Mit szólnátok, ha az idén érettségiző 18 éves fiatok kijelentené, hogy ő inkább öngyilkos lesz, semhogy dolgozzon vagy továbbtanuljon?
Mint látom a válaszírók 90 %-a nem tudja beleélni magát a fiú helyzetébe...
Én kb egy hónap múlva leszek 18, de tavaly kezdtem el gondolkodni azon, hogy ,,mi a francot kezdek majd az életemmel?'' Úgy bepánikoltam, mint a pinty, csak mivel volt még vagy 2 évem így magamtól lenyugodtam.
Nagyobb testvérem nincs, az unokatestvéreim közül 2 egyetemre ment, a többi Németországba dolgozni. Az a pár ismerősöm akivel beszélgetni is szoktam vagy egyetemre megy vagy németbe ha majd végez.
A probléma meg ott van hogy az egyetemtől félek (meg nem kevés pénz), nyelvekben meg nem vagyok valami jó. A szüleim készruhagyárban dolgoznak, így nem túl sok lehetőséget láttam életem során.
Anyám azt mondta hogy ez régebb könnyebb volt. Ha volt eszed s pénzed akkor egyetem, ha volt ismeretségi köröd akkor valami közepes munka, de a csavargyárba s a gáterhez még úgy is felvettek ha az érettségid se sikerült. Most: vagy egyetemet végzel (s ott van mellette a félelem hogy nem sikerül), vagy ,,nyalsz'' valakinek. Az érettségi meg már szinte alapkövetelmény is egy normális munkahelyre. (S senki se jöjjön a nagyon alacsonyan fizetésűekkel, mert ,,az is egy munka'', mert nem hinném hogy valaki egyik napról a másikra akar élni)
A lényeg: ha nem tudja ezt a stresszt magában lerendezni, akkor segíteni kell neki. Beszélgessetek a témáról, esetleg megnézhetitek hogy a környéketeken milyen álláslehetőségek vannak, hogy ne tűnjön ez az egész olyan reménytelennek.
Azt, hogy jól van kisfiam, tedd azt. Legalább akkor nem fogsz rajtam élősködni.
Ha tanulni nem akarsz, akkor vagy elmégy dolgozni és fizeted a költségeidet, vagy mégy az utcára.
mit szólnék, örülnék neki, hogy valami értelmeset akar kezdeni az életével
nem csoda, hogy itt tart ez az ország, a társadalom nagy része még mindig a gondolkodás nélküli, vak szabálykövetést, a hatalom előtti feltétlen hajbókolást és a farokcsóváló engedelmességet tartja a legnagyobb erénynek...
Szoval öngyilkosnak lenni értelmes dolog.
Ma is tanultam valami újat...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!