Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit szólnátok, ha az idén...

Mit szólnátok, ha az idén érettségiző 18 éves fiatok kijelentené, hogy ő inkább öngyilkos lesz, semhogy dolgozzon vagy továbbtanuljon?

Figyelt kérdés

2019. jan. 8. 08:13
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 31/87 anonim ***** válasza:
12%
"Lehet, hogy depressziós vagy valami problémája van." Igen. Az hogy élősködő, és azt képzeli hogy élete végéig másokkal tartathatja el a pi.csáját, mert az neki "jár, hisz nem ő akart megszületni" Elba.szott, korcs nemzedék. Aki ilyet mond, hogy nem akar tanulni, nem akar dolgozni, tömjék már pénzzel mert "öngyi" lesz, az dögöljön meg. Életképtelen, nem is kell életben tartani. Erre jó az "erőszakmenetes" nevelés, magyarán az ha hagyják hogy a gyerek dirigáljon azoknak akik nélkül rég éhen döglött volna.
2019. jan. 8. 11:45
 32/87 anonim ***** válasza:
100%

Semmi agressziót nem csinálnék, megpróbálnék neki segíteni. Olyan munkát találni, amit esetleg szeret.

Nekem alapvetően semmi gondom sem volt a tanulással. Semlegesen álltam hozzá mindig is. Nem tanultam igazából sokat, mert alapból volt eszem, így nem befolyásolt. Az érettségim is jó lett, felsőfokú nyelvvizsgával, 7 érettségi tárggyal, amiből kettő emelt szinten lett ötös.

Egyetemen viszont rendesen megutáltatták velem. Olyan dolgokat kérnek számon, amit három másodperc alatt megtalálsz a neten/könyvben, semmi hasznos tudás, csak magold be ezt, mert ezt fogom számon kérni, még akkor is, ha soha többet nem használod. Hányinger. Persze, lehet ez máshol nem így van, és nekem volt csak pechem a szakommal.

Munka... Elvagyok vele. Sőt, szeretem magam lefoglalni, de... Az emberek körülöttem - legtöbbje - egyszerűen életképtelen gyökér, és ők annyira lehúznak, hogy legszívesebben néha csak úgy eltűnnék. Nem lehet velük haladni, áskálódnak, nem akarnak dolgozni, aztán nyavalyognak, ah... Borzalom. Néha én sem tudom, hogy fogok kibírni még 40-50 évet ebben így. Modern rabszolgaság - ahogy mondta az egyik hozzászóló. Nem látom értelmét, mert nincs is. Saját lakásom már van, így azért nem kell hajtanom szerencsére. Ezért hálás vagyok. De őszintén szólva néha nekem is vannak ilyen gondolataim. Persze, lehet mondani, hogy jó dolgában már nem tudja, min szenvedjen, de ez komplexebb probléma annál, minthogy ezt ráhúzzuk és az ember még rosszabbul érezze magát, mert belé táplálják, hogy a saját gondjai azok semmik és csak magának kreálja őket.

2019. jan. 8. 11:55
 33/87 szántóvető ***** válasza:
61%

ez igaz 32-es bár nem a gyerek hibája hogy ilyen lett,hanem azé aki felnevelte.így aztán az nem megoldás hogy dögöljön éhen.

apropó öngyilkosság esetén miért nem lehet a szülőket felelősségre vonni?simán kaphatnának letöltendőt,amellett hogy visszafizettetik vele az összes családi pótlékot kamatostul.az osztályfőnök is mehetne a börtönbe.

2019. jan. 8. 11:56
 34/87 anonim ***** válasza:
25%
Tudod az a baj,. hogy sokszor a nevelő semmit sem tehet... A környezete nagyobb hatással van a viselkedésére. De egyre több ilyen undorító kölyköt látok, aki zsarolja a szüleit, és se tanulni, se dolgozni nem hajlandó- de érdekes módon a szórakozáshoz, bulizáshoz nem depressziós. Az ilyenek seggét a saját érdekükben ki kell vágni otthonról. És igen, undorító kis féregnek tartom őket.
2019. jan. 8. 12:00
 35/87 anonim ***** válasza:
42%

'szántóvető' az elég nagy büntetés a szülőnek, ha meghal a gyermeke. Elgondolkodnék azon is, hogy ki a felelős egy 18 éves esetében, ha nem talál értelmes tevékenységet - és alapvetően nem ütötték-verték-kínozták halálra, hanem etették, taníttatták. Azokban az országokban, ahol 6-7 évesen már varrják neki, az érettségizőnek a Nike cipőt, hogy gondolkodnak az életről, a tevékenységről, a világról az emberek?

[link]

2019. jan. 8. 12:05
 36/87 anonim ***** válasza:
93%

"Mit szólnátok... ha a fiatok," ez volt a kérdés és mindenki a saját (igazi vagy elképzelt) fiának szánt válaszát írta le. Ebből is látszik, hogy nagyon különböző egy-egy család reakciója tökugyanarra a helyzetre...

Nekem nincs 18 éves fiam, viszont saját bőrömön tapasztaltam hogy mennyire gáz jelenleg a munkaerőpiac, és mennyire igazságtalan is (bár ágazatfüggő, de nagyon sokra igaz), és mennyire nem készít fel a suli az életre/szakmára az embert... szóval abszolút nem hibáztatnám ha ezekre nemet mond, de tuti hogy állandó téma lenne, hogy mit csináljon helyette, mert valamit mégis kell csinálni.... Ha beleférne anyagilag, akár kapna segíséget is z induláshoz, hogy külföldön vagy kis magánvállakozással szerencsét próbáljon... ha nem férne bele semmiféle anyagi segítség, akkor lelkileg támogatnám folyamatosan, és a karaj kenyere is meglenne, amíg tehetem. (Nagyobb luxus viszont nem... ha annyi zsém is lenne, akkor sem.)

Ha viszont öngyilkossággal fenyegetőzik, akkor biztos hogy sokkal előrébbvaló lenne bármi másnál a srác psszichológushoz küldése, mert ez mindenképp mélyebb problémára utal... még ha csak "üres" fenyegetőzés is, már az se normális. (Van TB támogatott rendelés is.)

2019. jan. 8. 12:09
 37/87 anonim ***** válasza:
82%
A kiégés is okozhat ilyet. Amikor túl sok időt, tanulást, pénzt vagy munkát fektetünk valamibe, az eredmény meg kevés, akkor hajlamos az ember a kiégésre.
2019. jan. 8. 13:35
 38/87 anonim ***** válasza:
18%

Takarodjatok már el ezekkel a végtelenül primitív "mit szólnátok ha a lányotok bejelentené, hogy holnaptől ő delfin?" jellegű iszonyú primitív mesekérdésekkel."

Egyetértek.

2019. jan. 8. 18:22
 39/87 anonim válasza:
67%
Depresszió, kapunyitási pánik. Ezen a vonalon kell elindulni.
2019. jan. 8. 18:28
 40/87 anonim ***** válasza:
21%

Ettől lejjebb már nincs :)

Amúgy a mai fiatalok ilyenek, ennyire életképtelenek - a szomszéd gyerek 20 éves, és egy youtube videón nézte meg, hogy kell a kocsiaksit kicserélni (először szerelőt akart hívni, de mondtam, hogy egy majom is ki tudja cserélni, nem kell hozzá ész meg egyetem)!

Mellesleg dédapám 19 évesen átúszta a Volga folyót Sztálingrádnál, mert kilőtték alóla a hajót, és még lehúzott 3 év szovjet hadifogságot... állítólag sosem nyavalygott, csak összecsapta a kezét és mindent megcsinált.

2019. jan. 8. 20:10
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!