Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit szólnátok, ha az idén...

Mit szólnátok, ha az idén érettségiző 18 éves fiatok kijelentené, hogy ő inkább öngyilkos lesz, semhogy dolgozzon vagy továbbtanuljon?

Figyelt kérdés

2019. jan. 8. 08:13
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 71/87 anonim ***** válasza:
43%

#40 vagyok, csak tudnám miért pontoztatok le?!

Mellesleg amikor kirúgtak suliból (érettségi után szakmáról), 19 évesen anyukámnál laktam (egyedül nevelt, nem voltunk gazdagok), emlékszem, volt vagy 120 ezer Ft zsebpénzem... A mai életképtelen fiatalokkal ellentétben én nem mondhattam, hogy tartson el, mert otthon akarom nézni a TV-t!

Akkor elkezdtem interneten árulni az otthoni felesleges cuccokat (1000 Ft-os dolgokról beszélek, mint könyv meg porcelánok, ilyesmi), amikor látták a szomszédok, hogy a postára viszek dobozokat, híre ment, és megvettem az ő felesleges cuccaikat is (áttúrtam padlást, pincét, kamrát).

Egy év múlva vettem egy "ezért nem kár" típusú olcsó kocsit, az egyik szomszéddal kiástuk a volt TSZ földjéből a vasat (több tonnát), ekkor már csináltunk mindent...

Ekkor kezdtem NAV árverésen kis értékű ingatlanokat venni (volt amit 6 ezerért vettem és 80-ért adtam el).

Amikor volt annyi pénzem, helyben vettem bozótos telket, amit kitakarítva dupla áron adtam el (napra pontosan 2 éve a hóban fűkaszával vágtuk a bozótot). - Ekkor, 7 év után éreztem, hogy beindult a dolog.

És így ma 9 év után van egy építés alatt álló kisházam, 6 db eladó telkem 5-6 mFt értékben (ma már markolóval irtjuk a bozótot), a netes vállalkozásomat tavasszal kezdem (7 mFt értékben van árukészletem), csak kell egy titkárnő aki foglalkozik vele, mert nincs rá időm.

Esetemben önállóan indultam, pénz, protekció, és tanulmányi eredmények nélkül, és ha nem vezetik be a zártkertekre a földtörvényt, 9 év alatt 15 milliónál sokkal több ingó és ingatlanvagyont szedtem volna össze. - SENKI NE MONDJA, HOGY NEM LEHET MEGCSINÁLNI, CSAK ELSZÁNTSÁG KELL.

2019. jan. 9. 19:54
 72/87 anonim ***** válasza:
58%
Azt szólnám, hogy nem csodálom, teljesen megértem. Én se akarok egy ilyen világban élni. 18L
2019. jan. 10. 15:08
 73/87 anonim ***** válasza:
32%

Jo, akkor mindenki menjen bulizni meg utazzon, elje az eletet.

Tovabba hogyan kepzelitek el hogy lesz fedel a fejetek felett es kenyer az asztalon? A hobbikrol nem is beszelve?

2019. jan. 10. 15:21
 74/87 anonim ***** válasza:
21%

"Én se akarok egy ilyen világban élni." - Sajnos ez a generáció megszokta, hogy anyuci, apuci viszi őket suliba, drága ruhák, új telefonok, semmi nyári munka, semmi otthoni munka, 12 évesen már cigi, pia, buli, 14 évesen aktív szexuális élet, suliban szelfizés, röhögcsélés, egy felesleges egyetem... és itt kb. véget ér a gyerekkor 19-25 évesen!

Én 1990-ben születtem, de már 8 évesen talpraesettebb voltam...

2019. jan. 10. 16:20
 75/87 anonim ***** válasza:
16%
Hú de lepontozzák a normális gondolkodásúakat az élősködő kis tinik... Ébredjetek fel drágáim, apu anyu nem fog örökké eltartani, ideje valami vén cukros bácsit beújítani... Az majd eltart a hamvas kis seggetekért ha már minden más értéktelen bennetek.
2019. jan. 10. 23:33
 76/87 anonim ***** válasza:
62%
vajon melyik generáció teremtette (vagy éppen nem teremtette) és uralja ezt a világot, és nevelte (vagy éppen nem nevelte) ki ezeket az "életképtelen tiniket", és mutatnak olyan példát, hogy az ember inkább öngyilkos lesz, minthogy rájuk hasonlítson és az ő életüket élje?
2019. jan. 11. 10:38
 77/87 anonim ***** válasza:
18%

A mi generacionk tanult es dolgozott, ahogy az elotte levo generacio is tanult es dolgozott, ahogy az elotte levo is.

Ha nem tetszik a rendszer, lehet valtoztatni, de valahogy meg egy hisztis munkafobias sem tudta megvalaszolni a kerdest, hogy megis hogy akar majd elni ha nwm lesz ki eltartja.

Pontozgatas az megy, de megoldast meg egy se talalt ki.

2019. jan. 11. 10:47
 78/87 anonim ***** válasza:
25%

nyilván sokkal jobb megoldás, hogy kirakjátok az utcára a saját gyereketeket, vagy hagyjátok, hogy megölje magát

ó hány olyan "dolgozó" ember van, aki csak aktát tologat és kávézgat egész nap...

[link]

2019. jan. 11. 11:06
 79/87 anonim ***** válasza:
0%
Na es? Akinek csak sultgalamb kell, tokeletes lenne az ilyen melo.
2019. jan. 11. 11:36
 80/87 anonim válasza:
91%
Pszichológushoz/pszichiáterhez küldeném. Sokan szoronganak amikor el kell kezdeniük az önálló életüket kiszakadva a szülők nyújtotta biztonságból. Ez az ún. kapunyitási pánik. Kezelhető szerencsére.
2019. jan. 11. 13:58
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!