Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogyan vegyem rá a szüleimet,...

Hogyan vegyem rá a szüleimet, hogy albérletbe költözhessek?

Figyelt kérdés

Egy másik városban tanulok, a bejárás nem megoldható a távolság miatt, így mindenképpen ott kell laknom. Jelenleg kollégista vagyok és gyűlölöm. A körülmények olyanok, amilyenek...gondolok itt pl. a kicsi szobára, a gyenge fűtésre vagy a szegényes felszerelésre. Ezeknek sem örülök és ezeket sem könnyű megszoknom, viszont talán mégis ez zavar a legkevésbé. Ami viszont nagyon zavar az az, hogy nincsen saját terem, nincsen saját szobám és nem tudok egyedül lenni. Normális a szobatársam, tényleg nincsen vele semmi probléma (pl. nem igénytelen, nem rumlis, nem lop stb.), viszont nem tudok vele kényelmesen együttélni. Nincs is bennünk semmi közös, nem tudunk beszélgetni egymással. Az is zavaró, ha pl. hangosan járkál, horkol, csörömpöl vagy telefonál, de már a puszta jelenléte is zavar. Reggeltől estig emberek között vagyok az egyetemen, egymás nyakában ülünk, állandó sutyorgás-nevetgélés-kiabálás van a fülemben és mikor hazaérek, akkor sem tudok egyedül lenni. Elegem van belőle, hogy mindig mindenben alkalmazkodni kell a másikhoz és 0-24 ott van valaki a nyakamban. Pluszban még ugye a szomszédos szobákból, a folyosóról is állandóan jön a zaj. Nem tudok normálisan tanulni, nem tudom kialudni magamat és amióta ott lakom szinte mindig van valami bajom... folyton meg vagyok fázva, émelygek, hányingerem van és már többször el is ájultam.

Úgyhogy egyre inkább azt érzem, hogy én ezt így nem bírom és ott akarom hagyni a kolit. Viszont a szüleim ennek annyira nem örülnek, mert a koli nagyon olcsó (10.000 forint) és mások is kibírják, akkor csak nem lehet olyan rossz stb.

2018. dec. 26. 15:57
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 21/81 A kérdező kommentje:
Belefér a szüleimnek, arra a plusz 20-30 ezer forint segítségre sem lenne szükségük, mert ki tudnák fizetni a teljes költséget. Viszont nem akarják, mert 'jó az neked', 'más is kibírja'....
2018. dec. 26. 16:55
 22/81 anonim ***** válasza:
91%

Ha megtehetném anyagilag akkor fizetném az albérletet BIZONYOS FELTÉTELEK MELLETT:

-havonta legalább 20-30 ezret összeszedsz diákmunkából és beadod az albérleti díjba, hogy lássam nem csak hisztizni tudsz hanem tenni is azért amit akarsz

-nem romlik az átlagod, nem csúszol az egyetemen önhibádból

-vállalod hogy felére csökkentsem a mostani költőpénzedet.

Ha ezek nem tetszenek, mehetnél albiba de diákhitelből.

2018. dec. 26. 16:56
 23/81 anonim ***** válasza:
67%
Iszonyatmód elkényeztetett és életképtelen vagy..ilyen hiszti miatt hogy jajj zavar hogy más is létezik mellettem a szobában, én se fizetnék albérletet. Ha akarsz menni, old meg magad ne a szüleidet húzd le. Te semmit nem vagy hajlandó tenni, de a te igényeid legyenek kiszolgálva. Gondolom a szakod is olyan amivel majd nem kapsz munkát.
2018. dec. 26. 16:59
 24/81 A kérdező kommentje:

Jó, hát mondjuk eleve olyan feltételek vannak, hogy mivel csak a tanulás az egyetlen dolgom, ezért alap, hogy jól kell teljesítenem. A munkát már leírtam, nem tudom megoldani (amúgy igen, dolgoztam már diákmunkán többször is nyaranta). Zsebpénzt pedig eleve nem kapok, "csak" a szükségleteimet fedezik a szüleim.

Pfff.... Persze, hisztis meg elkényeztetett vagyok, munkanélküli utcaseprő leszek, hogyne. Elhiszem, hogy tetszik ez az ötlet, csak sajnos nem tudom, hogy mennyi köze van a valósághoz. Szerintem az egy alapvető emberi igény, hogy az ember szeretne magának egy közeget, ahol normális körülmények között tud élni. Ha egy putriban nőttem volna fel, ahol nincsen bevezetve a víz, villany, gáz és legalább tízen lakunk egy szobában, akkor valószínűleg most összetenném a két kezemet, hogy nem az utcáról kell behordanom a vízet vagy van saját ágyam. Viszont nem ez a helyzet. Ha az elkényeztetés, hogy többek között például volt saját szobám, ahol kényelmesen elfértem minden cuccommal, meleg volt, normálisan tudtam tisztálkodni stb., akkor el lettem kényeztetve, ez van. Ezek után, ne haragudj, de nem örülök annak, hogy most össze vagyok zárva egy idegennel egy olyan szobában, ami számomra minden csak nem komfortos.

2018. dec. 26. 17:10
 25/81 anonim ***** válasza:
72%

Ha annyira zavarnak a kollégiumi körülmények, akkor tegyél érte, hogy változzon a helyzeted, de az gyerekes lépés, hogy "anya, apa, lécci... akarok saját szobát! Pont, mint otthon, csak nélkületek, hogy olyan legyen, mintha önálló lennék!" Ha kell a magánszféra, akkor dolgozz meg az áráért és ne nyavalyogj, hanem találj éjszakai melót, tanuld meg beosztani az időt és becsülni azt, amit tesznek érted.

Megtanulhatsz alkalmazkodóbb és erősebb lenni, lehet még rosszabb helyzeted külön élve, huszadik zöldfülű kezdőként a munkahelyen és akkor már nem hívhatod anyát, hogy lécci fizess nekem másik helyet, mert itt nem tetszik.

2018. dec. 26. 17:14
 26/81 anonim ***** válasza:
78%
Igen alap emberi igény a saját közeg. Mint ahogy az is hogy felnőttként ezt ne apuciék finanszírozzák hanem magam teremtsem elő az igényeim kielégítésére fordítandó összeget. Te mindig csak a kifogásokat sorolod, miért baj az neked ha a szüleid is?
2018. dec. 26. 17:18
 27/81 A kérdező kommentje:

Szerintem pedig nincsen benne semmi gyerekes. Bármennyire is hihetetlenül hangzik, nem azért lakom külön, hogy verhessem a mellemet, hogy én milyen nagy lány vagyok és felnőtt, önálló, akinek nem kell anyuci, apuci stb., hanem azért, mert nincsen más lehetőségem. Ha tovább akartam tanulni, akkor az azzal járt, hogy el kellett mennem otthonról, mert ott nem volt semmilyen lehetőség. Bár bizonyára ez is az én hibám, hogy nem a Bözsi néni zöldségesében szeretném leélni az életemet. Ez van.

Jelenleg nem tudok mit tenni azon kívül, hogy a szüleimnek a fülét rágom, mert már leírtam többször, hogy nem tudok elmenni dolgozni, anélkül, hogy lerontsam az eredményeimet. Nem tartom magamat hülyének, mert azért sosem voltak rossz eredményeim, viszont ehhez az kellett, hogy bejárjak az órákra és tanuljak. Ahogyan az eszetlen bulizás közben nem fogsz szuperul felkészülni a zh-ra, úgy az árupakolás vagy a kasszázás közben sem. Ha el kellene mennem dolgozni, akkor egyszerűen nem tudnék teljesíteni, ami pedig megint nem lenne jó. Igen, sokan meg tudják oldani, sőt tudom, hogy itt ezen az oldalon meg aztán pláne mindenki egy superman, de én nem.

Igen, a szüleim fizetik a költségeimet, mint még rajtam kívül rengeteg más fiatalnak. Szerintem ebben nincsen semmi meglepő. Én pl. egyetlen egy olyan embert nem tudnék mondani az ismerőseim közül, akik ennyi idősen saját magukat tartják el... Ha a szülők meg tudják engedni maguknak, akkor szerintem nincsen ebben semmi kivetnivaló. A szüleim hozzáállásában pedig az zavar, hogy nincsen benne semmi következettesség, logika, sőt... Ők aztán mindenre nagyon 'allergiások', még az sem mindegy, hogy milyen színű a vaj csomagolása, nemhogy a minősége vagy a márkája. Annak tekintetében, hogy ennyire körülményesek és engem is így neveltek, valamint mivel tudom, hogy lenne rá pénzük is, engem igenis zavar hogy csak legyintenek egyet, hogy "neked jó lesz" és sz*rnak rá. Rosszul esik, hogy ennyire nem érdekli őket, hogy mi van velem.

2018. dec. 26. 17:30
 28/81 A kérdező kommentje:
A szüleimnek pedig annyi a kifogásuk, hogy "más is kibírja, te is kibírod"... Hmm, hát igen, ez egy nagyon kedves kis szülői vélemény, hogy ha másnak is sz*r, akkor legyen sz*r neked is drága kislányom. Ezért valóban hálásnak kell lennem. Amit eddig tettek értem azért igenis hálás vagyok, viszont ezért speciel sajnos nem tudok.
2018. dec. 26. 17:34
 29/81 anonim ***** válasza:
83%

Fősulin először koliban laktam, aztán albérletben. Mivel egymagam nem tudtam volna megfizetni az albérlet árát, így többen béreltünk egy lakást. Így olyanokkal laktam, akivel jól kijöttem, viszont rühelltem azt, jogy nem lehetek soha egyedül.

Kibírtam azt a pár évet.

Ha ennyire vacak a helyzet, mondd el nekik, hogy nem szereted a mostani lakhatásodat. Ha megtehetik, hogy fizetik a lakás bérlését, akkor remek. Ha nem, akkor keress munkát és fizesd saját pénzből. Arra készülj fel, hogy nagyon magasak a bérleti díjak. Esetleg keress valakit, akivel közösen bérelhetnél olyan lakást, ahol lehetne legalább egy kis külön szobád.

De tapasztalatból mondom, hogy azt a pár évet ki lehet bírni. Azt az összeget, amit most az albira költenél, inkább tedd félre.

2018. dec. 26. 17:36
 30/81 anonim ***** válasza:
41%

Most ha a legtöbb ember úgy gondolkozna mint a zsidók Akik legalább segítik egymást!!

És tudják hogy a legfontosabb a tanulás.

Meg eleve nem kényszerítik nyomorult élet körülmények közé a gyereket.S tudják milyen meghatározó az anyagi lét..

Én nem is tudom a magyar emberek többsége miért gondolja azt hogy gyertek kell vállalni h nincs meg hozzá minden.

Vagy ez mert ez látják ?

Vagy kínlódás gondolják normálisnak?

Általános megfigyelésem h a magyarok többsége képtelen olykor a legalapvetőbb szükséglet biztosítani a normális létezéshez de gyerektől meg elvárja hogy boldoguljon.

És ezt alávetően mindenki normálisnak gondolja ami folyik Magyarországon.Vagy itt bármit meglehet etetni az emberekkel mert azt látják hogy mások is azt eszik s teszik.

Ami ebben az országban folyik a katasztrófa szó az talán kifejezi ....

2018. dec. 26. 17:52
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!