Miért nem érti meg apukám, hogy félek a fogorvostól?
Pénteken apu elvitt a fogorvoshoz sima ellenőrzésre, és találtak egy pici lyukat. Nagyon pici, azért nem is fájt még. Azt mondták ott helyben meg is csinálják. Beadták az érzéstelenítőt, de én nem engedtem, hogy hozzá nyúljanak, mert féltem, és levettem a kendőt és kifutottam. Apu megint kért időpontot, hétfőre. Én mondtam nem fogok elmenni, azt mondta de igen, vagy ő fog beráncigálni az autóba. Félek, hogy most már nem fogok tudni elfutni, mert felkészülnek és bezárják az ajtót. Mit csináljak, hogy megússzam a fogorvost? Tudna valaki segíteni?
L/17
Tudod, remélem épp olvasod ezt:
Ha 17 éves koromban ingyen eljárogattam volna a fogorvoshoz és nem fstam volna, hogy mi lesz, most nem azon kéne görcsölnöm, hogy ne mosolyogjak nyitott pofával, mert konkrétan nincs pénzem megcsináltatni a fogaimat és elképesztően rondák a mosás és stb. ellenére, mert kezdenek kihullani.
Szóval NE hagyd, hogy a félelmed miatt elrontsd az életed.
Egyet nem értek: miért vannak alul értékelve a kimondottan jó tanácsok?
Én is azt tanácsolom, amit sok (alul értékelt) tanácsadó:
- megértem az averziódat, főleg, ha csak kellemetlen hírek jutottak hozzád a fogorvosokról, de vegyél erőt a félelmeden
- elindulás előtt vegyél be nyugtatót,
- kis lyukról van szó, kellemetlenebb a fogfúró hangja, mint maga a fúrás
- most kell kezelni amikor még kicsi a lyuk, mert ez csak nagyobbodhat és kellemetlenebb lesz a beavatkozás,
- hogy nézne ki, ha fiatalon, romlott fogtól bűzlő szájjal randevúznál a fiúkkal???
Minden jót!
Ha faj akkor adnak meg erzestelenitot.
Ha nem csinaltatod meg akkor kesobb rosszabb lesz, be is gyulladhat ami nagyon faj.
Nekem volt egy gyulladt fogam es az folyamatosan faj, eros fajdalomcsillapito is csak 1-2 orai tart es ebben az esetben gyokerkezelni kell es mivel be van gyulladva ezert fajdalmas a kezeles ameddig ki nem idegelik a fogat.
Sokkal jobban jarsz ha most megcsinaltatod.
Ahelyett hogy meguszod inkabb legyel tul rajta.
Én is rettenetesen féltem a fogorvostól. Épp ezért olyanok is voltak a fogaim, amilyenek. De 2 évvel ezelőtt -igaz, kényszerhelyzetben- találtam egy normális rendelőt, normális fogorvosokkal.
Két kedves, szép, és fiatal fogorvos néni hozta rendbe a fogazatomat, az egyik csak a szájsebészeti, foghúzási munkák tudora volt, a másik pedig a pótlás mestere.
A lényeg:
Az előkészületek során 9 fogamat kellett kihúzni, ez két nekifutásra simán, konkrétan minden fájdalom nélkül ment. Utána jött a pótlás, ez 6 konzultációt, és kisebb-nagyobb beavatkozást igényelt.
Ha én most lennék olyan fiatal, mint te, dehogy félnék fogorvoshoz menni! Bárcsak az én fiatalkoromban lett volna ennyire fejlett és kellemes a fogorvoslás... Akkor biztos nem féltem volna elmenni (sajnos, régebbről nagyon sok rossz tapasztalatom volt), és nem kellett volna mostanában ilyen radikális beavatkozásokat végezni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!