Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért nem érti meg apukám,...

Miért nem érti meg apukám, hogy félek a fogorvostól?

Figyelt kérdés

Pénteken apu elvitt a fogorvoshoz sima ellenőrzésre, és találtak egy pici lyukat. Nagyon pici, azért nem is fájt még. Azt mondták ott helyben meg is csinálják. Beadták az érzéstelenítőt, de én nem engedtem, hogy hozzá nyúljanak, mert féltem, és levettem a kendőt és kifutottam. Apu megint kért időpontot, hétfőre. Én mondtam nem fogok elmenni, azt mondta de igen, vagy ő fog beráncigálni az autóba. Félek, hogy most már nem fogok tudni elfutni, mert felkészülnek és bezárják az ajtót. Mit csináljak, hogy megússzam a fogorvost? Tudna valaki segíteni?

L/17

2019. jún. 29. 23:21
1 2 3 4 5 6
 51/55 anonim ***** válasza:
60%

Nyilván mindenki fél kicsit a fogorvostól. De felnőttek vagyunk, tudjuk, hogy a mi érdekünk, hogy rendben legyenek.

Egy rossz fog nagyon sok bajt tud okozni, egyik barátnőmnek a hajának a nagy része kihullott a gyulladt foga miatt.

Komolyabb gyulladás más szerveidre is ràmehet.

Ezeken túl kell esni. Örülj neki, hogy a 21.szàzadban élsz, van lehetőség mindenféle modern eljàràsra. Az alapos érzéstelenítés után meg semmit nem is fogsz érezni.

Ráadásul magán dokihoz is van lehetőséged menni és a család barátja, nem valami beleszarós kokler.

"levettem a kendőt és kifutottam"

Ez egy 7 éves gyereknél is gáz lenne, nemhogy 17 évesen.

Próbáld legyőzni a félelmeidet.

Ki tudja a jövőben mi vár rád, lehet lesznek műtéteid is. Ezek nem választás kérdései, az egészségünk a legfontosabb.

2019. júl. 1. 08:13
 52/55 A kérdező kommentje:
Na már meg is volt, kb. egy 20 perc volt, csak kifúrta és betömte. Nem fájt, de úgy remegtem, mint a nyárfalevél, hiába próbált a doktor úr vicceskedni. Remélem soha többet nem kell menni, mert lelkileg sokkal megterhelőbb volt, mint fizikailag. Életemben egyszer féltem ennyire, mikor szemészetre mentem, mert be volt gyulladva a szemem. Azt hittem csak sima kötőhártya, de az orvos megnézte egy lámpával, és be volt fordulva egy szempilla, az gyulladt be. Ki akarta szedni egy csipesszel, altatás meg minden nélkül, de mondtam, inkább maradjon benne, de ne nyúlkáljon a szememben. :D Aztán az asszisztenssel rávettek, hogy kiszedje, de azért mert nagyon szerettem ezt a szemészt és bíztam benne, mert ennek az orvosnak az édesapja műtötte anno anyukám szemét. Azt mondta nem fog fájni, csak ne mozogjak és nézzek a plafonra. Tényleg nem fájt, nem is éreztem semmit. :D
2019. júl. 1. 15:03
 53/55 anonim ***** válasza:
Ha mindig csirajaban "elfojtjatok" ezeket a dolgokat, akkor nem lesz gond, nem lesz fajdalom. Nekem alapbol rosszak a fogaim, genetika is kozrejatszik, sot csalek is. Annyi idosen, mint te nem foglalkoztam vele, hogy van e pici lyuk vagy se, addig a pontig amig nem tudtam a kajat osszeragni, ha hozzaert valami majd bepisiltem a fajdalomtol. Most 22 evesen szinte az osszes orlom mar be van tomve, vagy gyokerkezelve van, a poklot poklat megjartam, es nem feltetlenul a tomes vagy a gyokerkezeles fajt, hanem enni es inni ilyen erzekeny fogakkal. Nekem tenyleg volt olyan foghuzasom, hogy nem hatott az erzestelenito, bar az arcom fele lebenult, pislogni sem tudtam, viszont a fogamat ereztem, a szeket teptem, a huzas vegeztevel pedig vegelathatatlanul sirtam. Ez egy agyon gyokerkezelt, tomott, tort fog volt. Ha 5 evvel ezelott nem hanyagolom el, es idoben orvoshoz megyek, akkor nem elem at ezeket. :)
2019. júl. 1. 16:25
 54/55 anonim ***** válasza:
Ja es en hipochonder vagyok es (gyogyulo) panikbeteg. Ha en kibirtam, neked meg se kottyan. :)
2019. júl. 1. 16:27
 55/55 anonim ***** válasza:
" Remélem soha többet nem kell menni, " fél évente kéne menni ellenőrzésre és ha szükséges fogkő-leszedésre
2019. júl. 1. 16:29
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!