Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért nem érti meg apukám,...

Miért nem érti meg apukám, hogy félek a fogorvostól?

Figyelt kérdés

Pénteken apu elvitt a fogorvoshoz sima ellenőrzésre, és találtak egy pici lyukat. Nagyon pici, azért nem is fájt még. Azt mondták ott helyben meg is csinálják. Beadták az érzéstelenítőt, de én nem engedtem, hogy hozzá nyúljanak, mert féltem, és levettem a kendőt és kifutottam. Apu megint kért időpontot, hétfőre. Én mondtam nem fogok elmenni, azt mondta de igen, vagy ő fog beráncigálni az autóba. Félek, hogy most már nem fogok tudni elfutni, mert felkészülnek és bezárják az ajtót. Mit csináljak, hogy megússzam a fogorvost? Tudna valaki segíteni?

L/17

2019. jún. 29. 23:21
1 2 3 4 5 6
 31/55 anonim ***** válasza:
74%

Megértem, hogy félsz, de érzéstelenítővel egyáltalán nem fáj (legalábbis nekem - nekem mondjuk a fogkőleszedés sem fáj egyáltalán, de állítólag vannak, akik azt mondták ugyanannál az asszisztensnél, hogy a szülés kevésbé fájt, mint a fogkőleszedés, ami számomra hihetetlenül hangzik, és nagy tanulság, hogy a fájdalomérzés mennyire egyéni)

De muszáj túlesni rajta, mert az a lyuk csak rosszabb lesz, elveszteni a fogad sokkal nagyobb baj!

Ha ez a doki nem szimpatikus, akkor jövőre már oda mész, ahova akarsz! NE félj váltani, ha ez a doki neked nem jön be. Amikor én kerestem új dokit, először fogkőlevételre jelentkeztem, hogy "teszteljem" a helyet. Az első helyet az első alkalom után otthagytam, a második viszont nagyon bevált, azóta is oda járok.

2019. jún. 30. 07:49
 32/55 anonim ***** válasza:
31%

Csodálom, hogy apád, mint szigorú katona, egyáltalán beengedett az autóba! Én a helyében gyalog hazaküldtelek volna. Mindenki tart a fogorvostól, szemésztől, nőgyógyásztól, de tudj parancsolni magadnak, bírd ki a kisebb kellemetlenséget, így elkerülheted a nagyobb fájdalmakat.

Úgy vélem, jó 10 évvel le vagy maradva a kortársaidtól. Ez

lenne a katonás szigor, amiben nevelkedtél?

2019. jún. 30. 07:50
 33/55 anonim ***** válasza:
65%
Én 29 éves nő vagyok, szinte már nincs fogam ami ne lett volna tömve. Egész életemben fogorvoshoz jártam, mert mindig akadt valami probléma, pedig én rendszeresen járok, szinte már havonta. Bölcsességet 3-at húztak, aztán egy magánfogorvos elrontotta két fog közötti tömésem ,ami iszonyat ínygyulladást okozott, kerestem mást, kezelési tervet kaptam, kiderült, hogy a másik nem szólt, hogy van még 6 szuvas fogam, ami tegyük hozzá, sosem fájt. Elvoltam keseredve. Szóval 6 lyukas fog, plusz az utolsó bölcsesség húzása, plusz az elrontott 7-es fog húzása. Ez mind altatásban. Drága volt, de megérte. Majd visszamentem fogpolírozásra, aztán egy hónap múlva újra, mert ödémás volt a 6-os fogam is... Ki lett húzva. Most úgy néz ki egyik sem rossz. Majd januárban megyek pótoltatni. Ezt azért mondom, mert én betegesen félek a fogorvosoktól, állandó hányinger, gyomorfájdalom. De le kell győzni, ha nem akarod, hogy kirohadjon mind. Senki se szeret odajárni, de ez egy kötelező rossz, ha nem akarod, hogy fogatlan legyél, és büdös legyen a szád, esetleg húzásra kerüljön a sor. Én hiába jártam vagy 5 fogorvosnál, senki nem mondott semmit. És ez lett, pedig lelkiismeretesen ápolom a fogaim. A kis lyuk a fogadon meg kb 5 perc alatt kész lesz, érzéstelenítővel az ég világon semmit nem fogsz érezni. Kitartást, menni fog! ☺️
2019. jún. 30. 07:54
 34/55 A kérdező kommentje:
#32 Nem értelek, azért mert katona, otthon rettegésben kéne minket tartania, és szíjjal vernie? A legtöbb ismerősöm 17 évesen erősen sminkel és olyan ruhákba jár, ami alig takar valamit, és úgy beszélnek a szüleikkel, mintha a s_ggükből rángatták volna ki. A saját fülemmel hallottam, hogy az egyik azt mondja az anyjának, hogy b_zdmeg. Én egy pofont kaptam egész gyerekkoromban aputól, mikor szemtelen voltam anyával, visszabeszélés nincs otthon, év közben 10 órakor takarodó és a 4-es, 5-ös bizonyítványt elvárják, de mert tudják, hogy képesek vagyunk rá. A nővéremnek a matek nem ment, korrepetálásra járt, rengeteget gyakorolt otthon is apuval, és mégis 3 volt matekból, ott örültek a hármasnak, mert tudták, hogy jobbat nem tud, és nem lustaságból nem 5-ös. Bulizni nem járunk (nővérem már igen, de ő nagykorú), ha barátnőimmel elmegyek valahova, a programtól függően időre haza kell érnem. Én úgy gondolom, a többi kortársaimhoz képest elég nagy szigor van itthon, de nem annyira, hogy rosszul érezzük magunkat. Apuval lehet viccelődni, de a visszabeszélést nem tűri. Nem gondolom, hogy terrorban kéne tartania, csak mert katona... Sajnálom, ha te esetleg ilyen példát láttál, és ez az evidens számodra.
2019. jún. 30. 08:15
 35/55 anonim ***** válasza:
30%

Mindenki fél a főorvostól, de ha hagyod, nagyobb lesz a lyuk, és ég jobban fog fájni.

Mi lesz, ha gyereket szülsz???

2019. jún. 30. 08:49
 36/55 anonim ***** válasza:
66%
Holnap nem is lesz orvos! (Július 1., Semmelweis-nap, sem orvosi rendelés nincs, sem a gyógyszertárak nem lesznek nyitva.)
2019. jún. 30. 08:57
 37/55 anonim ***** válasza:
31%

Egyáltalán nem írtam olyan, hogy rettegésben tartaná a családját, feltételeztem, hogy talán nem visz haza mérgében. A katonás szigorról szintén feltételezem, hogy egyes esetekbe nem tűr ellenvetést, főleg mert a te egészségedről van szó! Egy 17 éves elég felnőtt, hogy elviseljen apró kellemetlenséget, megtakarítva magának nagyobb bajokat.

A családom tudta, hogy nem esem túlzásba a szoknyahosszal, nem is szóltak bele, de elvárták, hogy koromhoz képest megfelelő viselkedést tanúsítsak pl. egy fogorvosnál.

2019. jún. 30. 09:34
 38/55 anonim ***** válasza:
90%
Ezt én is megcsináltam, igaz 9 éves voltam. Most 32 vagyok, kétszer szültem, de a fogorvostól még mindig rettegek. Ennek ellenére ha menni kell, akkor menni kell. Most megúszhatod egy kis töméssel, de ha halogatod rosszabb lesz.
2019. jún. 30. 09:42
 39/55 anonim ***** válasza:
13%
Mond meg nekik, hogy összetörsz mindent a rendelőben/megharapod az orvos kezét, hogyha hozzád nyúl. :)
2019. jún. 30. 09:57
 40/55 anonim ***** válasza:
65%

"Mond meg nekik, hogy összetörsz mindent a rendelőben/megharapod az orvos kezét, hogyha hozzád nyúl. :)"

A fogorvosnak megvannak az eszközei a helyzet kezelésére. :D

Egyébként a kérdés kamu, mert hétfőn Semmelweis-nap lesz, nem dolgoznak az egészségügyben az egész országban, és amúgy sem fog egy fogorvos időpontot adni a következő munkanapra. Egy unatkozó/rettegő tini trollkodását olvashattuk...

2019. jún. 30. 10:42
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!