Én vagyok a hisztis?
40
Nem tudom ... apuka minek vállalt családot, ha semmit vagy alig nem gondoskodik a gyerekeiről, mert "dolgozik" meg "pihen"?!
Na azert ezen lepadlozok. A fozes az nem ugy nez ki, hogy hopp a fazekban mar rotyog a porkolt vagy fo a husleves. Ez raadasul peldaul ket oylan dolog, amit ha rendesen csinalnak akkor igenis idoigenyes es oda is kell figyelni ra. Persze van az unokanoverem akinel van pori 1 ora alatt de az olyan is...es van husleves is de az is olyan.
Egyszeruen arra gondoltam, hogy ott kell amellett is lenni, hogy mindent picolni darabolni feltenni...peldaul a voroshagyma dinsztelest nem lehet otthagyni mert odaeg. Es peldaul mar ha rotyog is es csak "fel orsnkent???" kavarod meg. Nalunk a gazon fel ora alatt szepen oda tud kozmalni. A leves is persze elvan, de attol még nem lehet elslatyogni a gyerekszobaba es ott orakig ellenni, hanem igenis vagy a gyereket kihozod konyhakozelbe vagy 10-15 percenkent rohangalsz vissza a konyhaba. En az elso gyereknel becsulettel.fozocskeztem otthon. Nem hiszitek el, de tuti akkor kakalt be, hanyta ossze magat, kezdett oridtani, amikor nekialltam a rantast kesziteni, aztan meg tesztaszures kozben visitott fol almaban mert csikart a hasa en meg majd osszeizeltem magam ijedtemben. Vagy mikozben jol elvolt a jatekai nezegetesevel es kimentem kavatni egyet a fozeleken, na akkor elkezdett sirni es tobbet nem volt hajlando a kisagyban maradni. A fozes egy stressz volt, orokos fuleles vagy visszaszaladgalas tuzrol lehuzas a konyhaban. Vegul amikor eleg nagy volt jarokaba tettem es ugy huzogattam a jarokat hogy en ralassak o meg enram.
Amikor nagyobb volt es mar maszott/ment, akkor a konyhabol kisajtoval kizartuk, mert fozes kozben egy kisgyerek eletbeszelyes a konyhaban.
Rengeteg forrazos, egeses balesetet szenvednek el a "lazan fozocskezo" anyukak mellett a gyerekek.
En az anyukat tovabbra is megertem, ha nem akarodzik neki hetkozben foznie. Es azert a kerdezo is sokat finomitott a kiirasan, mar "csak tobb megertest szeretne vagy mit? :-)
Egyeb megoldas: kerd meg anyukadat hetvegen fozzon valami nagy rakott tepsis dolgot (na az tenyleg elvan magaban a sutoben) es ehetitek azt egesz heten vagy legalabb 3 napig. Amig foz porszivozzatok fol had oruljon.
A tisztasagmaniaja lehet azert van, mert annyian vagytok es nagyon koszoltok? Nalunk latom, hogy a 17 evest az se zavarja, ha terdig gazol a porban, koszban, papirfecniben es morzsaban, mert egyszeruen neki nem ugyanaz az igenyszintje mint nekem, akit igenis zavar, ha latvanyosan sok a haj, szor, porcica es morzsakutya a talpam alatt es csikorog rajta a papucs.
Azért is fura, hogy még a Kérdezőt oltják le hogy hisztis meg milyen nehéz 1 gyerekkel meg mellette főzni, miközben a múltkor a 3 v 4 kisgyerekes anyukát simán elzavarták dolgozni mhelyre mondvan jogos a férje reklamációja hogy semmit se csinál egész nap ?!!
Itt meg 1 db gyerekről beszélunk aki mellett hwti 3-4x főzni kéne.....
51
40 vagyok. Nem tudom, en sose varnam el a pasitol hogy fozzon, foleg mert a legtobb nem is tud! De persze konnyebb mar mindent a pasikra fogni, mintha az ma mar nem is lenne erdem, hogy eltartja a feleseget es a 3 gyereket! Eleg erdekes felfogasod van.. Azert a pasi vallalja be, hogy meg fozzon is amikor egyedul dolgozik raadasul keso estig, es 5 emberrol gondoskodik anyagilag. Amig anyuka hodol a szenvedelyenek, takarit orrba szajba csak eppen kajat nem csinal... ma mar azert ne is haragudjatok tul toljak a nok ezt az onerzetesseget... Mert hogy o este 7-re jar haza a melobol mar nem foz... jezusom. En meg 9-kor vegzek a melobol haza megyek, fozok es holnap megint megyek 9-re... valahogy meg takaritani is lesz idom. Szerintem ossze kene szedni magukat a sirankozo noknek es ha a kezuk jarna annyit mint a szajuk nem lenne annyi problema....
Nálunk én keresek többet biztos nem megyek bele eltartott kitartott cseléd szerepbe,a férjem is kiveszi a részét mert nem vagyok alárendelt szolga,megosztjuk. Volt pár pasi aki nem értette h melettem nincsen hereverés és a npnek kuss konyhában a helye,ki is lettek vágva.. Mindig van kaja ha megfőzi vki,de nem kötelező mindig a nőnek ha épp ő dolgozik tovább estig.. Igenis apukák is kivehetik a részüket mert a legtöbbje dologtalan sajnos csak a du gás legyen meg ,naná h nem akarnak a nők szülni..
De Itt a kérdező anyja otthon mereszti a valagát dologtalanul egy gyerekkel aki elvan magába orákig,nem kell ott állni felette h életképtelen legyen,csak megtud főzni,de apu aludni jár oda csak, itt azért vmi nem kerek náluk..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!