Én vagyok a hisztis?
"Nem tudom, en sose varnam el a pasitol hogy fozzon, foleg mert a legtobb nem is tud!"
Lehet, hogy azok a nők se tudnak, akiket nagyban szidsz.
"De persze konnyebb mar mindent a pasikra fogni, mintha az ma mar nem is lenne erdem, hogy eltartja a feleseget es a 3 gyereket!"
Most essünk hasra, hogy az egyéves gyerekét méltóztatik eltartani? A felesége meg egyrészt kap gyedet, másrészt a kettejük gyerekével van otthon, tehát átvállalta a férfitól a ráeső részt is a gyereknevelésben.
Én most hasfájós 2 hónapossal vagyok itthon (szóval nem egy "etetem altatom pelenkázom baba" hanem olyan aki 30-40 perceknél többet napközben nem alszik, sokat kell tornáztatni maszírozni a hasát, nyugtatni ha fájdalma van) de azért nem lehetetlen megoldani a főzést. (mondjuk nálam ez prioritást élvez a takarítással szemben)
Már kifigyeltem, hogy reggeli szoptatás után kb 6-tól van esélye leginkább, hogy békésen alszik így ahelyett, hogy ágyban maradnék olyankor főzök. Ha felkel (mert szélgörcse van) vagy karikás kendőben magamra kötöm, vagy autós hordozóban felrakom magam mellé, és éneklek neki beszélgetek hozzá míg főzőcskézek. (nem lesz meg egy 4 fogásos menü, de egy lasagne vagy valami rakott étel gyorsan megvan, és azt lehet úgy előkészíteni, hogy mire párom hazaér csak be kell rakni a sütőbe és akkor még friss is)
A takarítással én úgy vagyok, hogy nyilván az alapdolgokat az ember megcsinálja de ha a porszívózás kedd helyett csak szerdán jön össze (akkor mondjuk jobban alszik a pici) akkor szerdán csinálom...
Persze van, hogy nyűgösködik, de azt nem tudom elképzelni, hogy némi nyugtatás után ne tudjon legalább 10-15 perceket ellenni ha nincs ölben/cicin "csak" beszélek hozzá.(Mármint hallok ilyen anyukákról akik a "jóanyaság" nevében annyira rászokatták a a babát arra, hogy csak akkor nem üvölt ha anyuka mellette fekszik az ágyban és egész nap babusgatja játszik vele. Még ha van is ilyen időszak, hosszú távon szerintem a gyereknek sem jó, ha egyáltalán nem tudja magát az anyja nélkül elfoglalni legalább egy kis időre anélkül, hogy kiborulna.)
A másik, hogy előre meg kell tervezni a heti menüt így párom előre akár nagyobb tételben tud olcsóbban vásárolni. (az pl az ő dolga) Szóval a munkamegosztás sem mindegy.
Nem vagy husztis, az anyukád kényszeres, hogy minden nap ennyi időt szán es van is ideje takarítani, kaja meg nincs.
Igénytelen és nem is túl okos, hogy a fejlődésben levő gyerekeinek nem biztosítja a tápláló egészséges étkezést, de suvickol eszetlenül.
Nem tudom mit tehetnél nyílvánvaló, hogy túlvállalta magát ennyi gyerekkel és fontosabb a takarítási késztetése, mint az étkezésetek.
Szomorú...
64es, de te dolgozol, nem terpeszkedsz otthon mint a kérdező anyja. Az megint más. Ha mindkét fél dolgozik, akkor természetes hogy a házimunka és a gyereknevelés közös. Ám ha a férj munkahelyen dolgozik, a feleség meg otthon, akkor mindenki végezze szépen a saját dolgát. Gondolom senki nem megy besegíteni a férje munkahelyére hogy levegye a terheket a válláról igaz?Nos, akkor mi jogon várják el ezt fordított esetben?
Persze, az ő gyereke is, játsszon vele ha otthon van, de nehogy már még a házimunkát is ő csinálja.
A hozzászólók 90 százaléka ontja az áldast az anyára, folyamatosan abban a tévhitben, hogy két gyereke van, holott a 16 éves kérdezővel együtt négy, tehát egy hatfős családot próbál a felszínen tartani úgy, hogy az apa alig van jelen.
Kérdező, amikor az anyukád otthon van, nem csak "babázik" az egyéves kistesóddal. Valószínűleg ő tartja fejben a 3 nagy gyerek különóráit, hogy mikor kell az alsósnak tejfölöspoharat és wc-papír gurigát vinnie technikára, hogy mikor kell ebédeket fizetni, ő megy postára, adja fel a csekkeket, diktálja be az óraállásokat, jár 3 gyerek szülői értekezletérw, fogadóóráira, gondol a szülinapokra, rendeli rá a tortát, megszervezi a kisebbek zsúrjait, meghívásokkor a barinők kis ajándékát. 6 emberre mos, van egy négytagú, nagyon közeli baráti család a környezetünkben ahol napi minimum 2x indítanak mosógépet plusz ugyanannyiszor a szárítógépet, utána válogatni és hajtogatni kell. 6 ember után takarít, 6 emberre igyekszik ruhát venni (esetleg 5)...
Szóval az, hogy nincs meleg vacsora... ehh...
Én egyke vagyok, mégse vártam el soha anyukámtól, hogy minden este főzzön, soha eszembe se jutott, görnyedt a 25 kijavítandó dolgozat fölött, apukám meg hozott kész kaját, vagy hideget ettünk, amúgy se egészséges alvás előtt a meleg kaja. A sajtot, felvágottat meg a friss zöldséget bárki ki tudja pakolni az asztalra.
A mai napig nem eszünk este meleget, max virslit vagy egy kis rántottát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!