Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit gondoltok az "idősek...

Mit gondoltok az "idősek otthonáról"? Mármint, hogy egy szülőd beadd.

Figyelt kérdés

Én megmondom őszintén kissé elítélem. Nekem volt 3 dédszülőm, és mindhárom háznál, a gyerekeinél volt, akik ápolták őket, és tisztességben öregedtek meg.

Ebből a háromból 2 házaspár volt (őket nagyon szerettem), mindketten parasztok voltak, szerették az állatokat, a falusi életet, foglalkoztak a kerttel, a tyúkokkal, a családdal. Különösebb "gond", betegség nem volt velük, csak az öregedés.

Másik dédimamámmal már komoly gondok voltak mert parkinson kóros volt. Ő 24 órás ápolásra szorult, teljesen magatehetetlen volt, de mégsem tették idősek otthonába, hanem ápolták.

Én értem, hogy megterhelő sokaknak egy idős szülő/nagyszülő, de akkor is visszásnak tartom, hogy a nagy többségüket igazából csak lepasszolják, hogy ne legyen láb alatt. Azt megértem, ha valakinek súlyos betegsége van és nem tudja a család ellátni, de a lepasszolást nem.

Magát az intézményt meg szomorúnak találom, mert a szememben az idősek egy kupacon várják a halált.

Mi a véleményetek?

2019. márc. 13. 21:56
 81/101 anonim ***** válasza:
39%
Nagyon szívesen kedves 80-as. Ugyanezt.
2019. márc. 14. 18:01
 82/101 anonim ***** válasza:
85%

Én még csak 22 leszek, de engem inkább altassanak el, minthogy befeküdjek egy öregekotthonába, ahol csak feküdni tudnék, mentálisan sem vágnám hogy mi történik, és mondjuk fel se ismerném a rokonaimat, stb. Amúgy, ha ellennék úgy mint egy klubban, és délután hazamenős lenne, akkor még lehet nem is bánnám.

Apum kb ugyanilyen, úgyhogy én mindent meg fogok tenni azért, hogy otthon ápoltassam, ha valami komolyabb baja lenne, de remélem ilyen sose lesz. Szerencsére nekik is van pénzük, úgyhogy valahogy biztos elő tudnánk teremteni, de törekedni fogok az önerőre. Pénzt azt egyáltalán nem sajnálom tőlük, hiszen ők alapozták meg a jövőm és indítottak el nagyon nagy előnyökkel az életben, ennek köszönhetően is, meg tudnám oldani az ellátásukat. Emellett persze töltenék velük is időt, de nem az egész napomat.

2019. márc. 14. 18:55
 83/101 anonim ***** válasza:
26%

(Nem olvastam végig a kommenteket, úgyhogy bocsi, ha ezt már írták előttem)

Sokan több száz kilométerre laknak a szüleiktől. Szerintem senkitől sem várható el, hogy dobja el a munkahelyét meg úgy általában a normális életét azért, hogy odaköltözzön, főleg, hogy úgysem tudna szakszerű ápolást nyújtani. Én is hiába szeretem nagyon a szüleimet, nem tudnám őket megfelelően ellátni, nem vagyok az a típus, aki helytáll ilyen helyzetben. Egy ápolónővel sokkal többre mennének, de azt meg nem mindenki tudja megfizetni 0-24-ben, plusz kevesen is vállalnak ilyesmit.

Egyébként én ha odajutnék, hogy állandó felügyeletre és segítségre van szükségem, nem akarnám, hogy a családom végignézze, ahogy leépülök. Nem akarnám, hogy úgy emlékezzenek rám, mint egy magatehetetlen roncsra, és zavarna, hogy a terhükre vagyok.

Amúgy egy otthon azért is jó, mert ott van társasága a magányos öregeknek, akik alapból nem járnak már el, és ez jelentősen szebbé teheti az utolsó éveket.

2019. márc. 14. 18:56
 84/101 anonim ***** válasza:
40%
Ha engem a gyerekem pelenkázna, másnap megölném magam, az tuti. Százszor inkább egy idegen vakarjon ki a szarból, mint a gyerekem.
2019. márc. 14. 19:42
 85/101 anonim ***** válasza:
56%

En egyedül azoknak a gyerekeit sajnalom akik felhaborodottan irjak h szar az ember az idösek otthonaba adja a bezeg szüleit!

Gondolom ti is ezt varjatok majd a gyerekeitekröl!!!

Gondolj bele,vannak gyerekeid

Egesz eletedben azon vagy h felkeszits az eletre

hogy vigye valamire,h többet adj mint amit te kaptal valaha?!

Kerdem en,tenyleg elvarnad h hagyja ott a munkahelyet,az eletet

dobja el a hazassagat azert mert te beteg lettel???

Komolyan ezt mondod?

Ti vagytok azok akik majd leköpik a gyereküket ha netàn ugy döntenek egyszer nincs kapacitasuk teged apolni!

En sose varnam el h engem gondozzanak!!

Lesülne a pofamrol a bör ha tönkretennem azt amit eddig elert!

Latni azt h tönkremegy az elete!

Es akar nullarol kezd mindent idegi roncskent!

Szep es jo h segiteni akartok!de nem kell emiatt mast lehordani!

Remelem nektek zökkenömentes lesz...

2019. márc. 14. 19:49
 86/101 anonim ***** válasza:
58%

74-esnek:!!!! !!!!!!!! !!!!

És különben is,!!!!!!

Így már hangsúlyosabb és fontosabb a mondandód,cseppet sem maunikasós.Talán ki kellene lépni néha a netről,mert az agyadra ment.

2019. márc. 14. 19:54
 87/101 anonim ***** válasza:
75%
Nem azért kell gyerek h az életét tönkrebaxxam és szart pucoljon 0 24ben saját családját meg kirugja,de a magyarok többsége csak emitt vállal gyereket eleve önzö modon h legyen pénzforrása bokszolozsákja lábtörlője csicskája,lehet lepontozni.
2019. márc. 14. 20:42
 88/101 anonim ***** válasza:
16%

"Mit gondoltok az "idősek otthonáról"? Mármint, hogy egy szülőd beadd"

Nagy része elfekvő ahová a képmutatóvá nevelt felnőtt gyerekek adják be a szüleiket, így tulajdonképpen a szülő azt kapja amire nevelte a gyerekét, hogy forduljon el és hagyja magára az öreg beteg családtagot.

Régen a halált megpróbálták méltósággal megélhetővé tenni a haldoklónak és a környezetének, ma viszont egoista dekadens világban élünk, ahol egyszerűen megpróbálnak tudomást sem venni róla, mert esetleg felborítja az élvhajhász napirendet.

2019. márc. 15. 00:12
 89/101 anonim ***** válasza:
84%

Én az apámat pszichiátriai otthonba adtam.

Öröm volt nézni, hogy kenik a szart a korláton, hogy veszik le az alsógatyájukat az öregek és próbálják fölvenni, mint egy pólót. De nem volt a fejnek luk, így fél óráig elnéztem, mire egy ápoló is észrevette.

Vagy hogy próbál átmászni egy 70 cm magas díszkerítésen, aminek 10 méterre volt mindkét vége és körbesétálhatta volna.

Jó nem minden öreg ilyen súlyos állapotú, de aki mindenkit elítél, aki "lepasszolja az őseit" az retardált.

Én annyira kikészültem abban a pár évben, amíg itthon neveltem az öregem, hogy most 35 évesen nem vagyok benne biztos hogy akarok-e családot.

Inkább akasztanám föl magam, minthogy úgy elabsszam a rokonaim életét, mint a miénket az öregem...

2019. márc. 15. 01:37
 90/101 anonim ***** válasza:
89%

88-as: régen azért volt könnyebb méltósággal megélhetővé tenni a halált, mert nem húzódótt 10-15 évig a haldoklás. Nem tartották életben gyógyszerekkel azokat az embereket, akiknek már lejárt az idejük itt a földön.

Ha viszont volt rá példa régen is, hogy valakit már pelenkázni kellett, az nem volt méltóság akkor sem, hidd el. Nem attól válik valami méltóságteljessé, hogy a szomszédok vagy idegenek nem látnak semmit a nyomorúságból, csak a gyerekek. EZ hamis, képmutató hozzáállás.

És sokadszor jöjjön elő, mert egyesek még mindig nem értik: régen a gyerekek többnyire nem száz km-ekkel távolabb éltek a szüleiktől, hanem ugyanabban a faluban, városban, esetleg egy félórányira, a szomszéd faluba házasodtak. Néhány hétig vagy hónapig egészen más megterhelés volt ápolni a rokont, mint manapság akár tíz éven át.

2019. márc. 15. 12:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!