Apukám veréssel fenyeget?
Apád egy gyökér. Ugyanolyan, mint az enyém volt. Ő rendszeresen megvert, és a sírtam, megfenyegetett, hogy még jobban megver, és "akkor majd lesz okom sírni". Nekem is volt elég bajom az életben a büdös paraszt "nevelése" miatt.
Mit tudsz tenni? Nem derül ki az írásodból, hogy hány éves vagy, fiú vagy lány. Ha ezeket elmondod, meg pár dolgot magadról, adhatok tanácsot. Privátot is írhatsz, ha gondolod.
Sajnálom, hogy ezen kell átmenned. Az én apám is egy állat, és ha gyerekkoromban sírtam, akkor azon annyira bedühödött, hogy megvert miatta, vagy még jobban megvert, mint ahogy eredetileg tette volna. Azt hinné az ember, hogy egy felnőtt férfi meghatódik egy kislány könnyeitől, hát francokat...
Próbáld elkerülni, hogy megverjen, és készülj úgy a felnőtt életedre, hogy mihamarabb leléphess otthonról. Nem sokat írtál magadról, de akár fiú vagy, akár lány, a könnyeket vissza lehet fojtani. Sírj akkor és ott, ahol a gyökér apád nem látja.
Ha jól értem, apád nem ver meg, csak kiabál.
VAlószínüleg neki valamiért fontos lenne, hogy ne kezdj mindenen sírni (föleg, ha fiú vagy)
Nem írtad, mennyi idös vagy, ez valamennyie fontos lenne.
Másrészt ami segithet, ha egyszer, amikor nem vagy ideges, szépen elmondod neki, hogy milyen gondod van, és megpróbálod megbeszélni vele, hogy miként lehetne elkerülni az ilyen eseteket. (Vagy ha tartasz attól, hogy nem tudod sírás nélkül elmondani, akkor írd le levélben és kérd meg, hogy ö is írásban válaszoljon, hogy meg tudd örizni a nyugalmadat.)
Azt nem írtad, MITÖL félsz ennyire, de nem lenne hülyeség elmenni az (iskola)pszichológushoz, hogy segítsen feldolgozni a problémádat.
Nincs jó viszonyotok. Azt hiszed, hogy jó viszonyotok van, mert érzelmileg a túsza vagy. Apád egy gusztustalan féreg, aki senki máson nem tudja gyakorolni a kontrollmániáját, mint egy gyereken. Amint lehet lépj le, ha előtte töbkre tudod tenni a gyámüggyel, annál jobb.
Kívánom, hogy hamar jobb legyen a helyzeted.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!