Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért nem érti meg apukám,...

Miért nem érti meg apukám, hogy félek a fogorvostól?

Figyelt kérdés

Pénteken apu elvitt a fogorvoshoz sima ellenőrzésre, és találtak egy pici lyukat. Nagyon pici, azért nem is fájt még. Azt mondták ott helyben meg is csinálják. Beadták az érzéstelenítőt, de én nem engedtem, hogy hozzá nyúljanak, mert féltem, és levettem a kendőt és kifutottam. Apu megint kért időpontot, hétfőre. Én mondtam nem fogok elmenni, azt mondta de igen, vagy ő fog beráncigálni az autóba. Félek, hogy most már nem fogok tudni elfutni, mert felkészülnek és bezárják az ajtót. Mit csináljak, hogy megússzam a fogorvost? Tudna valaki segíteni?

L/17

2019. jún. 29. 23:21
1 2 3 4 5 6
 11/55 anonim ***** válasza:
79%

Mindenkiben van pici félelem a fogorvostól. De én attól a helyedben még jobban félnék, hogy tönkre mennek a fogaim.

Ha jó a doki, hidd el, nem fog fájni!

2019. jún. 29. 23:51
 12/55 anonim ***** válasza:
88%

Ha szerencséd van az a 30 perces meló, megmenti a fogad a további romlástól, és ha nem sérül a tömés 20 évig is elvégzi a dolgát.

Halogatni lehet évekig egy ilyen kis lyukat, és már csak akkor fogsz majd menni ha feldagad az arcod a gennytől pl, az injekció meg ilyenkor már csak 50-50% hogy kifejti-e a hatást.

Azt azért tudd minél nagyobb egy lyuk annál több foganyagot is kell eltávolítani, ha eléri a gyökércsatornát a szuvasodás, akkor még egy gyökérkezelésre is szükség van, és lesz egy élettelen fogad, ami lehet 5-10 évet kibír, és nem várt módon szétroppan.

Ne legyél kicsinyes, hagytad hogy az injekciót beadja ami az egész fogorvosi kezelések közül az egyik legkellemetlenebb, tapasztalatom szerint. Pedig nekem gyökeret is véstek már.

2019. jún. 29. 23:51
 13/55 anonim ***** válasza:
92%

Az a baj, hogy a pici lyukbol egyre es egyre nagyobb lesz, es vegul tenyleg foghuzas lehet a vege. Fiatalabb koromban en is feltem, nagyon, meg is lett az eredmenye. Hidd el, hogy muszaj elmenni fel evente, hogy rapillantsanak, es ha valamit talalnak azt azonnal meg kell csinaltatni, nem szabad huzni a dolgot, sokkal tobbet fogsz szenvedni a kesobbiekben.

Ha felsz a fogorvostol, kkor keress masikat! Szerencsere nagyon sok jo szakember van, akik meg tudnak nyugtatni, elvegzik a kezeleseket szinte fajdalommentesen. Egyebkent kb az injekcio a legrosszabb resze, es ha megsem hat, akkor nem bepisilni kell a fájdalomtól, hanem szolni az orvosnak, hogy valami nem oke!

2019. jún. 29. 23:57
 14/55 anonim válasza:
69%

Úristen,hallod ne hisztizz már!

Túl lehet azt élni,egy pici lyukat betömni kb.15 perc,és nem is fáj. Egy kicsit mindenki fél a fogorvostól.

Melyik lenne a jobb ha pár percig enyhén kellemetlen amíg betömik a lyukat,vagy ha nagyobb lesz és szörnyen fog fájni a fogad amíg nem mész el,és ha sokáig tartogatod lehet gyökér kezelés kell az meg nem valami kellemes.

2019. jún. 30. 00:01
 15/55 anonim ***** válasza:
81%
3 éve behisztiztem, hogy ne szedjék ki a bölcsességfogam (sima foghúzás) nos, annyira beékelődött, hogy altatásos műtétem lesz. Ha akkor kiszedettem volna, most nem kellene ezzel szórakoznom. Lyukas fogról annyit, hogy a tályog takarítása sokkal jobban fáj, mint a tömés, és egy jó dokinál max kellemetlen de nem fájdalmas.
2019. jún. 30. 00:08
 16/55 anonim ***** válasza:
83%

Én nyolcadikán megyek vissza gyökérkezelésre amúgy. Köpök rá, rég túl vagyok a parán. Egyszerűen nem foglalkoztat, maximum annyiból, hogy marha nehéz parkolóhelyet találni a rendelő környékén. A fogdokival meg elpoénkodunk, mert jó fej :)

Korábban nem így voltam, stresszeltem rendesen. De rájöttem, hogy butaság stresszelni. Figyelj, fejben dől el. Meggyőzöd magad, hogy nem fog fájni, és ennyi. Tényleg nem fog fájni, mert igen jó érzéstelenítők vannak, nem fogsz érezni semmit. Legyél nagylány bammeg :)

2019. jún. 30. 00:11
 17/55 anonim ***** válasza:
81%
Menj a fogorvoshoz amíg lehet,ne halogasd.Úgy jársz mint én,30+évesen,egy épp fogam sincs.
2019. jún. 30. 01:23
 18/55 anonim ***** válasza:
78%
Jesszus, kis híján nagykorú vagy. Mérd már fel hogy nem szökünk el az orvos elől, nem hisztizünk ha kezelni akarnak.
2019. jún. 30. 01:45
 19/55 anonim ***** válasza:
82%

A tömés nem fáj, nem is szoktak rá érzéstelenítőt adni. A legkellemetlenebb része az hogy a szád elfárad a tátástól meg a nyálszívó cucc.. de ha nem tömik be akkor tényleg húzás lesz ami viszont nem kellemes. Az ismerősöd akinél nem hatott az érzéstelenítő nagy kamugép ugyanis mindig ellenőrzi a fogorvos hogy hatott-e és szólni is lehet hogyha érzékeny, adjon még.

A fogorvost senki nem szereti, viszont szükséges a kezelés.

Ha ennyire félsz akkor mondd azt hogy ideges vagy, mondja el részletesen mit fog csinálni. Külön eljárás van ideges páciensek kezelésére.

2019. jún. 30. 02:23
 20/55 anonim ***** válasza:
82%

Az vicces lehetett, hogy kirohantál a fogorvosi rendelőből, mint egy réműlt őzike. Megnéztem volna szívesen:D

Amúgy tényleg nem kell félni, nincs mitől, mert ki lehet bírni a tömést. Én régebben érzéstelenítőt se kaptam, bár nem is kértem, mert szerintem az injekció beadása jobban fájt, mint a fúrás+tömés. Ha ez a fogorvos nem volt szimpi, keress egy kedves fogorvosbácsit;):)

2019. jún. 30. 03:12
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!