Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogyan vegyem rá a szüleimet,...

Hogyan vegyem rá a szüleimet, hogy albérletbe költözhessek?

Figyelt kérdés

Egy másik városban tanulok, a bejárás nem megoldható a távolság miatt, így mindenképpen ott kell laknom. Jelenleg kollégista vagyok és gyűlölöm. A körülmények olyanok, amilyenek...gondolok itt pl. a kicsi szobára, a gyenge fűtésre vagy a szegényes felszerelésre. Ezeknek sem örülök és ezeket sem könnyű megszoknom, viszont talán mégis ez zavar a legkevésbé. Ami viszont nagyon zavar az az, hogy nincsen saját terem, nincsen saját szobám és nem tudok egyedül lenni. Normális a szobatársam, tényleg nincsen vele semmi probléma (pl. nem igénytelen, nem rumlis, nem lop stb.), viszont nem tudok vele kényelmesen együttélni. Nincs is bennünk semmi közös, nem tudunk beszélgetni egymással. Az is zavaró, ha pl. hangosan járkál, horkol, csörömpöl vagy telefonál, de már a puszta jelenléte is zavar. Reggeltől estig emberek között vagyok az egyetemen, egymás nyakában ülünk, állandó sutyorgás-nevetgélés-kiabálás van a fülemben és mikor hazaérek, akkor sem tudok egyedül lenni. Elegem van belőle, hogy mindig mindenben alkalmazkodni kell a másikhoz és 0-24 ott van valaki a nyakamban. Pluszban még ugye a szomszédos szobákból, a folyosóról is állandóan jön a zaj. Nem tudok normálisan tanulni, nem tudom kialudni magamat és amióta ott lakom szinte mindig van valami bajom... folyton meg vagyok fázva, émelygek, hányingerem van és már többször el is ájultam.

Úgyhogy egyre inkább azt érzem, hogy én ezt így nem bírom és ott akarom hagyni a kolit. Viszont a szüleim ennek annyira nem örülnek, mert a koli nagyon olcsó (10.000 forint) és mások is kibírják, akkor csak nem lehet olyan rossz stb.

2018. dec. 26. 15:57
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 71/81 anonim ***** válasza:
39%

Én is megéltem ezeket felért egy kínzással az itt jelenlévők többségének kutyát se szívesen adnék.

De ennyi erővel ha egyáltalán nem csinál gyereket megmarad a pénze és szépen feldughatja a seggébe.

És tényleg retkesek a buszok és sokrajtú a retardált.Kevés a stadion szerintem azért olyan igénytelen ez az ország s lepukkant akinek itt jó a közérzete az agyon abból amit szed és hála isten nem itthon dolgozok annyira megutáltam az országot.

De akk mi az elgondolás miért csinál valaki gyereket ? Mert aki szereti a gyerekekét az nem akkarja kínozni szerintem de kihogy..

2018. dec. 27. 14:30
 72/81 anonim ***** válasza:
32%

Kérdező!

ÉLET.

Ezt a helyzetet amit most élsz, úgy hívják, hogy ÉLET.

És az élet, az esetek 90%-ában Xopások sorozata!

Mi lesz később?

Mi lesz, amikor egy ótvar melód lesz, napi 12 órában?

Vagy egy főnököd, aki folyton leüvölt és/vagy a segged fogdossa?

Amikor szüleid melója bedől/meghalnak, és ott maradsz egyedül a pénzük nélkül?

Vagy amikor egy barom alkesz palid lesz, aki ver, és nem lesz hova menned?

Ez felkészít az életre! Anno ilyen volt a katonaság is, manapság meg félhomár ecsethajúak vagdossák magukat, hogy nem elég trendi YOLO az életük.

Aki szerint meg az, hogy nem bérelnek neki szobát gyerekkínzás, azt pofán röhögöm!

ÉLET, VALÓDI ÉLET!!! Üdv benne!

És igen, ez még SSSOOOKKKAAALLLLLLLLLLLL rosszabb lesz!

Komolyan!

2018. dec. 27. 14:44
 73/81 A kérdező kommentje:
Miért lenne törvényszerű, hogy az életnek sz*rnak kell lennie? Nem csak az az élet, ha szenvedsz és kínlódsz...
2018. dec. 27. 14:48
 74/81 anonim ***** válasza:
50%

Egyszer majd megérted ha itt hagyod az országot és lesz viszonyítási alapod.

Hogy Magyarok többsége kifejezetten egy kárörvendő gci és ha látja hogy más boldog azt nem fogja jó szemmel nézni ezt ne feledd.

Megtörtek mentálisan és ráfogsz jönni hogy már nem lehet rajtuk segíteni még ha alkarnál se.

És pontosan azért ilyenek mert őket is belekényszerítették ilyen helyzetbe és erre azt megoldást látják hogy más életét is megakarják csorbítani.

A magyar indentitással jobb ha nem azonosulsz s máshol sokkal rendesebbek az emberek és élhetőbb is az ország.

Én a hollandoknál vagyok el sem hinnéd milyen kedvesek.

Mondjuk eleve nagyon gazdag és nyitott gondolkodású ország de remélem egyszer megtapasztalod.

2018. dec. 27. 17:25
 75/81 anonim ***** válasza:

Tessék, a 74-es megadta a választ!

Költözz Hollandiába!

Ha apád holland lenne, venne neked laká...villát! Mert a hollandok isteni lények, téged meg a bunkó magyar apádék megtörnek!

Kész...

2018. dec. 27. 17:30
 76/81 anonim ***** válasza:
79%
2018. dec. 27. 17:36
 77/81 anonim ***** válasza:

76.-nak.

[link]

2018. dec. 27. 17:44
 78/81 anonim ***** válasza:

74!

A linkelt cikk ah általános és középiskolás gyerekekről szól. Valóban, rendkívül jó soruk van, itt lazább az iskola, mint Magyarországon. Az általános iskolában csam alap9kat adnak, egy másodikos középiskolás holland és egy 8.osztályos magyar gyerek tudásszintje azonos, más kérdés hogy a holland gyerek a maradék 2 évben ugyanúgy érettségi szintre jut el, mint a magyar a 4 év alatt.

2, Hollandiában rendkívül ritka, higy a szülő a foiskola/egyetem mellett anyagilag támogatja a gyereket. Itt épp nem szokás. Eleve 13 éves korától dolgozik a többség- Az én lányom pl héti ingyenes újságot hordott 2 évig, most szupermarketben arufeltolto 15 évesen, mindezt saját elhatározásból, mert ezt latja a barátaitól.

A szülők nem berelnek külön albérletet a gyereknek, studentenhuisben laknak a diákok, vagy utaznak szépen a vonattal. Pláne, hogy egy egyetemi varosban egy szobát annyiért lehet kivenni, amennyiért máshol egy 7 szobás hazat, árról nem is beszélve, higy szociális alapon 20-30 éves várólista van, a vrije sector pedig megfizethetetlen

Valóban, boldogabbak és kedvesebbek itt az emberek, de itt a mama hotel kb ismeretlen fogalom.

2018. dec. 27. 18:07
 79/81 anonim ***** válasza:
2018. dec. 27. 18:17
 80/81 anonim ***** válasza:

Nekem nincsen gyerekem, de őszintén szólva lesülne a bőr a képemről, ha 30 ezres farmerokat vennék magamnak(amit nőként is pénzkidobásnak tartok,mert 10 ezerért olyat lehet venni,ami tényleg nagyon jó minőségű és évekig bírja), meg kocsicsere, mert az előző túl rövid/hosszú(?), de a saját gyerekemnek meg nem fizetnék ki egy albérleti SZOBÁT.Vagy legalább a többszöri kérésére nem akarnék megegyezni vele, hogy rendben,menjen el dolgozni amennyire tud, és akkor pl. ha 50 ezer havonta a szoba rezsivel együtt, akkor adjon bele 20at.Én meg egy darab 30 ezres farmerrel kevesebbet veszek akkor havonta...

Valahol szerencsés helyzetben állsz kérdező, mert jó anyagi háttér van mögötted.Viszont pech, hogy a szüleid ilyen tekintetben Olcsó Jánost játszanak...

Azt megpróbálhatod,hogy ez az évet kihúzod valahogyan,és jövőre nem adsz be kolis jelentkezést,hiszen mint írtad, ha nem lett volna koli,szó nélkül fizették volna az albit.Vagy esetleg nagyszülőt lehet megkérdezi,nem támogatna-e havi 10-20 ezerrel(attól függ hány nagyszülőd hajlandó erre,minél több,annál jobban eloszlanak a költségek),és a többit te diákmunkával(heti 1 szombati diákmunka beleférhet).

Egyébként sajnálatos,hogy a szüleid megtehetnék azt,amit ma Magyarországon a legtöbb család nem, hogy kifizetik neked az albérletet(akár egy egész lakást is),és mégsem hajlandóak erre, még úgy sem, hogy te állításod szerint tényleg nem bírod a kolit,elájulsz,stb., tehát a mentális állapotodra is kihat a dolog.

2018. dec. 31. 21:53
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!