Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Nagyon hiányzik az apukám,...

Nagyon hiányzik az apukám, mit tegyek?

Figyelt kérdés
Idén 2 éve lesz, hogy meghalt az apukám. Nagyon sok emlékem volt vele, és úgy érzem, amióta nincs, sorra jönnek a rossz dolgok az életembe. Hogy dolgoztam fel, hogy már nincs többé? Rendszeresen sírok miatta, mindenki azt mondja, az idő gyógyít, de engem még mindig nem gyógyított meg. Ugyanúgy hiányzik, ugyanúgy sírok este, ha eszembe jut, sőt, bármire ránézek, ő jut az eszembe, mert a legtöbb dolgot vele csináltam. Nagyon hiányzik, és utalom magam, amiért nem töltöttem vele még több időt, és nem segítettem eléggé. Fiatal volt, én is fiatal vagyok, és ő állt hozzám a legközelebb a családban. Vele hülyéskedtem mindig, vele mentem mindenhova... apás lány voltam. Mit tegyek, hogy ne érezzem ezt a fájdalmat folyamatosan? Nem látja már a sikereimet, nem lesz ott a szalagavatómon, nem fogja látni, ahogy felnövök, és családom lesz. Nem lesz nagyapa. És ez fáj, nagyon.

2019. máj. 11. 14:53
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%
Szegénykém :/ Nem tudom, de nagyon sajnálom, mi történt vele?
2019. máj. 11. 15:04
 2/12 anonim ***** válasza:
8%

Ez így egy nagyon nehéz szituáció, és hazudik aki azt mondja túl lehet lenni rajta. Nem, nem leszel túl rajta soha és mindig a szívedben egy sötét komor folt ott fog maradni.

De az igazság az, hogy gyerek vagy még és a későbbi felnőtt életedben fogsz rájönni, hogy különben egy idő után oly mindegy hol vannak a szüleid. Úgyis elmész egyetemre, úgyis a szerelem vagy munka máshova szólít, akár külföldre is mész. Ma, a mai magyar fiatalság, akik nyugaton élnek, ugyanúgy csak évente 1x látják a szüleiket, ami a nullával egyenlő. Aki kint lakik az tudja, hogy a telefonbeszélgetés sem ér semmit.

Segítségben nulla, amit ma egy szülő adhat a gyerekének, most a tudat, hogy a szülő halott vagy él, szinte mindegy.

Nő vagy, gyermekeid lesznek, párod, az azért nagyon elvonja ám a figyelmet, a szerelem téged is bolonddá tesz, gyerekek majd nyavalyognak minden kis butaságért és az anyósodék meg a szüleid úgyis beleszólnának mindenbe, mert ez mindig így van.

Én értem, hogy most nagy szükséged lenne rá, de hidd el, olyan 27-30 éves korod körül rájössz, hogy mennyire de nem számít.Látni fogod a negatív példákat a barátaidnál.

A szívedben örökké él, amit átadott, az most is a lényed része, útravaló az élethez, lélekben veled van. Nehéz leírni, de hidd el, akinek a szülei mindenért kritizálják és lenézik a korodbelieket, azoknak sem jobb.

Ma pedig az igazán szép szülő-gyerek kapcsolat szinte nem létezik. Szüleinket sokkal hamarabb kapják el betegségek, nekünk egyre több pénzügyi gondunk van, tehát ez a sok hülyeség legtöbbször csak vitát szül.

Ezen felül azt szokták mondani, hogy az űr mindig ott marad. De szép lassan évek alatt, körbeöleli az élet, az új élet, hogy neked lesz egy férjed, hogy lesz egy gyereked, új élmények. Tehát a szívedben a lelkedben így körbefonja az élet az űrt és azért lesz elviselhető.

Én azt mondom, elmélkedj ezen, beszélj spirituálisan erről valakivel, de ne érzed úgy, hogy összedőlt a világ. Legtöbbünknek nagyon sok ismerőse, rokona meghalt és látod, az élet csak megy tovább.

Abban igazad van, hogy az első évek nehezek, de amúgy ez később, fiatal húszas éveid elején mind könnyebb és könnyebb lesz.

2019. máj. 11. 15:14
 3/12 anonim ***** válasza:
80%

Ha 2 éve gyászolod, akkor kérd meg anyukádat, hogy vigyen el pszichológushoz. Elhiszem, hogy nagyon hiányozhat neked, de ennyi után már "illene" jobban lenni, nem pedig ennyire ezen őrlődni. Valószínűleg nem tudod feldolgozni.

Egy jó szakember tud ebben segíteni, hogy a helyén tudd ezt kezelni, ugyanúgy hiányozni fog később is, csak nem fogsz ennyire kiborulni már.

2019. máj. 11. 15:23
 4/12 anonim ***** válasza:
100%
Nagyon együtt érzek veled,átérzem fájdalmadat.Az én anyum 84.évesen halt meg, 3.hónapja, nagyon nehéz,ennek idő kell.Keress fel egy szakembert, mert már elég sok idő eltelt, muszáj lenne valamennyire megnyugodnod,elfogadnod akkor is,ha nagyon-nagyon nehéz! Így teljesen tönkre fogsz menni fiatalon!
2019. máj. 11. 15:30
 5/12 anonim ***** válasza:
100%
Isten nyugtassa édesapádat, kedves Kérdező!
2019. máj. 11. 16:18
 6/12 anonim ***** válasza:

A nagyon mély érzésű emberek nehezen teszik túl magukat a szeretett személy elvesztésén.

Arra figyelj mit hagyott örökül az édesapád?

Nos nem anyagilag,hanem:azokat a szokásokat melyeket tovább fogsz vinni,azokat a válaszokat amiket kaptál,azt a szeretetet mely nem tudott elfogyni,a többit te meséld el.

Az anyukáddal sokat beszéljetek róla ez segít a feldolgozásban.

2019. máj. 11. 16:21
 7/12 anonim ***** válasza:
100%

#2-es te nem vagy teljesen normális. Én most külföldön élek, van férjem, gyerekeim, de nagyon nem mindegy, hogy a szüleim élnek, vagy sem.

Kérdező: mindíg hiányozni fog, de az ember túlélésre van programozva. Idővel sokkal könnyebb lesz

2019. máj. 11. 16:26
 8/12 anonim ***** válasza:
80%
2-es, te totál érzelmi defektes vagy:((
2019. máj. 11. 17:23
 9/12 A kérdező kommentje:

Bár olyan egyszerű lenne elfelejteni, ahogy a 2-es mondta. Pszichológushoz nem szeretnék menni, úgy érzem csak rosszabb lenne tőle, most is sírok, nem tudnék ott megszolalni a könnyeimtől, ha folyton róla kéne beszélnem.

És nem mindig vagyok ilyen. Már javult a helyzetem, sokszor beszélek róla a barátaimnak könnyek nélkül, és boldogan, de amikor nem úgy mennek a dolgok, és lelkileg ingatag vagyok, sokszor sírok miatta. Hiányzik, hogy tanácsot adjon.

Egyébként hirtelen szívhalál volt. Anyukámnál voltam, nem is tudtam róla. Csak akkor volt gyanús, mikor nem válaszolt az üzeneteimre és a telefont se vette fel. Meglátogattam de nem nyitott ajtót. Hétvégén visszamentünk hozzá kulccsal, csak anya ment be a lakásba, de sírva jött ki.

2019. máj. 11. 20:52
 10/12 anonim ***** válasza:
0%

Nagyon sajnálom!

Szeretném őszinte részvétemet kifejezni!

Mi történt vele egyébként?

2019. máj. 11. 23:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!