Miért nem érti meg apukám, hogy félek a fogorvostól?
Pénteken apu elvitt a fogorvoshoz sima ellenőrzésre, és találtak egy pici lyukat. Nagyon pici, azért nem is fájt még. Azt mondták ott helyben meg is csinálják. Beadták az érzéstelenítőt, de én nem engedtem, hogy hozzá nyúljanak, mert féltem, és levettem a kendőt és kifutottam. Apu megint kért időpontot, hétfőre. Én mondtam nem fogok elmenni, azt mondta de igen, vagy ő fog beráncigálni az autóba. Félek, hogy most már nem fogok tudni elfutni, mert felkészülnek és bezárják az ajtót. Mit csináljak, hogy megússzam a fogorvost? Tudna valaki segíteni?
L/17
Megértem, hogy félsz, de érzéstelenítővel egyáltalán nem fáj (legalábbis nekem - nekem mondjuk a fogkőleszedés sem fáj egyáltalán, de állítólag vannak, akik azt mondták ugyanannál az asszisztensnél, hogy a szülés kevésbé fájt, mint a fogkőleszedés, ami számomra hihetetlenül hangzik, és nagy tanulság, hogy a fájdalomérzés mennyire egyéni)
De muszáj túlesni rajta, mert az a lyuk csak rosszabb lesz, elveszteni a fogad sokkal nagyobb baj!
Ha ez a doki nem szimpatikus, akkor jövőre már oda mész, ahova akarsz! NE félj váltani, ha ez a doki neked nem jön be. Amikor én kerestem új dokit, először fogkőlevételre jelentkeztem, hogy "teszteljem" a helyet. Az első helyet az első alkalom után otthagytam, a második viszont nagyon bevált, azóta is oda járok.
Csodálom, hogy apád, mint szigorú katona, egyáltalán beengedett az autóba! Én a helyében gyalog hazaküldtelek volna. Mindenki tart a fogorvostól, szemésztől, nőgyógyásztól, de tudj parancsolni magadnak, bírd ki a kisebb kellemetlenséget, így elkerülheted a nagyobb fájdalmakat.
Úgy vélem, jó 10 évvel le vagy maradva a kortársaidtól. Ez
lenne a katonás szigor, amiben nevelkedtél?
Mindenki fél a főorvostól, de ha hagyod, nagyobb lesz a lyuk, és ég jobban fog fájni.
Mi lesz, ha gyereket szülsz???
Egyáltalán nem írtam olyan, hogy rettegésben tartaná a családját, feltételeztem, hogy talán nem visz haza mérgében. A katonás szigorról szintén feltételezem, hogy egyes esetekbe nem tűr ellenvetést, főleg mert a te egészségedről van szó! Egy 17 éves elég felnőtt, hogy elviseljen apró kellemetlenséget, megtakarítva magának nagyobb bajokat.
A családom tudta, hogy nem esem túlzásba a szoknyahosszal, nem is szóltak bele, de elvárták, hogy koromhoz képest megfelelő viselkedést tanúsítsak pl. egy fogorvosnál.
"Mond meg nekik, hogy összetörsz mindent a rendelőben/megharapod az orvos kezét, hogyha hozzád nyúl. :)"
A fogorvosnak megvannak az eszközei a helyzet kezelésére. :D
Egyébként a kérdés kamu, mert hétfőn Semmelweis-nap lesz, nem dolgoznak az egészségügyben az egész országban, és amúgy sem fog egy fogorvos időpontot adni a következő munkanapra. Egy unatkozó/rettegő tini trollkodását olvashattuk...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!