Én vagyok a hisztis?

Figyelt kérdés
Tényleg olyan nagy elvárás lenne hogy mire haza jövök suliból legyen itthon valamilyen kaja? Itthon van anyukám egész nap az 1 éves hugommal. Amikor mondtam neki gunyosan azt válaszolta hogy akkor vigyem magammal a hugomat iskolába és akkor lesz főzve. Meg hogy én könnyen beszélek "csak" iskolában vagyok. Azt nem érti meg hogy milyen fárasztó és hogy rengeteget kell tanulnom. És hogy Ő mindig ad reggelire 200 forintot..amivel jól megvagyok de more haza érek éhes vagyok. És elegem van már abból hogy suliból haza jövök, kimegyek a boltba és 4-kor eszek..Ezt nem lehet megérteni? Vagy ez csak tényleg hiszti? 16L
2018. nov. 8. 15:15
1 2 3 4 5 6 7 8
 21/74 anonim ***** válasza:
77%

"ha fakanlat látnak a lányok már jönnek h nem lesznek cselédek.."

Ha valaki 8-12 óra munka után még nekiáll kiszolgálni urát és parancsolóját, az igenis cseléd. Meg is érdemli.

Ellenben ha otthon van, akkor igazán nem lenne nagy dolog főzni valamit a lányának. A nagynak is, akit már megunt, nem csak a kicsinek.

2018. nov. 8. 16:27
 22/74 anonim ***** válasza:
89%
Sokadiknak én is megkérdem: anyukád és a húgod mit eszik? 1 éves gyereknek már nem elég a "bébipapi", főtt ételt kellene ennie. Szóval?
2018. nov. 8. 16:29
 23/74 anonim ***** válasza:
37%

Mo-on 8 oras munkanapok vannak, sok esetben az anyak maguknak IS foznek akkor sajat maguk cseledjei is ??

Korcs egy vilag....

2018. nov. 8. 16:33
 24/74 anonim ***** válasza:
86%
Az az első néhány válaszoló vagy valami ősanya típus vagy nem is tudom mi erre a megfelelő kifejezés, vagy gyereket csak filmekben láttak. Az én kisfiam 14 hónapos. 2-3 órákat alszik déltől kezdve. De legrosszabb esetben is másfél órát. Ennyi idő alatt simán megfőzök egyszerűbb ételeket. Egy főzelék pl max negyed óra. De egy pörköltet is meg lehet csinálni még éber gyerek mellett is. Nekem be van téve egy hempergo a konyhába, be teszem míg osszevagom a dolgokat, fél rakom főni, és megyünk játszani, közben rá rá nézek, megkavarom stb. Igen sok figyelmet igényel egy gyerek, na de alszik is valamikor, ha napkozben nem, akkor este? Vagy anyukának derogal este gyerek lefektetese után kimenni a konyhába főzni? Ráadásul este már nem egyedül van gondolom otthon az egy évessel gondolom van apja is a gyereknek, az nem tud rá vigyázni míg anyuka dolgot intéz? Hogy mos? Hogy takarít? Mikor? Ez már csak kifogás hogy a gyerek mellett nem tudja. Más nő meg tudja csinalni. A nagymamámnak is sikerült. Édesanyámnak is ráadásul 3 gyereket nevelt fel. És érdekes én is tudok főzni kisgyerek mellett. Nem három fogásos ételekre kell gondolni. De hogy tényleg meg egy tésztás ételt vagy főzeléket sem tud. Ez nem a 16 éves dolga lenne, hiába korban ott van hogy meg tudná csinálni, és oké, ha néha segít és osszeut valamit, de elsősorban szögezzük le: nem a gyerek dolga kifozni a családra, főleg ha anyuka otthon van gyeden.
2018. nov. 8. 16:36
 25/74 anonim ***** válasza:
67%

"ha fakanlat látnak a lányok már jönnek h nem lesznek cselédek.."

Ha valaki 8-12 óra munka után még nekiáll kiszolgálni urát és parancsolóját, az igenis cseléd. Meg is érdemli.

Ellenben ha otthon van, akkor igazán nem lenne nagy dolog főzni valamit a lányának. A nagynak is, akit már megunt, nem csak a kicsinek.

Mindketten dolgozunk aki előbb hazaér az főz,senki nem cseléd. Mai fiatal nők főzni se tudnak,mert könnyebb a telot nyomkodni tusvonalat gyakorolni én időzni... Nekünk is van én időnk de ahol gyerek van anyuka e játsza a divát a család kárára,és nem akkora dolog megfőzni.. Nem szakad bele egy otthon segget meresztő végképp,de egy dolgozó se nagyon,Nem kapaföldön dolgozunk. Ha mindenki kiveszi a részét nem megerőltető az a rossz ahol a pasi nem veszi ki a részt semiből és esetleg még nem is dolgozik.. Alap a főtt étel a gyereknek egy anyátol,Max kevesebb hülyeségre jut idő..

2018. nov. 8. 16:39
 26/74 anonim ***** válasza:
92%

Tök jó hogy így ezt leírtad 25-ös. Én is ugyan ezt írtam. Ahol meg vannak osztva a feladatok, azzal semmi gond. Ahol minden házimunkát a nő csinál, mert nő, az a gáz. És attól, hogy valaki nem hajlandó meggebedni amíg a kiscsalád pihenget, véletlen sem jelenti, hogy ne tudna főzni. Csak lehet ő is szívesebben nézne tv-t, vagy olvasna, vagy csak szunyókálna munka után.

De hát akinek nem inge nem veszi magára.

2018. nov. 8. 16:43
 27/74 anonim ***** válasza:
50%

A válaszokból látom, a legtöbb hozzászólónak nem volt még gyereke.

Nekem van egy két éves. Itthon vagyok vele, lazán megfőzök, van itthon meleg étel mindig. De tavaly ilyenkor rémálom volt. Egyéves gyerek, a szeparációs szorongás kellős közepén, semmivel nem lehetett elfoglalni, gyakorlatilag lépni nem tudtam tőle. Szóval volt, amikor megfőztem, volt, amikor csak akartam. Amikor az apja hazajött, elfoglalta és akkor tudtam nekiállni. Nem minden gyerek egyforma, van, aki leköthető (ez a ritkább), van, akinek az alvásidejében megoldható, az enyémnek kipattant a szeme, ha kimentem a szobából.

Nem tudom, mi a helyzet nálatok, de hidd el, nem biztos, hogy olyan egyszerű anyukád helyzete. Kicsit légy megértőbb.

Másrészt nekem kistestvérem ugyan nincs, de amikor 16 voltam, a szüleim sokat dolgoztak, anyám folyton túlórázott. Plusz volt két bátyám, akik addig ettek, amíg láttak ételt. Szóval nem mindig volt kaja, amikor hazaértem. Így megtanultam egyszerűbb ételeket készíteni, pl. rántottát sütni, virslit főzni, zöldséget vagy sajtot rántani, krumplit sütni, stb.

2018. nov. 8. 16:50
 28/74 anonim ***** válasza:
9%

Szerintem hisztis vagy es feltekeny. Te magad irod az elso kommentedben hogy anyud nem erdekled.

Ez feltekenyseg.

Nem tudhatjuk elotte, hogy volt ki fozott volt e otthon meleg etel vagy hol ettel es milyen etelalergiad van? Mert ahhoz kepest viszonyits. Ha regen fozott anyud es most nem, akkor valoban faradt es nincs ideje. Ha regen se fozott munka utan amikor hazaert, akkor most mi is bant teged? A kisteso, hogy vele otthon van es "nem jar dolgozni", mikozben te iskolaba jarsz?

A regen hogy oldottak meg: az en ket nagyszulomnel a kovekezo volt. Tobb gyerek. Legidosebb/ek kokemenyen besegitettek. 15-16 evesen a nagyok foztek, ebedet/vacsorat keszitettek elo, vigyaztak a kicsire, bevasaroltak, motak, vasaltak stb. Nem volt mosogatogep igy kezzel mosogattak a nagyok is, nem csak anyuka. Megjegyzem egyik nagyszulom egyedul nevelte a gyerekeit es napi 8-10 orat dolgozott, a masiknal nagymama gyarban robotolt es a nagyobb gyerekekkel oldottak meg a kisebbek es a haztartas ellatasat. Ja es a nagyobbak is iskolaba jartak napkozbe. Es mertek volna vinnyogni kaptak volna ket nagy pofont.

Es a garaszto gyereknevelesrol. Hat a porkolt es leves nem fo el magaban. Sot folyamatosan mellette kell lenni kulonben leeg. A csecsemo mellett is rohat faraszto a fozes. 3-4 orankent vagy szopi vagy tapszer es utana elringatni figyelni tisztaba tenni es mar eltelt masfel ora mindezt ejszakankent is folyamatosan. Na en foztem igy a egegyszerubbeket es hulla.voltam. biztos vannak szuperanyak de aki nem.probalta ne verje itt magat.

Anyad nem a cseleded a suli es a tanulas nem olyan nagy dolog. Milesz ha majd dolgozol es otthon kell foznod es egyedul laksz itezel mindent? Akkor is itt fogsz hisztikezni? :-)

2018. nov. 8. 16:52
 29/74 anonim ***** válasza:
94%
Utolsó nekem is extrém nehéz természet volt a fiam.Míg kisebb volt magamra kötöttem úgy vezettem a háztartást, később járókában volt mellettem míg főztem. Mindenre van megoldás, csak könnyebb azt mondani hogy nem megy.
2018. nov. 8. 16:52
 30/74 anonim ***** válasza:
86%

Pörkölt és leves nem fő el magában :D tényleg főztél már, vagy csak a paprika tv-ben láttál levest és pörköltet főzni? :D jesszus

Valóban csak az tudja aki tapasztalta, és bizony olvasom itt mindkét részről a tapasztalatokat, van aki azt írja hogy ő bizony nem tudott sütni főzni gyerek mellett mert jaj a szepa meg a társai! Másik tábor pedig megoldotta, magára kötötte a gyereket és csinálta! A kettő között tudjátok mi a különbség? Nem a gyerekek viselkedése. Hanem az anyukák felfogása. Van aki megakarja oldani és még is tudja. A másik csak hisztizik hogy jaj de nehéz eset a gyereke és nem megy neki. Az ilyen miért vállal gyereket ha nem birja. Pláne miért vállal többet. A nagy nem szűnik meg létezni csak mert megszuletett a kicsi.

2018. nov. 8. 17:00
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!