Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit gondoltok az "idősek...

Mit gondoltok az "idősek otthonáról"? Mármint, hogy egy szülőd beadd.

Figyelt kérdés

Én megmondom őszintén kissé elítélem. Nekem volt 3 dédszülőm, és mindhárom háznál, a gyerekeinél volt, akik ápolták őket, és tisztességben öregedtek meg.

Ebből a háromból 2 házaspár volt (őket nagyon szerettem), mindketten parasztok voltak, szerették az állatokat, a falusi életet, foglalkoztak a kerttel, a tyúkokkal, a családdal. Különösebb "gond", betegség nem volt velük, csak az öregedés.

Másik dédimamámmal már komoly gondok voltak mert parkinson kóros volt. Ő 24 órás ápolásra szorult, teljesen magatehetetlen volt, de mégsem tették idősek otthonába, hanem ápolták.

Én értem, hogy megterhelő sokaknak egy idős szülő/nagyszülő, de akkor is visszásnak tartom, hogy a nagy többségüket igazából csak lepasszolják, hogy ne legyen láb alatt. Azt megértem, ha valakinek súlyos betegsége van és nem tudja a család ellátni, de a lepasszolást nem.

Magát az intézményt meg szomorúnak találom, mert a szememben az idősek egy kupacon várják a halált.

Mi a véleményetek?

2019. márc. 13. 21:56
 71/101 anonim ***** válasza:
80%

Kívánok neked olyan apát, mint nekem volt.

Át fogod értékelni az életed.

Egy perc nyugtom nem volt. Becsavarodott.

Nem evett, nem ivott, gyógyszert sem vette be.

Nem lehetett megfürdetni, mert ellenkezett.

A küszöbön "aludtam" a szobája előtt, hogy nehogy kés-villa, bármi a kezébe kerüljön...

Ápolási segélyt kaptam, az havi 20.000Ft volt, a nyugdíja kb elment gyógyszerre, orvosra.

Az öregotthon került havi 200.000-ba, ahova beadtam.

Nem vették volna fel csak pár helyre.

Lelkileg, fizikailag is megnyomorodtam.

Az otthon meg elvitte az összes spórolt pénzt.

És még én vagyok a lelketlen ugye?

2019. márc. 14. 14:41
 72/101 anonim ***** válasza:
69%
Ja és mindez a 30-as éveim elején.
2019. márc. 14. 14:42
 73/101 anonim ***** válasza:
54%

"Mert ugye marha nagy szakértelem kell a sz aros pelenkát kicserelni meg az ételt elé rakni stb."

Az ugye megvan, hogy sokaknak komolyabb problémáik vannak, nem csak egy kis inkontinencia és főzésre való képtelenség? Nyilván pelenkát bárki tud cserélni, és kaját is tud rakni az asztalra, de sajnos sok esetben ennél sokkal-sokkal több és komolyabb ápolásra van szükség.

2019. márc. 14. 14:43
 74/101 anonim ***** válasza:
43%
Ugye tudod hogy ennél többre az idősek otthonában sem képesek? A sokkal komolyabb dolgokat a KÓRHÁZBAN csináljak.
2019. márc. 14. 14:47
 75/101 anonim ***** válasza:
72%

Bocsi, de már rá kell kérdeznem: hol élsz? Mármint... Magyarországon vagy külföldön? Külföldön lehet, hogy valóban úgy van, ahogy írod, de Magyarországon egyáltalán nem. Nem raknak kórházba mindenkit, akinek bármiféle baja van.

2019. márc. 14. 15:10
 76/101 A kérdező kommentje:

Amúgy szerintem nem törvényszerű, hogy minden idős leépüljön meg tönkremenjen és pelenkázni keljen.

Egyik szomszédunk egy 92-93 éves öregasszony. Teljesen jól van, sokszor még a kertben is tesz-vesz, mentálisan olyan állapotban vagy, hogy szerintem még az iskolába is beülhetne. Annyi baja van, hogy bottal jár meg eléggé hajlott hátú.

Látogatják persze, sokszor, meg ránéznek, de teljesen egyedül él.

2019. márc. 14. 15:15
 77/101 anonim ***** válasza:
76%
Olyan helyen ahol ralatasom van. Ha mondjuk valakinek oxigén kell vagy trafó vagy csak bármi panasza van ami komolyabb egy megfazasnal akkor a szoci atnyomja az öreget a kórháznak. Azt nem mondtam hogy ott is marad. Atviszik megkapja az ellátást amire szüksége van és megy vissza az otthonba. A legkomolyabb dolog amit ott meg tudnak csinálni hogy ellatjak a felfekveset amit ott szerzett. Ennyi. És ez a magyar valóság ha tetszik ha nem.
2019. márc. 14. 15:21
 78/101 anonim ***** válasza:
69%
De aki azt akarja, hogy otthon gondozzák, miért itt szapulja az idegeneket? Az ültesse le a gyerekeit (ha fia van, annak a feleségét is, mert ez is a nőre fog hárulni), és mondja meg feketén-fehéren, hogy ha bármi lesz vele, ápolják otthon.
2019. márc. 14. 16:14
 79/101 anonim ***** válasza:
57%

"nem törvényszerű, hogy minden idős leépüljön meg tönkremenjen"

Azért elég jellemző.

Az meg szerinted törvényszerű, hogy aki beadja az öregét az kegyetlen, lelketlen és kényelemből csinálja.

Akkor is, ha napi 24 órás szakápolói ellátásra szorul.

Értem.

2019. márc. 14. 16:21
 80/101 anonim válasza:
71%
#70 Köszönöm szépen egy csak szociális gondozó és ápoló! Persze mert mi csak annyit tudunk hogy szart szedünk egész nap és etetünk, átadom egy havi műszakomat és akkor meglátom hogy mit fogsz gondolni!😡
2019. márc. 14. 17:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!