Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért nem érti meg apukám,...

Miért nem érti meg apukám, hogy félek a fogorvostól?

Figyelt kérdés

Pénteken apu elvitt a fogorvoshoz sima ellenőrzésre, és találtak egy pici lyukat. Nagyon pici, azért nem is fájt még. Azt mondták ott helyben meg is csinálják. Beadták az érzéstelenítőt, de én nem engedtem, hogy hozzá nyúljanak, mert féltem, és levettem a kendőt és kifutottam. Apu megint kért időpontot, hétfőre. Én mondtam nem fogok elmenni, azt mondta de igen, vagy ő fog beráncigálni az autóba. Félek, hogy most már nem fogok tudni elfutni, mert felkészülnek és bezárják az ajtót. Mit csináljak, hogy megússzam a fogorvost? Tudna valaki segíteni?

L/17

2019. jún. 29. 23:21
1 2 3 4 5 6
 21/55 anonim ***** válasza:
74%

tėnyleg jobba ha elhanyagolod.. aztan ha mind kihullik nincs több gondod rá..

Amúgy remélem csak kamu kérdés, ha komoly akkor csak magaddal cseszel ki, és jol le is ėgeted magad..

2019. jún. 30. 03:17
 22/55 anonim ***** válasza:
18%

Hát szerintem menj el. Én sajnos 31 éves srác vagyok, aki depresszió, illetve miegymás, (életkedvtelenség, egész életbeni sikertelenségek végett), totálisan elhanyagoltam a fogsoromat. Én is utálom a fogorvosokat. És soha nem mentem el.

Azóta fajául van 3 betört fogam, vagy 4. Már fene tudja.

És jó pár lyukas fogam is.

Aki azt írta, hogy menj altatásba: Igen van altatás, csak nem állja a TB. Az meg nem olcsó mulatság. Ja és ráadásul nem is mindenki mehet. Aki szívbeteg az nem mehet.

Az altatás meg önmagában 80 ezer forint, és még rá jön a tömés, vagy húzás ára.

2019. jún. 30. 05:21
 23/55 anonim ***** válasza:
82%

Szánalmas vagy és gyerekes. Most meg lehetne csinàltatni a fogad, ingyen és minimális fájdalommal.

Ha hagyod rohadni, egyrészt büdös lesz a pofád, másrészt addig fog fajulni, hogy könyörögni fogsz majd a dokinak, hogy csinálja meg.

Fogorvoshoz senki nem jókedvében jár, de muszáj, mert évtizedeken keresztül ezekkel a fogakkal kell még élned.

Évente kontroll, fogkőleszedés teljesen alap.. Ne legyél már ennyire gyerekes (bár még azok is végig ülnek).

Mit csinálsz később, ha komolyabb bajod lesz? Nem futhatsz örökre

2019. jún. 30. 06:16
 24/55 anonim ***** válasza:
82%
Én is félek fogorvostol felnöttként nagyon de ha muszáj akkor inkább magánfogászhoz megyek ők jobbak és türelmesebbek .
2019. jún. 30. 06:22
 25/55 anonim ***** válasza:
75%

Figyelj, én azt tudom tanácsolni hogy még kb 1 nap van hátra a tömésig... próbálj meg ezalatt az 1 nap alatt lelkileg felkészülni, és megnyugodni. Hidd el, egy kis lyuk tömése egyáltalán nem fáj. Sok embernek kellemetlen ez igaz, de sajnos ennél sokkal rosszabb és fájdalmasabb dolgok vannak a világon. És a fogorvos sem maga az ördög. Segíteni szeretne. Neki a fogaid egészsége a fontos. Gondolj erre miközben a székben ülsz. Apukáddal is próbáld meg megbeszélni hogy félsz, ezért próbáljon támogatni és megnyugtatni. Biztos segíteni fog neked hiszen az apukád :)

Írd meg majd hogy mi volt! Sok sikert neked!

2019. jún. 30. 07:19
 26/55 A kérdező kommentje:
Más orvoshoz biztos, hogy nem vinnének a szüleim, ugyanis ő apu egyik ismerőse, az egész család hozzá jár. Elmegyek, mert úgysinxs más választásom, köszönöm a bíztatást! Remélem tényleg nem fog fájni.
2019. jún. 30. 07:20
 27/55 A kérdező kommentje:
Nővérem azt mondta, neki is találtak egy pici lyukat egy ilyen éves ellenőrzésnél, és neki nem is adott érzéstelenítőt, mert olyan pici volt és nem érzett semmit a fúrásnál. Meg apa ma reggel azt mondta, ha akarom bejön velem.
2019. jún. 30. 07:25
 28/55 anonim ***** válasza:
66%
Van egy barátnőm, műkörme van, hetente jár fodrászhoz, imád öltözködni, sminkel... Csak éppen mivel FÉL a fogorvostól, évekig nem ment el rendberakatni a fogait, pedig tudta, hogy full fogköves, és az egyik foga rohad. Neki is mondta a doki, hogy ki kell húzni, és ő csak most ment vissza 4 év múlva. Had ne mondjam, milyen büdös volt a szája... Nagyon kiábrándító! Iszonyat igénytelenség, ha valaki elhanyaholja a fogait!
2019. jún. 30. 07:39
 29/55 anonim ***** válasza:
76%
Én se mentem félelemből. Most pedig màr örülök,ha időpontot kapok és rendbehozzák, amit kell. Egyébként: rengeteg a beteg ember, rákkal más gyógyíthatatlan betegséggel küzdenek és örülnének,ha csak egy pici lukat kéne betömni a fogukban. Gondolj erre. Akár akkor is mikor ott ülsz. Egyébként egy pillanat alatt kész lesz, majd meglátod,utólag meg csak nevetsz magadon. :)
2019. jún. 30. 07:41
 30/55 anonim ***** válasza:
60%
19 éves vagyok, a fogaim 2/3-át már kifúrták, 3 fogamat kihúzták és a fogaim kőzőtti romlások is ki lettek fúrva. Max 2x kértem erzéstelenítést. Volt hogy kicsordult a könnyem a fájdalomról, mert az idegbe is bele kellett fúrni, de sosem hisztiztem, csak bonyolítottam volna a dolgokat. Nem kell félni, ha pici akkor nem kell idegig fúrni, úgy pedig érezni sem fogod. Kitartás, ne járj úgy mint én vagy mint az apám aki fél az orvostók és már 1 ép foga sincs, vagy mint anyum akinek a felső fogai nagy részét kihúzták és műfogsort kapott (44-45 évesek)
2019. jún. 30. 07:43
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!