Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit szólnátok, ha az idén...

Mit szólnátok, ha az idén érettségiző 18 éves fiatok kijelentené, hogy ő inkább öngyilkos lesz, semhogy dolgozzon vagy továbbtanuljon?

Figyelt kérdés

2019. jan. 8. 08:13
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 11/87 anonim ***** válasza:
53%
Annyit kérnék tőle hogy ne otthon csinálja,ne kelljen már őutána takarítani.
2019. jan. 8. 09:06
 12/87 anonim ***** válasza:
73%
de akkor mik a tervei..? munka es pėnz nėlkül mihez akar kezdeni?
2019. jan. 8. 09:16
 13/87 anonim ***** válasza:
64%

Kijelenteném, hogy inkább öngyilkos leszek, de nem tartom el az érettségi után, főleg nem életem végéig.

Patthelyzet.

2019. jan. 8. 09:26
 14/87 anonim ***** válasza:
61%

Mélységesen elszomorítana, hogy megbuktam szülőként. Megpróbálnám felidézni, hol rontottam el, hogy egy cél nélküli életképtelen léhűtőt neveltem.

Megpróbálnék beszélgetni vele, hogy megértsem.

2019. jan. 8. 09:31
 15/87 anonim ***** válasza:
92%

Abban biztos vagyok, hogyha a munkára rákényszeríteném, vagy leüvölteném a fejét, attól még nem szeretné meg a dolgot. Nem frusztoszteronnal terapeutizálnék, ahogy itt sokan jönnek ezzel az oldszkúl "kijózanító pofon"-os sokkterápiás paradigmával.

Inkább egyfelől magamba szállnék, hogy mit követtem el a nevelés során, hogy nem lett érdeklődési köre és ambíciója, másfelől megpróbálnám feltárni az okokat, elbeszélgetnék vele, akár pszichológus segítségét is igénybe venném.

2019. jan. 8. 09:31
 16/87 anonim ***** válasza:
93%
Ha ez komoly kérdés és a valóságot tükrözi, akkor csak magamat hibáztatnám, hogy nem figyeltem a saját gyerekemre 18 év alatt, nem neveltem, nem irányítottam rá a figyelmét a világ sokszínűségére és nem ismertem meg a képességeit, nem irányítottam a képességeinek kibontakoztatása irányában, úgyhogy elmennék a sivatagba és hamut szórnék a saját fejemre.
2019. jan. 8. 09:50
 17/87 anonim ***** válasza:
72%

Ez nagyon nem jó dolog! Észhez kell térítened vagy egy drogos senkiházi lesz, vagy olyan lesz, mint az egyik volt haverom, hogy ott van mindjárt 23 évesen, és a próba idejét se dolgozta le sehol.

Sõt! Még a 9. - et sem végezte el...

Meghalt az anyja, mikor 13 éves volt, aki szigorüan nevelte, tanulnia kellett, és a tutyi - mutyi apja maradt, akinek semmi tekintélye, és a fia csak kiröhögi mikor próbál erélyes lenni...

A gyerekkel azóta nem haverkodom, mióta a 9. - et abba hagyta...

Most se dolgozik, csak teng - leng egész nap... Az apja pénzeli, meg veszi neki a cigit...

2019. jan. 8. 10:22
 18/87 anonim ***** válasza:
80%
Valahol nagyon elvehették a kedvét a munkától és a tanulástól. Ezt azért gyanítom mert iskolában is és munkahelyen is vagy akár baráti, ismerősi krökben tapasztaltam már olyat hogy lehúzzák a többieket és elveszik a kedvét a munkától/tanulástól. Megfelelő emberi környezetbe kell kerülnie és nem csak megjön a kedve hanem akár nagyon sikeres is lehet. Ha lehúzó, kedvet elvevő környezetben van, az nem különb annál mint ha drogos bandában lenne.
2019. jan. 8. 10:28
 19/87 anonim ***** válasza:
25%
Hajrá.
2019. jan. 8. 10:29
 20/87 anonim ***** válasza:
73%

Istenem, kérlek mondjátok, hogy akik ilyen válaszokat adtak, mint "kiröhögöm, leüvöltöm a fejét, megütöm", azoknak nincsen, és soha nem is lesz gyermeke...

Az illető idén érettségizik, tehát még az érettségi, felvételi előtt áll. Semmi sincs veszve, a gyermek egyszerűen bepánikolt, ami teljesen "normális", hiszen nagy stressznek van kitéve, nemsokára itt az érettségi! Biztosan mindnyájan stresszesek voltatok ebben az időszakban, márha eljutottatok addig, mert a válaszok értelmi szintjéből ítélve ez nem annyira biztos...

Mindenesetre én próbálnék együttérezni vele, beszélgetnék vele, elmondanám, hogy ezen én is keresztülmentem, de túléltem, és ő is túl fog jutni rajta. Megnyugtatnám, és biztosítanám róla, hogy segíteni fogom ebben az időszakban, de tanulni fontos, mert az az alapja a biztos jövőnek. Én nem hagynám elkallódni, nem kénydzeríteném, ha nagyon nem akarja, de igyekezném a jó útra terelni.

Mivel a saját gyerekem, szeretném, ha jó élete lenne. Ez annak a jele, hogy bepánikolt a hirtelen felnőtté válás, fontos döntések meghozatalának kényszere miatt.

2019. jan. 8. 10:30
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!