Miért gondolja, hogy attól jó szülők, hogy mindent megadnak a lányuknak? Mit csinálhatnék, hogy lássák, ezzel maguk alatt vágják csak a fát?
A nővéreméknek van egy 13 éves lányuk, és rettenetesen elkényeztették, bármit kitalál a lány, megkapja. A bármi alatt nem azt értem, hogy mondjuk a Sparban kinéz valamit párezerért, hanem 40 ezres cipő, mindig új telefon, táblagép, minden nap éttermezés, sütizés, stb. Ha megengedhetnék ezt maguknak, azt mondanám, hogy szívük joga, mi is a legjobbat akarjuk a gyerekeinknek. De ők albérletben élnek (1,5 szobás panel, tehát semmi luxus), a gyereknek hitelre vásárolják a tv-t, telefont, most éppen eladták az egyik autójukat, mert annyira megszorultak anyagilag... De közben mesélik nagy boldogan, hogy mennyi ajándékot kap a gyerek karácsonyra, a "mikulás is bőkezű volt". Tavaly ugyanez volt, hogy iPhone-t kapott karácsonyra, január végén már tőlünk kért kölcsön a tesóm, hogyha később kerülne a számlájára a fizetés, legyen pénzük kajára. Nyáron is, hogy mennek nyaralni, be is lett fizetve, de éppen költőpénzük már nem volt, akkor anyuék adtak nekik. És igen, felmegy bennem a pumpa, mikor a gyerekük az 5. Nike cipőt kapja csak ebben a félévben, de közben nekem panaszkodik, hogy mennyire nincsen pénzük, és ha mondom, hogy spórolni kéne talán, akkor fel van háborodva, hogy mégis hogy, mikor a gyerek napi étkezése 2000-3000 ft, mit spóroljon, ne engedje, hogy egyen?! Meg hogy nem azért szült, hogy azt mondja a gyereknek, hogy nem.
De szerintem egy 13 (közel 14) éves gyerek már felfogja, hogy mondjuk heti 1-szer lesz étterem, Meki, vagy akármi, és 2 pár sportcipőt kap csak, meg nem a legújabb TV-je lesz mindig. Akkor egy szavam sem lenne, ha nem tőlünk kéregetnének "kölcsön", és nem azt látnám, hogy ők, mint szülők lemondanak mindenről (de tényleg mindenről), hogy a lányuk kétkézzel szórhassa a pénzt.
Nem tetszik a válasz az igazság és egyből jön az ego és személyeskedés. Pedig irigy vagy erröl szol h ö gyereke mindent meg kap,tied meg semmit max késobb megdolgozik érte.. és 18 évesen mehet albérletbe mert onnantól albérlo lesz az ilyen anyáknál a gyerek az enyém is ilyen volt,mint te minden megnyilvánulásod rá emlékeztet. És remélem a nővéred ezt olvassa és rájön h gerinced se sok van h itt áztatod a családját a szemébe meg gondolom nyali ájatos manoskodás van,és annál több ego és irigység.. Tanácsom ne add kölcsön a pénzedet,ilyen irigy fel hánytorgato testvértől semmi se kéne. A pofám leszakad.
36N
Zara a gyerekeidnek---- Aztán szidod a növéredet.
Nevetséges.. Dolgozo magyarnak nincs pénze zarára.. Ez meg kamukérdes a pasis kérdesnél is ugyan ez a negédes stilusod volt minden választolót lehordtál nullára pontoztál,és ott is vadáskodtál h mindenki azonos regisztrácio,csak mert nem tetszettek a válaszok.
58N
A Zara azért nem aranyárban árulja a ruhákat, kicsivel van a H&M felett árkategóriában szerintem. Bár érdekes, hogy szerinted a turkálós ruha ciki, és lenézendő, a Zara viszont olyan árkategória, amit a dolgozó magyar nem engedhet meg.
Milyen pasis kérdés? Komolyan nem értelek, összevissza beszélsz, csapongsz. Először még valami szomszédról beszéltél, meg 3 műszakos dolgozó prolinak mondtál, utána azzal jöttél, hogy személyeskedek, most pedig negédes vagyok?
Az azonos regisztrációd pedig látszik, ugyanis "érdekes", hogy hirtelen megjelenik itt két ennyire indulatos nő, akik nem értik a problémát, és engem vádolnak, hogy milyen rossz ember vagyok, szörnyű élete van a gyerekeimnek és ugyanolyan stílusban írnak, süt a válaszukból az agresszió és az elfolytott düh. Attól, mert különböző életkort írsz a szövegeid végére, ugyanaz a személy maradsz.
Semmi közöm a 61 es szomszédoshoz.. Attol mert van több ugyan olyan százaléku válaszoló vagy nem ért valaki veled egyet az nem biztos h ugyan az főleg h a 36N 69 es % u,csak ehhez értelmi szint is kell sajnos hogy valaki felfogja,mert csak a magáét szajkozza és csak az jo ami számára megfelelő támogato válasz,nem fogom a nővéred szidni mert erre megy ki ez,h 100 an elszidjuk hogy milyen rossz szülő,szidd tovább a növéredet.. Amugy meg kamunak tartom még mindig.. Tul átlátszo a sok morzsa elszorás amire biztos rá harap a nép és a mai hasonlo kamuknál felbukkanó negédes stilus h mindenki hülye csak te vagy helikopter..
58N
Én úgy gondolom, az ég világon SEMMI közöd nincs a nővéred neveléséhez. Ne adj kölcsön neki, ennyi az egész. Egyébként a Te stílusod felháborító. Mi az, hogy “talán nálunk takarítasz?”... nagyon nagyképü vag egy anonim oldalon, ahol köztudott, hogy mindenki azt mond, amit akar. Ha tényleg olyan körülmények közt élnél, mint ahogy állítod, nem beszélnél akkora sületlenségeket, hogy luxus nike cipőt venni..az egy középkategóriás sport márka. Nem luxus. A zarában gyerekcuccokat venni sem luxus. Nem hiszem, hogy a legújabb TV-t veszik, gondolom arról sincs fogalmad, hogy melyik a legújabb, de megsúgom, hogy az eladott kocsi ára nem fedezné. Egyébként, aki eladja az “egyik” kocsit, mert megszorult az nem szegény...ha anyukád ad nekik pénzt, az az Ő dolga, nem a tied. Felnőtt ember, azt tesz amit csak akar. Ha te nem adsz, szíved joga. De semmi közöd ahhoz, hogy mit csinálnak, mire költenek. Azt meg, hogy te a tökéletes kis életedben, a saját házadban a 48 diplomáddal és a tökéletesen nevelt normál értékrendü gyermekeiddel annyira unatkozol miközben a takarítónő körbeporszívóz, hogy kilométeres kérdést írsz ide ki a testvéredről, több mint nevetséges. Ha valóban jót akarnál és érdekelne a jólétük, leülnél édesanyáddal, majd közösen a nővéreddel és személyesen beszélnétek ezt meg. Az lenne a segítség. Nem az, hogy anonim oldalakon szidod. Jobb lesz neked ha ideírják 50-en, hogy micsoda p*csa a tesód? Mosolyogva alszol el a high fashion black friday-os hálóingedben? Vagy annyira unatkozol, hogy vitatkozni akarsz valakivel? Vidd el a csodacsemetéidet mekibe meg lovagolni, hisz az nem drága sport, had kérjenek a kis drágák póniloval a jézuskától, hisz az normális:) nálatok minden az!!! Vagy csak egyszerűen éjjel fél egykor kommentelés helyett sz*xelj egy jót a jól kereső jogász férjeddel hátha attól nem leszel ilyen savanyú aggodalmaskodo fa*ina.
Ja és légyszíves most találd ki, hogy én az előző két kommentelő vagyok, csak újra regisztráltam 😃
Kérdező ne foglakozz a 61%ossa nem százas. Vagy a nőket vagy a normális emberekrt szidja. Stílusából egy 16 éves akit a való életben letoj mindenki a saját szülei is és itt akar fontosnak látszani, és frusztrálja hogy itt se sikerül.
Èn neked adok igazat. Ne adj nekik kölcsön, oldják meg. Én is megadok a gyerekenek mindent ésszerű kereteken belül de adósságba nem vagyok hajlandó verni magam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!