Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Megbuktam ötödéven, most...

Megbuktam ötödéven, most Apukám utál, úgy beszél velem mint még soha, mit tegyek, hogy megértse, nem érdekelt?

Figyelt kérdés

Apukám mondta, hogy menjek ötödévre, meg majd egyetemre meg még mondott sok mindent. Lényeg, hogy én meg tisztába vagyok a képességeimmel, egy 70%-ra matekra épülő évet kezdtem érettségi után, tudva, hogy diszkalkuliás vagyok, persze Apu kedvéért elkezdtem, már novemberbe feladtam, ki akartam iratkozni, de Ő csak rábeszélt, hogy " maradjak, mit csinálok, ha nem járok suliba"

Maradtam, de nem tanultam, végig ültem az órákat úgy, hogy füzetemre egyéb könyvet tettem és azt olvastam, tanultam, eltelt az idő, most vége lesz, és arrogáns, lekezelő velem Apu, szerinte csak egy gyári munkás leszek és már nem is beszél velem.

Pedig nekem Ő nem csak Apukám hanem a haverom is, csak vele osztottam meg mindent eddig, még barátnőm sem volt mert akkor kevesebbet beszélhettem volna Apuval, állandóan már ovis korom óta rajta lógtam ,fecsegtünk meg poénkodtunk. De úgy érzem kiábrándult belőlem, most már nagyon nem találom a közös témát, mindig elő jön a sikertelen év és akkor cinikus lesz.

Egyetemre sem megyek, mondjuk jelentkeztem ,de 284 ponttal körbe röhögnek.

Szóval sofőrnek megyek, ez sem tetszik Apunak, aki pénzügyi területen dolgozik..

Elköltözni nem akarok, szeretek itt lakni, csönd, nyugalom, cicák, madárkák, butus lennék lelépni.

21/F

2019. ápr. 14. 22:31
 1/8 anonim válasza:
100%
Van valami más, amit szívesen csinálnál? Mert akkor próbáld vele megbeszélni, hogy téged ez meg ez érdekel, ebben vagy jó, jelentkezel egy olyan szakmára, és azt elvégzed tisztességgel. Ha neked ez a terület nem fekszik, ne akarja rád erőltetni. De ez nem jelenti azt, hogy semmi nem lesz belőled, mutasd meg, hogy másban szép eredményeket tudsz elérni, és akkor ő is megnyugszik majd.
2019. ápr. 14. 22:38
 2/8 anonim válasza:
24%
Néha a legjobb barátod a legnagyobb ellenség. (Ezesetben apud, hacsak nem változik meg a véleménye.) Ne foglalkozz vele, itt csak is a te véleményed számít te választod a jövődet. Hidd el egyedül is menni fog,meg fogod találni mi az ami téged foglalkoztat. A gyári munkáról meg annyit, hogy annak a legtöbb éppeszü embernek meg kell bírkóznia. Van akiből 25 évesen lesz "valami". A diszkalkuliával amúgy meglehet küzdeni, képzelj csak el egy dobókockát amin számok vannak vizualizáld őket fejben, és add össze a számokat talán ez segíthet. (Diszkalkuliás vagyok, szóval tudom miről hablatyolok.)
2019. ápr. 14. 22:42
 3/8 anonim ***** válasza:
0%

"Néha a legjobb barátod a legnagyobb ellenség. (Ezesetben apud, hacsak nem változik meg a véleménye.) Ne foglalkozz vele, itt csak is a te véleményed számít te választod a jövődet."

Nos mivel a Kérdező még nem önnáló, ezért a kérdező nincs olyan pozicióban, hogy hepciáskodjon és legyintgessen arra amit az Apja mond! Majd ha teljesen független lesz, akkor esetleg lehet mondani, hogy ne foglalkozzon mások véleményével. Meg mi az, hogy az apja most az ellensége? Úgy irtad mintha rosszat akarna a gyerekének, holott a Kérdező is irta, hogy egész életében nagyon jó volt a kapcsolatuk. Minden szülő azt szeretné, hogy a gyereke sikeres legyen. A Kérdező Apja valószinűleg bizakodó volt a fiával kapcsolatban, aki tegyük hozzá. egyáltalán nem adott bele apai-anyait, hogy sikerüljön a suli. Ha ilyen "teszek az egészre" stilust tolja, akkor kár egyáltalán belekezdeni! Tudta, hogy nem fog menni és, hogy ez lesz a vége, de inkább belekezdett aztán megint ott kötött ki, hogy nem jó az egész.

21 éves. Ha jó a viszonya az apjával, főleg igy ahogy irja, BARÁTI, akkor pláne meg lehet mondani, hogy mit akar és ki kellene állni azért amit szeretne. Nem pedig igy, hogy "Na jó..elkezdem..de csak Apu kedvéért..jaj nem megy..jaj nem is érdekel..na ez úgyis bukta.." Mi ez már???

2019. ápr. 14. 23:14
 4/8 anonim ***** válasza:
67%
Szerintem nem az a baja hogy megbuktál hanem mert könnyen feladtad csalódott benned.
2019. ápr. 15. 05:38
 5/8 anonim ***** válasza:
100%
Nem akarsz fotós lenni? Jól keresnek, izgalmas helyekre bejutnak. Nyelvvizsgákat csinálj. Érettségi pontokat is lehet duplázni, ha később mégis felsőfokú végzettséget akarnál. 284 ponttal az óvodapedagógustól kezdve jogász is lehetsz, mérnöki képzésekre is vesznek fel. Ha tanulnál, csak a felvi.hu-n nézz utána hova vennének fel kb ennyi ponttal. A statisztikákat böngészd át ott, pontszám szerint listázhatók az adatok.
2019. ápr. 15. 06:04
 6/8 anonim ***** válasza:
67%
Nyilván hatalmas csalódás ez édesapádnak. Meg sem próbáltad, ellinkeskedted. Jelen állapotban azt látni hogy az életben nem lesz belőled semmi. 21 évesen már lehetnének terveid, elképzeléseid. Komolyan végigültél egy évet-egy napot-egy tanórát úgy hogy a füzetedbe tettél egy könyvet olvasgatni?????? Gyerekes vagy és butuska.
2019. ápr. 15. 07:00
 7/8 anonim ***** válasza:
82%

"nem tanultam, végig ültem az órákat úgy, hogy füzetemre egyéb könyvet tettem és azt olvastam, tanultam, eltelt az idő"

Ezek után csodálkozol, hogy megbuktál? :DDDD

Kívülállóként nekem nagyon úgy néz ki, mintha dacból direkt meg akartad volna mutatni apukádnak, hogy nem megy. Semmi erőfeszítést nem akartál tenni, hát nem is ment. Tökéletesen megértem apukádat, hogy ezen kiakadt.

És nagyjából igaza is van. A sofőrködés tetszeni fog fiatalon, de abban megöregedni nagyon nem jó. Családodat, gyerekedet alig látod, egy bádogdobozban élsz, mikor otthon szép házad lenne, kényelmes ággyal, fürdőszobával, egy csomó olyan dologgal, amid hiába lesz meg, mégsem lesz elérhető. És nem, nem lesz csönd, nyugalom, cicák, madárkák, hanem lesznek parkolók, benzinkutak, torlódások, hosszú várakozások, télen havazás, nyáron rekkenő hőség az aszfalton, később jönnek a kopásos betegségek, derékfájás, hátfájás stb.

2019. ápr. 15. 13:15
 8/8 anonim ***** válasza:
Apukád tudja, hogy mit jelent a diszkalkulia?
2019. ápr. 19. 13:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!