Én vagyok a hisztis?

Figyelt kérdés
Tényleg olyan nagy elvárás lenne hogy mire haza jövök suliból legyen itthon valamilyen kaja? Itthon van anyukám egész nap az 1 éves hugommal. Amikor mondtam neki gunyosan azt válaszolta hogy akkor vigyem magammal a hugomat iskolába és akkor lesz főzve. Meg hogy én könnyen beszélek "csak" iskolában vagyok. Azt nem érti meg hogy milyen fárasztó és hogy rengeteget kell tanulnom. És hogy Ő mindig ad reggelire 200 forintot..amivel jól megvagyok de more haza érek éhes vagyok. És elegem van már abból hogy suliból haza jövök, kimegyek a boltba és 4-kor eszek..Ezt nem lehet megérteni? Vagy ez csak tényleg hiszti? 16L
2018. nov. 8. 15:15
1 2 3 4 5 6 7 8
 61/74 anonim ***** válasza:
50%

"Nem tudom, en sose varnam el a pasitol hogy fozzon, foleg mert a legtobb nem is tud!"

Lehet, hogy azok a nők se tudnak, akiket nagyban szidsz.

"De persze konnyebb mar mindent a pasikra fogni, mintha az ma mar nem is lenne erdem, hogy eltartja a feleseget es a 3 gyereket!"

Most essünk hasra, hogy az egyéves gyerekét méltóztatik eltartani? A felesége meg egyrészt kap gyedet, másrészt a kettejük gyerekével van otthon, tehát átvállalta a férfitól a ráeső részt is a gyereknevelésben.

2018. nov. 8. 23:18
 62/74 anonim ***** válasza:
80%

Én most hasfájós 2 hónapossal vagyok itthon (szóval nem egy "etetem altatom pelenkázom baba" hanem olyan aki 30-40 perceknél többet napközben nem alszik, sokat kell tornáztatni maszírozni a hasát, nyugtatni ha fájdalma van) de azért nem lehetetlen megoldani a főzést. (mondjuk nálam ez prioritást élvez a takarítással szemben)

Már kifigyeltem, hogy reggeli szoptatás után kb 6-tól van esélye leginkább, hogy békésen alszik így ahelyett, hogy ágyban maradnék olyankor főzök. Ha felkel (mert szélgörcse van) vagy karikás kendőben magamra kötöm, vagy autós hordozóban felrakom magam mellé, és éneklek neki beszélgetek hozzá míg főzőcskézek. (nem lesz meg egy 4 fogásos menü, de egy lasagne vagy valami rakott étel gyorsan megvan, és azt lehet úgy előkészíteni, hogy mire párom hazaér csak be kell rakni a sütőbe és akkor még friss is)

A takarítással én úgy vagyok, hogy nyilván az alapdolgokat az ember megcsinálja de ha a porszívózás kedd helyett csak szerdán jön össze (akkor mondjuk jobban alszik a pici) akkor szerdán csinálom...

Persze van, hogy nyűgösködik, de azt nem tudom elképzelni, hogy némi nyugtatás után ne tudjon legalább 10-15 perceket ellenni ha nincs ölben/cicin "csak" beszélek hozzá.(Mármint hallok ilyen anyukákról akik a "jóanyaság" nevében annyira rászokatták a a babát arra, hogy csak akkor nem üvölt ha anyuka mellette fekszik az ágyban és egész nap babusgatja játszik vele. Még ha van is ilyen időszak, hosszú távon szerintem a gyereknek sem jó, ha egyáltalán nem tudja magát az anyja nélkül elfoglalni legalább egy kis időre anélkül, hogy kiborulna.)

A másik, hogy előre meg kell tervezni a heti menüt így párom előre akár nagyobb tételben tud olcsóbban vásárolni. (az pl az ő dolga) Szóval a munkamegosztás sem mindegy.

2018. nov. 9. 03:44
 63/74 anonim ***** válasza:
88%

Nem vagy husztis, az anyukád kényszeres, hogy minden nap ennyi időt szán es van is ideje takarítani, kaja meg nincs.

Igénytelen és nem is túl okos, hogy a fejlődésben levő gyerekeinek nem biztosítja a tápláló egészséges étkezést, de suvickol eszetlenül.

Nem tudom mit tehetnél nyílvánvaló, hogy túlvállalta magát ennyi gyerekkel és fontosabb a takarítási késztetése, mint az étkezésetek.

Szomorú...

2018. nov. 9. 10:54
 64/74 anonim ***** válasza:
70%
56 ha nálatok lekozmal az ebéd a hiba az ön készülékben van. Te valamit nagyon rosszul csinálsz, de nem baj, vannak szerencsétlen háziasszonyok is. Plusz van egy férjed is, és a kérdező anyjának is. Az nem kifogás hogy sokat dolgozik. És a gyerekneveles? Az 0-24 óra munka. Alapból nem házasodtam volna össze ilyen férfival aki szerint neki elég csak ledolgozni a kötelezőt a munkahelyen aztán hazamegy terpeszkedni. Férjemmel mikor jártunk látható volt, milyen a felfogása ilyen téren. Munkamegosztás volt. Ezt látta otthon szüleitől is, ezt alkalmazta ő is. Mikor osszekoltoztunk fel volt osztva ki mit csinál, plusz voltak közös dolgok mint pl a mosogatás, amit felvaltva, mikor ki csinált meg. Osszehazasodtunk, született gyerekünk, és bizony nem változott meg ez sem. Pedig ő is dolgozott sokat. Mégis minden nap munka után azonnal vált engem a gyereknél. És nem azért mert én megkerem rá, hanem mert ő szeretne vigyázni rá, foglalkozni vele. Mert az ő gyereke is. És szereti. És bizony minden nap ilyenkor kezdődik nekem a második műszak ahogy hívni szoktam, ő játszik a gyerekkel, én meg megyek mosni, vasalni, főzni. Nem hiszem el hogy más férj pedig annyit nem tud elvallalni hogy munka után 2 órát vigyázzon a GYEREKERE mert az övé is igen, hogy esetleg a nő tudjon is csinálni valamit otthon. Férjem is el van képed e mikor munkahelyen más férfiaktól hallja hogy ők bizony mennyire nem segítenek otthon a gyerek körül, ők ugyanúgy élik az életüket mint gyerek előtt. De ez a nők hibája. Mert hagyjátok. Mert ennek ellenére mégis osszealltok ilyen férfiakkal. És még szültök is nekik. Aztán meg sirtok hogy nincs segítség.
2018. nov. 9. 11:16
 65/74 anonim ***** válasza:
30%
Kicsit mindkét oldalt megértem. Én 16 éves korom óta főztem 6 főre, mert anyukám sokat betegeskedett. Mellette leérettségiztem, dolgoztam, levelezőn fősulit végeztem. Most itthon vagyok 1,5 éves kislányommal. Extrém rossz alvó. Ha nap közben alszik, akkor végig mellette kell feküdni, mert ha felkelek, akkor kipattan a szeme és nem alszik tovább. Ettől függetlenül nincs olyan, hogy nincs itthon főtt étel. 2-3 naponta főzök. A takarítással néha elúszok egy kicsit, de soha nem esz meg minket a kosz és a szekrényben is mindig van tiszta ruha. Szóval szerintem le kellene ülnötök és megbeszélni, hogy miben tudnál segíteni, hogy neki is könnyebb legyen, és te is rendes ételhez juss minden nap. De ha hazaérsz és rögtön ráförmedsz, hogy miért nincs, kaja akkor ö is ingerült lesz veled. Csak nyugodtan.
2018. nov. 10. 12:27
 66/74 anonim ***** válasza:
47%

64es, de te dolgozol, nem terpeszkedsz otthon mint a kérdező anyja. Az megint más. Ha mindkét fél dolgozik, akkor természetes hogy a házimunka és a gyereknevelés közös. Ám ha a férj munkahelyen dolgozik, a feleség meg otthon, akkor mindenki végezze szépen a saját dolgát. Gondolom senki nem megy besegíteni a férje munkahelyére hogy levegye a terheket a válláról igaz?Nos, akkor mi jogon várják el ezt fordított esetben?

Persze, az ő gyereke is, játsszon vele ha otthon van, de nehogy már még a házimunkát is ő csinálja.

2018. nov. 10. 16:36
 67/74 anonim ***** válasza:
50%
Az apukànak ugymond 4 gyereket kell eltartani... mert ugye a csed/gyed csalàdi potlék nem igazàn elég mindenre. Nyilvàn ha mondjuk 12 óràban dolgozik akkor nem az ő dolga hogy főzzön munka utàn. Természetes, hogy amig mindkét fél dolgozik akkor munkamegosztás van. De itt anyuka otthon van. Nekem is van egy 2 hónapos picim. Szinte minden nap főzök, nincs kosz, gyerkőc ellàtva, bàr tény és való nem hurcolom egész nap. Ha fennt van mikor főzök takaritok jol elvan a babyhordozoban addig. Es szerintem nem egy 16éves dolga, hogy főzzön. Jó, néha csinàlja meg, tanulja azt is. De ne nap mint nap. Nem vagy hisztis. Anyàd valószínű nem szeret főzni. Vannak ilyen nők sajna.
2018. dec. 20. 14:27
 68/74 Coffelia ***** válasza:
57%

A hozzászólók 90 százaléka ontja az áldast az anyára, folyamatosan abban a tévhitben, hogy két gyereke van, holott a 16 éves kérdezővel együtt négy, tehát egy hatfős családot próbál a felszínen tartani úgy, hogy az apa alig van jelen.

Kérdező, amikor az anyukád otthon van, nem csak "babázik" az egyéves kistesóddal. Valószínűleg ő tartja fejben a 3 nagy gyerek különóráit, hogy mikor kell az alsósnak tejfölöspoharat és wc-papír gurigát vinnie technikára, hogy mikor kell ebédeket fizetni, ő megy postára, adja fel a csekkeket, diktálja be az óraállásokat, jár 3 gyerek szülői értekezletérw, fogadóóráira, gondol a szülinapokra, rendeli rá a tortát, megszervezi a kisebbek zsúrjait, meghívásokkor a barinők kis ajándékát. 6 emberre mos, van egy négytagú, nagyon közeli baráti család a környezetünkben ahol napi minimum 2x indítanak mosógépet plusz ugyanannyiszor a szárítógépet, utána válogatni és hajtogatni kell. 6 ember után takarít, 6 emberre igyekszik ruhát venni (esetleg 5)...

Szóval az, hogy nincs meleg vacsora... ehh...

Én egyke vagyok, mégse vártam el soha anyukámtól, hogy minden este főzzön, soha eszembe se jutott, görnyedt a 25 kijavítandó dolgozat fölött, apukám meg hozott kész kaját, vagy hideget ettünk, amúgy se egészséges alvás előtt a meleg kaja. A sajtot, felvágottat meg a friss zöldséget bárki ki tudja pakolni az asztalra.

A mai napig nem eszünk este meleget, max virslit vagy egy kis rántottát.

2018. dec. 20. 22:00
 69/74 Coffelia ***** válasza:
40%
Utolsó vagyok, most 34 éves, egy két és fél éves gyerek anyja, a férjem is kiveszi a részét a főzésből, és a fiam is ki fogja.
2018. dec. 20. 22:02
 70/74 anonim ***** válasza:
19%
ha neki más dolga van a babával, miért nem főz apád ? gondoltam, házicselédet tart és csak szórakázik innentől?
2018. dec. 21. 12:52
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!