Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit szólnátok, ha az idén...

Mit szólnátok, ha az idén érettségiző 18 éves fiatok kijelentené, hogy ő inkább öngyilkos lesz, semhogy dolgozzon vagy továbbtanuljon?

Figyelt kérdés

2019. jan. 8. 08:13
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 41/87 anonim ***** válasza:
50%
Erdekes modon mar nem lenne depresszios ha a mamahotelben csak bulizni kellene...
2019. jan. 8. 20:16
 42/87 anonim ***** válasza:
27%
Nem jó ötlet. Nem csak az itthagyottakkal szúr ki, még kiszúr saját magával is, mert létezik a reinkarnáció, és akkor amit ebben az életében kitűzött maga elé életfeladatot, de nem teljesített; azt átviszi tovább következő életére, mert már születése előtt elvállalta, és amit születése előtt elvállalt, azt teljesítenie kell; viszont minden élethez járnak új feladatok is, tehát egy még súlyosabb keresztet fog cipelni a hátán. Valakitől azt hallottam. Tehát még az előző életfeladataihoz, amit akkor nem csinált meg; akkor azokhoz hozzájönnek még plusz feladatok, hozzátevődnek. Ja és még mondott ilyet is, hogy az ögy sosem lehet sorsszerű, mert az mindig menekülés az életfeladataink elől; de amúgy ha beraktál magad elé egy feladatot, születésed előtt , amikor terveztük, együtt közösen összeraktuk az életeinket, hogy hol találkozzanak, akkor; szóval, hogy kétséged ne legyen afelől, hogy raktál mellé kellő tudást is; amivel meg tudod oldani. Amúgy, ha már a sorsban a helyeden leszel, akkor lehet, hogy talán beindul a szekér. Csak meg kell találnod a helyedet a Világban.
2019. jan. 8. 20:17
 43/87 anonim válasza:
81%
Én értem, hogy egyesek EQ nullák, de akkor mégis minek kommentel ide? Ha csak ártani tudsz, akkor inkább ne mondj semmit. Ezt nem tanították meg nektek?
2019. jan. 8. 20:57
 44/87 anonim ***** válasza:
78%

Mint látom a válaszírók 90 %-a nem tudja beleélni magát a fiú helyzetébe...

Én kb egy hónap múlva leszek 18, de tavaly kezdtem el gondolkodni azon, hogy ,,mi a francot kezdek majd az életemmel?'' Úgy bepánikoltam, mint a pinty, csak mivel volt még vagy 2 évem így magamtól lenyugodtam.

Nagyobb testvérem nincs, az unokatestvéreim közül 2 egyetemre ment, a többi Németországba dolgozni. Az a pár ismerősöm akivel beszélgetni is szoktam vagy egyetemre megy vagy németbe ha majd végez.

A probléma meg ott van hogy az egyetemtől félek (meg nem kevés pénz), nyelvekben meg nem vagyok valami jó. A szüleim készruhagyárban dolgoznak, így nem túl sok lehetőséget láttam életem során.

Anyám azt mondta hogy ez régebb könnyebb volt. Ha volt eszed s pénzed akkor egyetem, ha volt ismeretségi köröd akkor valami közepes munka, de a csavargyárba s a gáterhez még úgy is felvettek ha az érettségid se sikerült. Most: vagy egyetemet végzel (s ott van mellette a félelem hogy nem sikerül), vagy ,,nyalsz'' valakinek. Az érettségi meg már szinte alapkövetelmény is egy normális munkahelyre. (S senki se jöjjön a nagyon alacsonyan fizetésűekkel, mert ,,az is egy munka'', mert nem hinném hogy valaki egyik napról a másikra akar élni)

A lényeg: ha nem tudja ezt a stresszt magában lerendezni, akkor segíteni kell neki. Beszélgessetek a témáról, esetleg megnézhetitek hogy a környéketeken milyen álláslehetőségek vannak, hogy ne tűnjön ez az egész olyan reménytelennek.

2019. jan. 8. 22:14
 45/87 anonim ***** válasza:
37%
És aki bepánikol, az rögtön érzelmi zsarolásba kezd, hogy élősködhessen.. Na persze.
2019. jan. 9. 00:25
 46/87 anonim ***** válasza:
25%

Azt, hogy jól van kisfiam, tedd azt. Legalább akkor nem fogsz rajtam élősködni.

Ha tanulni nem akarsz, akkor vagy elmégy dolgozni és fizeted a költségeidet, vagy mégy az utcára.

2019. jan. 9. 02:13
 47/87 anonim ***** válasza:
26%

mit szólnék, örülnék neki, hogy valami értelmeset akar kezdeni az életével

nem csoda, hogy itt tart ez az ország, a társadalom nagy része még mindig a gondolkodás nélküli, vak szabálykövetést, a hatalom előtti feltétlen hajbókolást és a farokcsóváló engedelmességet tartja a legnagyobb erénynek...

2019. jan. 9. 16:04
 48/87 anonim ***** válasza:
31%
#47: Nem vagy túl értelmes, mi?
2019. jan. 9. 17:02
 49/87 anonim ***** válasza:
28%
te biztosan az vagy...
2019. jan. 9. 17:26
 50/87 anonim ***** válasza:
45%

Szoval öngyilkosnak lenni értelmes dolog.

Ma is tanultam valami újat...

2019. jan. 9. 17:39
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!