmond arról, hogy mit gondolsz róla. Szerinted ezt a tinédzserek nem veszik észre? Én például a nagyszüleimhez utáltam járni, mert soha nem igazán foglalkoztak velem, nem is tudtam velük semmiről beszélgetni, csak a szüleim köteleztek rá, hogy minimum havi egyszer elmenjünk hozzájuk, és akkor is csak csöndben ültem végig és hallgattam, miről beszélnek a felnőttek.

A stílusodból ítélve el tudom képzelni, hogy állsz hozzá az unokaöcsédhez.

2020. júl. 31. 12:37
 25/64 anonim ***** válasza:
100%

"De, "sajnos" elvárná, tavaly ballagott 8.-ból, és egy 20-ast kellett adni neki, nővérem felhívott hogy ennyit adjunk neki."

Oh, Valóban? Mondtam volna neki, hohy te Kati, x éve nem is láttuk a Pistit, ha ennyire nem kíváncsi a nagyapjára meg ram, akkor ne is jusson eszetekbe, hogy bármit is kap.

2020. júl. 31. 12:37
 26/64 anonim ***** válasza:
87%
Ezt a képmutatást... te is csak azért tartod a kapcsolatot a rokonaiddal, mert belédnevelték, hogy a családdal muszáj mindig jópofizgatni, közben a hátuk mögött meg pokolba kívánod őket. A gyerek helyében én is kimaradnék ebből. Azt meg elhiheted, a te a érettségi ajándékod érdekli őket legkevésbé. Milyen kicsinyes proli bosszú már ez. De ha te ettől nyúlsz a bugyidba, hogy nem adsz neki borítékban egy tízezrest, akkor élvezkedj csak, legyen ez a legnagyobb örömöd.
2020. júl. 31. 12:38
 27/64 A kérdező kommentje:
Hú az igen, gratulálok nektek is és további szép napot :) Erre nem vagyok kíváncsi :)
2020. júl. 31. 12:39
 28/64 anonim ***** válasza:
100%
Ha nem vagy kíváncsi a kívülállók véleményére, akkor minek kérdeztél? Az oldal neve gyakori kérdések, nem pedig gyakori együttszidalmazások és önigazolások!
2020. júl. 31. 12:43
 29/64 A kérdező kommentje:
Mi van? És nem lehetne nem alpári módon fogalmazni esetleg más hozzászólóknak? Le prolizni idegen embereket, hol éltek ti?
2020. júl. 31. 12:46
 30/64 anonim ***** válasza:
93%
Ha nem vagy képes elfogadni a többség véleményét, akkor minek írtad ki a kérdést? Nem mások véleményére voltál kíváncsi?
2020. júl. 31. 12:46
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!