Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit szólnátok, ha az idén...

Mit szólnátok, ha az idén érettségiző 18 éves fiatok kijelentené, hogy ő inkább öngyilkos lesz, semhogy dolgozzon vagy továbbtanuljon?

Figyelt kérdés

2019. jan. 8. 08:13
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 21/87 anonim ***** válasza:
77%

Hú olvasom a válaszokat, szörnyűek!!

Se pofon, se ordítás, se semmi hogy képzeled, Szerintem.

A fiad valószínűleg el van keseredve a sok tanulnivalótól. Támogatásra és nem lecseszésre van szüksége, és akkor kijön ebből a nehéz helyzetből. Minden mással csak az ellenkezőjét éred el.

2019. jan. 8. 10:34
 22/87 anonim válasza:
85%
Lehet, hogy depressziós vagy valami problémája van.
2019. jan. 8. 10:43
 23/87 anonim ***** válasza:
20%

Megkérdezném, hogy miből akar megélni? Ha mondana alternatívát, ami számomra elfogadható, akkor hajrá. Még akár támogatnám is!

Ha nem mondana semmit, akkor mehetne vagy az utcára vagy a seregbe.

Mondjuk az utcára úgy tenném, hogy megkapná az öröksége rá eső részét. Egyben, kp.-ban.

2019. jan. 8. 10:53
 24/87 anonim ***** válasza:
16%
a #24 a tékozló fiút elengedé vala
2019. jan. 8. 10:56
 25/87 anonim ***** válasza:
15%
Elgondolkodnék azon, hogy vajon miért lett ő ilyen lusta? Én milyen hibát követtem el a nevelésében? Hogyan tudnám ezt helyrehozni?
2019. jan. 8. 11:04
 26/87 anonim ***** válasza:
33%

#21, Max akkor beszelunk panikrol ha addig egy barlangban elt. A 2 eves gyerekem is tudja hogy apu ha nincs otthon akkor dolgozni van.

Nem stresszeltem ilyen szinten sehol, es suli utan par hettel mar volt munkahelyem, nem pedig zsarolva hisztizzek a sultgalambert.

2019. jan. 8. 11:14
 27/87 anonim ***** válasza:
57%
Megkérdezném akkor hogy tervezi az életet. Ha azt hiszi rajtunk fog élösködni, akkor kapna egy sporttáskát, pár ezret és mehetne amerre szeretne. Mivel ugye 18, nem vagyok már köteles eltartani.
2019. jan. 8. 11:18
 28/87 anonim ***** válasza:
86%
Azért az is szép, hogy itt mindenki azzal példálózik, hogy 18 évesen már nem köteles eltartani a gyerekét. Eddig csak azért tűrtétek meg, mert a törvény kötelez rá, nem szeretetből, gondoskodásból, vagy nem is tudom, mert a saját gyereked, te hoztad létre...? Nem csoda, hogy ennyi elcseszett, depressziós ember van! Aki nem képes szeretni a saját gyerekét, az ne is szüljön, csak tönkreteszitek az életét.
2019. jan. 8. 11:40
 29/87 anonim ***** válasza:
77%

Miért gondolja rögtön mindenki, hogy ilyet csak egy lusta, semmirekellő ember mondhat?

Azért sok minden függ a beszédhelyzettől meg az illető stílusától, személyiségétől.

Én egyszerűen rühellek tanulni, egész életemben utáltam. Mégis általánosban és gimiben kitűnő vagy jeles voltam végig, volt, hogy a pótlapra kellett írni a dícséreteimet, kitűnő lett az érettségim és nem egyszer tettem ilyen kijelentéseket.

2019. jan. 8. 11:41
 30/87 anonim ***** válasza:
16%

80 -miből szűrted le, hogy nem szeretik a gyereket? nem szeretnék, ha nem dolgozna/nem tanulna/megöngyizne.

Végül is embert szerettek volna nevelni, nem egy gombát/hernyót

2019. jan. 8. 11:42
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!