Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért gondolja, hogy attól jó...

Miért gondolja, hogy attól jó szülők, hogy mindent megadnak a lányuknak? Mit csinálhatnék, hogy lássák, ezzel maguk alatt vágják csak a fát?

Figyelt kérdés

A nővéreméknek van egy 13 éves lányuk, és rettenetesen elkényeztették, bármit kitalál a lány, megkapja. A bármi alatt nem azt értem, hogy mondjuk a Sparban kinéz valamit párezerért, hanem 40 ezres cipő, mindig új telefon, táblagép, minden nap éttermezés, sütizés, stb. Ha megengedhetnék ezt maguknak, azt mondanám, hogy szívük joga, mi is a legjobbat akarjuk a gyerekeinknek. De ők albérletben élnek (1,5 szobás panel, tehát semmi luxus), a gyereknek hitelre vásárolják a tv-t, telefont, most éppen eladták az egyik autójukat, mert annyira megszorultak anyagilag... De közben mesélik nagy boldogan, hogy mennyi ajándékot kap a gyerek karácsonyra, a "mikulás is bőkezű volt". Tavaly ugyanez volt, hogy iPhone-t kapott karácsonyra, január végén már tőlünk kért kölcsön a tesóm, hogyha később kerülne a számlájára a fizetés, legyen pénzük kajára. Nyáron is, hogy mennek nyaralni, be is lett fizetve, de éppen költőpénzük már nem volt, akkor anyuék adtak nekik. És igen, felmegy bennem a pumpa, mikor a gyerekük az 5. Nike cipőt kapja csak ebben a félévben, de közben nekem panaszkodik, hogy mennyire nincsen pénzük, és ha mondom, hogy spórolni kéne talán, akkor fel van háborodva, hogy mégis hogy, mikor a gyerek napi étkezése 2000-3000 ft, mit spóroljon, ne engedje, hogy egyen?! Meg hogy nem azért szült, hogy azt mondja a gyereknek, hogy nem.

De szerintem egy 13 (közel 14) éves gyerek már felfogja, hogy mondjuk heti 1-szer lesz étterem, Meki, vagy akármi, és 2 pár sportcipőt kap csak, meg nem a legújabb TV-je lesz mindig. Akkor egy szavam sem lenne, ha nem tőlünk kéregetnének "kölcsön", és nem azt látnám, hogy ők, mint szülők lemondanak mindenről (de tényleg mindenről), hogy a lányuk kétkézzel szórhassa a pénzt.

2018. dec. 7. 20:19
1 2 3 4
 31/33 anonim ***** válasza:
100%

Az én szüleim is ilyenek voltak, bár nekünk az autót azért nem kellett eladni, de anyám nagyon sokszor vett nekem cuccokat, miközben neki alig volt, holott megkértem rá, hogy ne tegye, nyilván szívesen fogadom, de nem muszáj mindent megvenni nekem. Ezzel csak azt akarom mondani, hogy nem feltétlenül a gyerek a hibás, sőt.

Valószínűleg a nővéred nem tudja másképp kifejezni a szeretetét, meg fél, hogy a gyereke "lemarad" a többiektől, ha egyszer nem mehet el sütizni, bár kétlem, hogy ez mindennapos dolog lenne a mai 14 évesek között, ahogy írtad.

Amúgy meg akkor ne adj nekik pénzt, de az nem a te dolgod, hogy mire költik a sajátjukat. Engem is zavarna, ha a testvérem beleszólna, hogy mit vásárolok meg és mit nem a saját pénzemből.

2018. dec. 8. 17:24
 32/33 anonim ***** válasza:
Itt szerintem a fo gond nem az, hogy a gyereket elkenyeztetik (persze a kislany baromira megissza majd a levet..) hanem hogy a tesodek nem ismerik mi a mertek, vagy hogy addig nyujtozkadjanak ameddig a takaro er, de legfokeppen butak... ugyanis en sem vagyok egy anya tipus gyerekem sincs, de azt tudom hogy nem szabad ezt csinalni... pszichologiat kene valahogy tanulniuk, hogy kicsit gondolkozzanak...
2018. dec. 10. 01:45
 33/33 anonim ***** válasza:
9%

Aki azzal jön, hogy a kérdező irigy, mert a tesója bezzeg megteremtette a jót magának, az úgy mégis miről beszél????

Kórincsálni kell a pénzért hogy a gyereknek legyen ezredik cipő, meg süti, meg meki.... Húúú de megteremtette tényleg. Ez ám az irigylésre méltó élet. Édes Istenem mennyi hülye jár erre az oldalra.

Ha nektek ez jeleni a jómódot, meg a nem proliságot, amit irigyelni kell, akkor nagyon sajnállak titeket, jó vacak életetek lehet.

2018. dec. 10. 15:06
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!