Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogyan vegyem rá a szüleimet,...

Hogyan vegyem rá a szüleimet, hogy albérletbe költözhessek?

Figyelt kérdés

Egy másik városban tanulok, a bejárás nem megoldható a távolság miatt, így mindenképpen ott kell laknom. Jelenleg kollégista vagyok és gyűlölöm. A körülmények olyanok, amilyenek...gondolok itt pl. a kicsi szobára, a gyenge fűtésre vagy a szegényes felszerelésre. Ezeknek sem örülök és ezeket sem könnyű megszoknom, viszont talán mégis ez zavar a legkevésbé. Ami viszont nagyon zavar az az, hogy nincsen saját terem, nincsen saját szobám és nem tudok egyedül lenni. Normális a szobatársam, tényleg nincsen vele semmi probléma (pl. nem igénytelen, nem rumlis, nem lop stb.), viszont nem tudok vele kényelmesen együttélni. Nincs is bennünk semmi közös, nem tudunk beszélgetni egymással. Az is zavaró, ha pl. hangosan járkál, horkol, csörömpöl vagy telefonál, de már a puszta jelenléte is zavar. Reggeltől estig emberek között vagyok az egyetemen, egymás nyakában ülünk, állandó sutyorgás-nevetgélés-kiabálás van a fülemben és mikor hazaérek, akkor sem tudok egyedül lenni. Elegem van belőle, hogy mindig mindenben alkalmazkodni kell a másikhoz és 0-24 ott van valaki a nyakamban. Pluszban még ugye a szomszédos szobákból, a folyosóról is állandóan jön a zaj. Nem tudok normálisan tanulni, nem tudom kialudni magamat és amióta ott lakom szinte mindig van valami bajom... folyton meg vagyok fázva, émelygek, hányingerem van és már többször el is ájultam.

Úgyhogy egyre inkább azt érzem, hogy én ezt így nem bírom és ott akarom hagyni a kolit. Viszont a szüleim ennek annyira nem örülnek, mert a koli nagyon olcsó (10.000 forint) és mások is kibírják, akkor csak nem lehet olyan rossz stb.

2018. dec. 26. 15:57
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 11/81 A kérdező kommentje:

Én abszolút tisztában vagyok vele, hogy drágább, a környéken kb. 100.000-120.000 forint az albérleti díj, plusz a rezsi és az egyéb költségek, amik jelenleg is megvannak (pl. utazás). Mikor jelentkeztem az egyetemre, akkor utánanéztünk minden lehetőségnek, mert nem gondoltuk, hogy kapnék helyet a koliban (a szociális hátterünk miatt). Jól állunk anyagilag, a szüleim ki tudnák fizetni az albérletet is, csak így nem szeretnék, mert van más, olcsóbb lehetőségem is. A szüleim pont azok a típusok, akiket minden zavar és minden kis apróságra háklisak pl. nem tudnak aludni ha a Hold fénye bevilágít az ablakon, 23-24 fok alá sosem mehet a hőmérséklet, nem mindegy, hogy milyen sorrendben teszed be a tányérokat a szekrénybe stb., szóval azt vártam volna tőlük, hogy megértik a helyzetemet. Viszont mivel nem ők laknak ott, ezért őket pont nem zavarja, ha pl. nincsen meleg víz vagy fűtés vagy, ha nem tudok normálisan tanulni, mert mindenki ordibál körülöttünk és így tovább.

Ha albérletbe költözhetnék egy vagy két lakótárssal, ahol lehetne egy saját szobám, akkor ezerszer jobban érezném magamat. Félre tudnék vonulni, ha éppen nem akarom a körömlakklemosó szagát szagolni vagy egy órán át azt hallgatni, hogy éppen mi történt az XY-nal... Nem kellene kerülgetni a másikat, nem kellene mindig mindenben megkérdezni a másiknak a véleményét vagy azon egyezkedni, hogy még egy órát hadd égessem a kislámpát, mert tanulni szeretnék vagy hadd üljek le az asztalhoz vacsorázni stb., stb. Ez nekem egyszerűen sok, hogy össze vagyunk zsúfolva egy kis lyukba. Arról nem is beszélve, hogy ez már a harmadik szobám szeptember óta, mert állandóan pakolgatnak minket egyik szobából a másikba...

2018. dec. 26. 16:24
 12/81 szántóvető ***** válasza:
38%

én nagyrészt kisebbséggel kerültem egy szobába,és voltunk 12-en szóval ne nyavalyogj.

egyébként beszélj velük,mondd azt h nem tudsz tanulni és meg fogsz bukni.ez az ájulás azért durva,gondolom hívtak hozzád mentőt és kivizsgáltak.

2018. dec. 26. 16:28
 13/81 anonim ***** válasza:
20%

Időpont ma 16:12

Magyarországon tanultam egy olyan iskolában ami olyan volt mint amit a kommunizmusban építettek és azóta egy forintot nem költöttek rá.(2006)

S a koli is.A tanároknak se színvonala valaki politizált meg nem dolguk csinálták.

Nyomasztó volt az egész.

Angliába bár Angiát annyira nem ismerem de mondjuk Osztrákba van színvonal.Ott nem hiszem hogy úgy kormol egy tömegközlekedési busz h majd megfulladsz .Vagy a diákmunkát is megfizetik szerintem.Meg talán az oktatásnak valami minősége is csak van de legalább nyelvet tanul de Magyarország mindegy is......

2018. dec. 26. 16:29
 14/81 A kérdező kommentje:
Nekem nincsen rá pénzem, szóval nem, én nem tudnám magamnak fizetni. Tudom, hogy én vagyok a világ szégyene, mert mindneki képes rá stb., stb....de én jelenleg nem tudnék az egyetem mellett dolgozni. Nem lehet tudni, hogy mit fog hozni a következő félév, de eddig minden egyes órámra be kellett járnom és nem lehetett hiányozni. Csomót kellett készülnöm óráról órára, pl. volt olyan tárgy, amiből minden órán tesztet írtunk és több olyan órám is volt, amikre szintén minden alkalommal készülni kellett (pl. beadandó, előadás készítése). Emellett pedig tanultam is a zh-kra. Nekem emellett sok lenne még dolgoznom is, bevallom. Lehetséges, hogy később majd jobban belerázódom vagy lazább lesz, de jelenleg szerintem nem érné meg kockáztatni. Szerintem a szüleim annak sem örülnének, ha áttennének önköltségesre, a több százezer forintos tandíjjal...
2018. dec. 26. 16:30
 15/81 anonim ***** válasza:
90%
Te fizetnéd az albit, vagy a szüleid? Vagy fele-fele?
2018. dec. 26. 16:39
 16/81 A kérdező kommentje:
A szüleim.
2018. dec. 26. 16:40
 17/81 anonim ***** válasza:
0%

Pedig erre van megoldás és sok fősulis lány él is vele.

PASI

Keress egy pasit, akihez oda költözhetsz. Nyilván nem egy csóró, ecsethajú 19 éve majmot, hanem egy FÉRFIT.

2018. dec. 26. 16:43
 18/81 anonim ***** válasza:
61%

Egy ilyen csekély kényelmetlenség elhárítása valóban minimum 10szeres ár. Az a baj szerintem nem tudod elképzelni mit is jelent 100-150 esetleg 200ezer ft. 100ezer az szinte semmi, de megdolgozni érte... Van aki a belét kihajtja 100ezer ft-ért egy hónapon keresztül.

10ezerért van tető a fejed fölött, van fűtés (ha fázol gondolom fentebb tudsz öltözni), van víz. Még ha ételre költened is kell, akkor is szerintem 10ezer az remek. De ha 10ért találsz albit, akkor szerintem a szüleid bele mennek.

Nem tetszik a dolog?? Lehet menni diák munkára és fizeted magadnak az albérlet egy részét és meg is van oldva a dolog.

2018. dec. 26. 16:44
 19/81 anonim ***** válasza:
100%

Kérdező, marha egyszerű, mondd el a szüleidnek, hogy ez és ez van, ennyiért van albérlet, ami nem drága és neked is jó, tudják-e finanszírozni.

Nem kell ezt túlragozni. Vagy belefér nekik vagy nem.

Na meg ugye te is elmehetnél simán diákmunkára, havi 20-30 ezret bármivel meg lehet keresni, kiegészítésnek akár plazmaadással is, ha van a városban erre lehetőség.

Egy szoba meg biztos még olcsóbban kijönne.

2018. dec. 26. 16:49
 20/81 A kérdező kommentje:

17-es Köszi, hát ilyen jellegű megoldások nem érdekelnek.

18-as Én nem mondtam, hogy kevés lenne az a pénz, tudom, hogy mit jelent. Valamint igen, baromi olcsó a kollégium, csak éppen számomra élhetetlen. Otthon éltem 19 évig, normális körülmények között, amikhez hozzá is szoktam. Most pedig elvárják tőlem, hogy vígan és boldogan éljek egy olyan helyen, ahol még a szobatársam szuszogását is hallom, nemhogy a csapkodást, kiabálást, csörömpölést, hideg van, gyakran nincsen meleg víz sem és nincsen egy nyugodt perce sem az embernek. Mint mondtam, nem tudok elmenni dolgozni az egyetem mellett anélkül, hogy lerontanám az eredményeimet, amit pedig szintén nem szeretnék.

2018. dec. 26. 16:53
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!